興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

X之前做兩間公司d數, 亦坐在同一寫字樓。直至我老闆請咗我專職做佢嗰一間公司mycompany, [email protected]好順理成章地由我繼續用啦。做落我發覺X好似知好多我公司d嘢,有時X吾覺意又透露咗d出嚟,X曾經講過用呢個software可以整合幾個email, 我有懷疑, 於是在家裝Mozilla Thunderbird, 用自己的幾個email 嚟試, 果然就是以上的情況。人家入嚟嘅email用Mozilla Thunderbird就可以全DL晒落嚟, 唔駛理你之後改咗咩PW, 請教各位高人, 點解呢個Mozilla Thunderbird可以咁?點拆解?你冇權去X部腦delete呢個account 個噃!

男爵府

回覆:同事X之前裝咗Mozilla Thunderbird,依家一路睇緊我d email, 可以點

最好找你公司的IT check 吓,問題應該在你本身email setup.
Thunderbirds 和 out book express 差不多,都只是 read email program

別墅

回覆 simon138 的帖子

多謝留言!我哋係好細嘅公司,冇IT部。我都知Thunderbirdoutlook express一樣原理同用法,我在之前那份工有用開outlook express。或者我再研究吓我嘅 emailsetup先。謝謝!

別墅

google apps for work 的 email, set up 冇咩可做..

男爵府

引用:回覆+simon138+的帖子多謝留言!我哋係好細

原帖由 lingannabell 於 16-07-03 發表
回覆 simon138 的帖子

多謝留言!我哋係好細嘅公司,冇IT部。我都知Thunderbird似outlook express一樣原理 ...
你公司的email service, 是否用出面街外的ISP?

別墅

simon138 發表於 16-7-3 23:47
你公司的email service, 是否用出面街外的ISP?
吾係用出面街外的ISP, 係(痴) X 間公司的網絡供應商

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

lingannabell 發表於 16-7-3 01:57
X之前做兩間公司d數, 亦坐在同一寫字樓。直至我老闆請咗我專職做佢嗰一間公司mycompany, 好順理成章地由我 ...

最基本,申請改密碼先。
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

男爵府

set左 auto fw 炸?

別墅

回覆樓主:

改左密碼佢就唔再dl到,原本佢dl左個d就無得郁啦

王國會長

王國會長

lingannabell 發表於 16-7-4 01:27
吾係用出面街外的ISP, 係(痴) X 間公司的網絡供應商

用X 間公司的網絡供應商, 而你公司的 email address 係 [email protected] ?
你地有自己domain name?

我估所有野包括 email server 應該都由X 間公司管住喎, 那就算你改密碼都冇用, 佢有administrator, 唔好話睇, delete 埋你D email 都得.
你一係改用 gmail

首頁

尾頁

跳至