親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

有冇人去住過? 帶小朋友有乜岩玩架? 唔想出去的話留返係 Laguana 有咩岩同小朋友玩? 如果想睇象仔最近邊度? 幾錢到?

希望去過嘅JM可以解答下呀, 十萬個THANKS!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

住得呢d緊係預時間玩私人泳池,私人泳池bbq啦。咁laguna範圍都有野玩嘅。亦可出返布吉玩。

男爵府

畀面勳章

回覆 Charlotte_mom 的帖子

係一定會玩泳池果D, 但係都想諗定有乜岩小朋友玩嘛. 我地又應該唔會出去太遠, 所以想知Laguna 入面有乜岩小朋友玩呀, 係咪入面幾間酒店嘅FACILITY都可以任用架?

男爵府

bbtammy 發表於 16-7-21 13:47
回覆 Charlotte_mom 的帖子

係一定會玩泳池果D, 但係都想諗定有乜岩小朋友玩嘛. 我地又應該唔會出去太遠, ...
可乘免費穿梭巴士或船去Laguna區其他酒店,但用其他酒店的設施則要買day pass,詳情可向自己入住的酒店查詢。另,區內有elephant park。

男爵府

畀面勳章

THANK YOU JM!
請問 Elephant park 係可以步行去到, 定係要坐車去嘅? 我見酒店網頁有話可以坐30MINS 車出去騎象仔, 係指呢個嗎? 定係唔洗去咁遠都有呢? THANKS!!

男爵府

bbtammy 發表於 16-7-21 17:00
THANK YOU JM!
請問 Elephant park 係可以步行去到, 定係要坐車去嘅? 我見酒店網頁有話可以坐30M ...

圖中1是Banyan Tree, 而C就是Elephant Park. Shuttle bus基本上穿梭整個Laguna區所有酒店, 需要用車時隨時告知concierge要車即可, 我不肯定Elephant Park有沒有車站, 我是玩獨木舟時經過見到大象的. 至於Elephant Park可否騎象就不知道了. 另, 以前Laguna區某些酒店每天有專人帶小象和住客見面的, 不知現在還有沒有.

男爵府

畀面勳章

回覆 20080909 的帖子

WOW 唔該你呀, JM!! 我SEND EMAIL去問 D 職員都冇答得我咁仔細呀!! 淨係話我知去TURTLE CLUB玩....
THANK YOU!!!

男爵府

畀面勳章

咁你上次去有帶小朋友去嗎? 淨係STAY係酒店定出去玩? 可以SHARE 下行程嗎?

男爵府

bbtammy 發表於 16-7-22 10:31

WOW 唔該你呀, JM!! 我SEND EMAIL去問 D 職員都冇答得我咁仔細呀!! 淨係話我知去TUR ...
別客氣,希望資料對你有用。

男爵府

bbtammy 發表於 16-7-22 10:33

咁你上次去有帶小朋友去嗎? 淨係STAY係酒店定出去玩? 可以SHARE 下行程嗎? :twinkle ...
有,不過我小朋友不太細了。我們是享用酒店設施為主,一天出島 (只去過蛋島和攀牙),另一天包車看看景點和買手信 (如:布吉鎮、週末夜市、日落崖、Karon Viewpoint等一般遊客都會去的景點),反而Patong太熱鬧我們興趣不大。

大宅

20080909 發表於 16-7-22 13:53
有,不過我小朋友不太細了。我們是享用酒店設施為主,一天出島 (只去過蛋島和攀牙),另一天包車看看景點和 ...

黎緊8月頭都會同兩個小朋友(4歲時同1歲)去布吉,想請問包車資料,包一日周圍去幾錢呀?同埋有咩地方好去, thanks

男爵府

sunnygirl0v0 發表於 16-7-23 09:36
黎緊8月頭都會同兩個小朋友(4歲時同1歲)去布吉,想請問包車資料,包一日周圍去幾錢呀?同埋有咩地方好去, ...

包車我之前連續2年找Man哥, 今年8月再預約了. 在Facebook search "布X狂熱" 便能找到聯絡資料, 包車當天完成行程才付費給司機:

私家車6小時THB1,200; 10小時THB1,800
前往Laguna區/Rawai/日落崖加THB200
超時每小時(或不足1小時)加THB200

留意這裏有jm覺得Man哥服務一般, 建議你先看看其他人的帖子再決定.

行程我只去過前述的幾個地方.

大宅

20080909 發表於 16-7-23 17:06
包車我之前連續2年找Man哥, 今年8月再預約了. 在Facebook search "布X狂熱" 便能找到聯絡資料, 包車當天完 ...

多謝你嘅資料

男爵府

sunnygirl0v0 發表於 16-7-23 17:29
多謝你嘅資料
別客氣,祝旅途愉快!

首頁

尾頁

跳至