親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問東北新幹線pass包唔包'札幌去富良野'?如去富良野租車,請問有邊個網址可預約租車?

珍珠宮

唔包

男爵府

beanean 發表於 16-7-23 22:44
請問東北新幹線pass包唔包'札幌去富良野'?如去富良野租車,請問有邊個網址可預約租車?

你指 jr east-south hokkaido rail pass? 唔包去富良野。

大宅

--得得B-- 發表於 16-7-23 23:16
你指 jr east-south hokkaido rail pass? 唔包去富良野。

即是東京去北海道嗰張pass, 咁貴都唔包?

男爵府

beanean 發表於 16-7-23 23:28
即是東京去北海道嗰張pass, 咁貴都唔包?

加多少少錢用全國jr pass

大宅

--得得B-- 發表於 16-7-23 23:36

東北26000円,請問全國JR pass幾多錢?

禁止訪問

大宅

JR East-South Hokkaido Rail Pass
JR東日本・南北海道鐵路周遊券

真係唔包富良野嗎 ?入面有寫JR北海道線可用wo,
我都想知道,THX

http://www.jreasthokkaido.com/tc/

在自由區域內,均可無限次免費乘坐以下各公司的特急(含新幹線)、急行列車、普通列車(含快速)的普通車廂指定席。

JR北海道線
JR東日本線全線(含BRT*)
伊豆急行線全線
東京單軌電車線全線
青之森鐵路線全線
IGR岩手銀河鐵路線全線
仙台機場鐵道線全線
東武鐵道線下今市~東武日光以及東武鐵道線下今市~鬼怒川溫泉間的普通列車(含快速)亦可搭乘。「栗橋~下今市間」僅可乘坐與東武鐵道互通直達的特急列車**。

大宅

hkeric 發表於 16-7-24 04:42
JR East-South Hokkaido Rail Pass

好多人都話唔包(emoji)

伯爵府

hkeric 發表於 16-7-24 04:42

這個PASS叫JR東日本・南北海道鐵路周遊券,其實已經話咗比你知只包南北海道,即小樽,札晃和新千歲機場以南的地方。JR北海道線不是全線任坐,只限自由區域以內,官網有地圖可以參考,富良野肯定不在自由區域以內。

伯爵府

--得得B-- 發表於 16-7-23 23:36

JR RAIL PASS : 29100YEN (歐X旅運有6%折扣,即約27XXXYEN),可用7日,但需連續使用

JR東日本・南北海道鐵路周遊券 : 26000YEN, 用6日,但可在14天內不連續使用

因後者是FLEXI PASS,所以如果只玩日本東北和南北海道,後者會好用好多,而且價錢也不昂貴(平均價4333YEN一日,只要六日裡每日搭一小時新幹線已經翻本.

琥珀宮

畀面勳章

tst1800 發表於 16-7-24 01:54
貴好多呀,完全唔化算
7日 全國 JR Pass 要 Yen 29,xxx
貴兩舊幾水,一日幾十蚊呀.

全國係咪限7日?
東日本南北海道好似14日任用5日?

男爵府

jcctiu 發表於 16-7-24 15:06
JR RAIL PASS : 29100YEN (歐X旅運有6%折扣,即約27XXXYEN),可用7日,但需連續使用

JR東日本・南北海道鐵路 ...

你解釋得好詳細 樓主問去唔去得富良野, 我見JR East - South Hokkaido Rail Pass 不太符合佢要求, 只是提出多一個意見。值唔值?啱用叫值, 樓主若想去富良野, 呢個新pass唔啱用就點平都無計。

你唔使回覆我的, 北海道新幹線我係通車三日已坐了。我對兩個pass亦清楚, 問題不是我問的。

大宅

回覆 jcctiu 的帖子

Thx

首頁

尾頁

跳至