自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:完美叛侶.....

鄧梓峰個仔出場,教曉陳豪同邵美琪要用心看才知真相

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

引用:有人知道個結局係點嗎?我覺得陳豪好慘,成

原帖由 christyheihei 於 16-07-26 發表
有人知道個結局係點嗎?我覺得陳豪好慘,成日有口難言
應該係happy ending

男爵府

幾鍾意呢套劇, 幾有深度, 陳豪同邵美琪做得好好, 佢哋年青時過共患難, 互相扶持相愛, 但係婚後忽略咗大家嘅感受, 最後最親嘅人反而變成最陌生人, 好值得反思

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好好睇

侯爵府

2018復活節勳章

bblw 發表於 16-7-25 21:35
完美叛侶.....成套劇都有一份傷感與無奈..亦都覺得陳豪演得好好

係 演得好好。 佢演活左愛在心裏口難開嘅感覺。 好多時有些男人都好自以為是。 好多時夫妻父母朋友既關係, 都會有咁既情況出現。 我地好多時都會將我哋覺得最好嗰套強加於人哋身上,其實未必係人哋心裏面想要嘅,最需要嘅,最適合嘅。純粹只係我哋覺得適合對方。
好寫实嘅劇情。
旦覺得佢太瘦囉。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

smiletigger 發表於 16-7-26 10:03
火機喻意應該想講,hugo喺屋企住咁多年,都唔知隻馬其實係火機,反而係個盲的(但有心眼能看清世事)話佢知, ...

認同

珍珠宮

2018復活節勳章

布甸小狗 發表於 16-7-26 10:57
幾鍾意呢套劇, 幾有深度, 陳豪同邵美琪做得好好, 佢哋年青時過共患難, 互相扶持相愛, 但係婚後忽略咗大家嘅 ...

係,值得反思。
相信唔少夫婦都係咁,年青時共同渡過困難時,互相扶持,捱過咗,到生活穩定嚟落時,反而發現大家嘅步伐方向思想同當初已經有所唔同,如果無好好溝通,真係會愈走愈遠

侯爵府

睛靈勳章

aka6 發表於 16-7-26 09:44
靚湯鐘意的有婦之夫係咪就係佢姐夫丫啦

Yes

侯爵府

睛靈勳章

火機喻意應該想講,hugo喺屋企住咁多年,都唔知隻馬其實係火機,反而係個盲的(但有心眼能看清世事)話佢知, ...

thanks

大宅

回覆樓主:

呢套劇最初睇左幾集唔係咁敢睇落去因為覺得好沉重....但又忍唔住間短睇下....其實都好o岩依家既夫婦睇....步伐要一致真係要多溝通先可以

男爵府

好好睇,男女主角都做我好好

男爵府

回覆樓主:

越來越好睇,陳豪同邵美琪都做得好好,日日都追

侯爵府

一開始都覺得好好睇
邵美琪同陳豪d內心戲估唔到咁好

侯爵府

好睇
幾個主角d內心戲好好

子爵府

jtw_ki 發表於 16-7-26 10:12

會唔會係邵美琪番陳豪身邊係為左搵證據去指證陳? 我今日冇睇,剩係(emoji)到邵同陳冇啦啦好番咁?

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

引用:Quote:jtw_ki+發表於+16-7-26+10:12+應該係

原帖由 Happybabyhbb 於 16-07-27 發表
會唔會係邵美琪番陳豪身邊係為左搵證據去指證陳? 我今日冇睇,剩係(emoji)到邵同陳冇啦啦好番咁?
...
冇咁複雜佢地開始和好啦

公爵府

回覆樓主:

攪到我番煲昨日個集先

公爵府

我超中意呢part戲

男爵府

jtw_ki 發表於 16-7-26 10:12

X 2

侯爵府

今日果集,講hugo自己過堂都唔去,寧願去醫院探老婆; 其實如果係我,我都會好感動,差不多等如放棄做律師。邵講話佢以前一定唔會咁做,但hugo話佢以前都會,只係佢唔信。

呢套劇,好少是大台嘅劇可以寫夫婦關係寫得咁有文學味道。兩夫婦間要信雙方之間是有愛。

陳豪呢套做得好好,其實佢好寂寞,無人諒解佢。之前有jm講,最了解佢嘅只有巴斯光年,還好,仍然有一個朋友。

首頁

尾頁

跳至