夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 jtha 的帖子

這條修補的路一定很難走,你的心會一直消著血,
因為傷害是實質出現了,
不要再去挖掘美他和小三的一切,
你知得越多痛苦是累積而上。
當不開心時可以嘗試深呼吸,
為自己打打氣,
只要你C6真心真意想回頭,
你們一起努力修補,
你的傷口會慢慢修復過來。

有時候我覺得不必要每一次向不同人去訴說詳情,
沒有經歷過的人不會明白,
你說得再多其實可以解決到問題的也只有當事人自己。
慢慢來吧!

mc <()>

大宅

樓主
如決定繼續和他一起
不要 覺得全是他的錯

凡事都有因
不要以為現巳馬虎和身邊人做那件事
就等於滿足他
今天他仍有歉意. 不會出聲
過了一段時間問題仍在

甚麼是 做愛?
不做 可來 有愛
用心投入地做 享受當中
才是 更快修補你們關系的 鎖匙,

侯爵府

hashtag影視迷勳章

jtha 發表於 16-8-10 21:37
其實我呢排都不斷睇其他JM相類似既post,結果似乎都係離婚收場,我想知有冇JM係可以同老公重修舊好?
婚姻輔 ...
我先生因為去邪骨我同佢離咗婚。而家係重新開始緊。呢D事永遠唔會忘記,只係可以用時間去接受。最重要係你先生係咪真係擺你第一位,而你又想唔想同佢繼續一齊。想,咪比時間沖淡件事囉。安全感我都無晒呀,咪check佢囉,佢希望你原諒想你check佢多D添呀。

子爵府

jtha 發表於 16-8-11 17:13
佢放工呃我要ot 留耐少少,要做功課,又話同事出去食飯(有合理原因)但原來早走去同小三會面,小三生日, ...

妳再不停loop,不停記住呢d事,妳就永遠唔會同老公有將來。佢放低咗,但妳成日拎出嚟翻新,呢件事就永遠新鮮熱辣,永遠令妳家無寧日。

憤憤不平令妳痛苦,令妳醜陋。

要令兩夫妻有好結局,只有愛可以做到,用愛填補一切裂痕。

男人都係鹹濕,冇例外。以後自己醒目d處理性方面問題,佢同你做,就係你兩個人嘅交流,妳唔好再諗第三者,應該集中投入令彼此性高潮,佢先會更迷戀妳。

侯爵府

jtha 發表於 16-8-10 22:44
同埋我識個小三,有佢電話,我send過好多嘢去罵佢,當然是冇回覆,我好想對付佢,冇理由搞成咁,佢一包bye ...

你無辦法let go, 不停loop 住點解同埋回想個過程只係繼續釘實呢口釘係個心(emoji)面,愈釘愈實,愈抖唔到氣,愈原諒唔到,對你一d 好處都無,坦白講,男人係內疚,但唔會內疚一世,佢做咩都彌補唔到你時,佢都會放棄,到時又無限loop 最初係你對唔住我先,點解你咁咁咁。。。做錯左係發生左,認錯,嬲,review, 檢討,原諒,改進,放下,唔好成日又頭返返去嬲個part, 沒完沒了,你會好痛苦的。。。

洋房

睇左樓主嘅經歷同其他JM嘅留言真係好明白樓主嘅感受。
有JM講得啱,如果選擇俾機會佢就要放低之前俾番多D信任,呢樣時間係有一定作用。
但睇番我自己就無樓主咁清楚可以點做:我懷疑C6去邪骨但佢del哂Dwhat's app 和有關紀錄(但有幾次喺del前俾我見過)所以我無實質證據,當然佢梗係唔會認重將我懷疑佢當做我唔體諒佢,有次我同朋友飲野未返佢就打電話俾我話我,於是我叫佢出嚟外面傾下我地嘅問題但佢唔肯,我返到屋企佢又無嘢淨係唔出聲。
咁樣已經持續咗成個禮拜,有幾晚我諗嘢諗到訓唔到出咗廰訓佢知道咗都無反應!
我真係唔知點,我無證據確認佢對我唔住,但如果佢身無C做乜要逃避?

大宅

回覆 jtha 的帖子

我同你嘅感受好似,冇晒信任,對住佢笑都係假意,我仲不停同自己講唔可以再愛佢,唔可以再付出任何野(感情同金錢)因為我唔想再傷心失望其實我知這樣好唔健康,真係唔知捱到幾耐,我都好矛盾唔知點做
我都好想同人曖昧吓,平衡自己心理

男爵府

回覆:發現老公出軌,我應該再信任他嗎?

男人都係咸濕。

講真,老婆你娶得返來,好與不好都係自己揀。老婆唔想,唔該你尊重下,老婆唔係職業婦女。精力太多,就做下運動,出身汗咪無慾望囉。點可以因為老婆唔行房做出軌藉口?呢D男人閹咗佢就差唔快。

個小三仲賤。未婚咁多性交,唔知有無病。做免費雞cheap 爆。只有天生淫賤嘅女人先咁有性需要。有D涵養嘅男人都唔會娶囉。不自重。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Panda668 發表於 16-8-13 18:11
回覆 jtha 的帖子

我同你嘅感受好似,冇晒信任,對住佢笑都係假意,我仲不停同自己講唔可以再愛佢,唔可以再付 ...

執仇心理是人之常情,但執左仇又點?可能更唔開心

首頁

尾頁

跳至