家事百科

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

susana 發表於 16-8-20 15:42
回覆 baby668 的帖子

買部手動既就冇曬煩惱,3舊有找。

手動試過手軟都未榨到汁,而且手動$50巳有,不過無用

侯爵府

baby668 發表於 16-8-15 10:26
$4500太跨張啦,其實榨汁機只有一個摩打加堆膠殼或金屬殼,成本根本只係幾十蚊,而且所有產品都係中國制造 ...
我都認為$4500呢個價錢太貴.

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

放食物,始終都係買樂聲比較安心

大宅

我信你, 因為我都淘左部榨汁機, 又係出哂煙, 我只係用左2-3次....
之後幾細既電器都係香港買有牌子既好D.....

子爵府

frombetter 發表於 16-8-21 21:34
我仲以為係乜嘢名牌!益世家咋下馬?咪又係大陸山寨貼牌機!

話晒佢香港咁多分店,始終好過price.com上面賣果D山寨機,有同事係旺角用舊水買部慢磨榨汁機,每次榨汁後聞到摩打燒(窿)味,所以我情願俾多兩舊水買個安心,起碼用到而家都安全

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

$50 當然搾不出汁啦😂
Susana

子爵府

Anka 發表於 16-8-22 18:40
有溫度保險絲保護過熱是基本規格吧

大陸好多山寨廠為慳成本乜都做得出

公爵府

2024年龍年勳章

baby668 發表於 16-8-15 10:11
今朝嚇死我,話説同事極推薦我飲紅石榴汁,佢重話普通榨汁機榨唔到紅石榴,要買慢磨榨汁機至得,香港買部慢 ...
咁得人驚???

子爵府

frombetter 發表於 16-8-29 11:30
我只係想講你去益世家買果啲都係山寨貨,只不過畀貴啲,你心理上感覺良好啲。
...

入口香港電器都要經政府機電工程處檢測,但大陸就無呢樣野,咁你會點揀?

子爵府

ada0708 發表於 16-9-1 06:34
我都認為$4500呢個價錢太貴.

直頭嚴重脱離現實

大宅

baby668 發表於 16-9-10 11:28
直頭嚴重脱離現實

我果部都3998 勁好用 以前買過其他真係榨得多汁同濃d 用左3-4年了 都仲好新淨 用返10年8載絕對冇問題 而且極易沖洗 又可以整埋smoothie 同雪榚 好正

子爵府

oceandeepsea 發表於 16-9-1 11:57
放食物,始終都係買樂聲比較安心

講起上嚟就把幾火,一年前就係用$799買咗個Panasonic榨汁機,當時唔知非慢磨機榨唔到石榴汁,講真我真係唔覺佢特別好用囉,而且保養條款更寫名,如果使用超過5分鐘而燒摩打,係當人為損壞,呢種輸打赢要無赖條款,係呢D大牌子至有,其實開頭我都唔知,係個連鎖電器店sales話明,Panasonic講明係咁,話有事過7日後由Panasonic判斷

子爵府

ming8916 發表於 16-9-1 14:09

我信你, 因為我都淘左部榨汁機, 又係出哂煙, 我只係用左2-3次....

所以話千其唔好因小失大

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

baby668 發表於 16-9-11 09:27
講起上嚟就把幾火,一年前就係用$799買咗個Panasonic榨汁機,當時唔知非慢磨機榨唔到石榴汁,講真我真係唔 ...

其實我無買過,只係屋企大部分既電器都係樂聲,有時唔信邪,一用其他牌子,就衰左

子爵府

susana 發表於 16-9-5 12:16

$50 當然搾不出汁啦😂

$50果D手動係榨到紅石榴汁,不過重點係整一陣巳手軟,而且手動榨汁機超過$50元巳脱離現實

子爵府

珠氏家庭 發表於 16-9-6 16:21
咁得人驚???

真人真事,絶無花假

子爵府

hwsn0611 發表於 16-9-10 13:52
我果部都3998 勁好用 以前買過其他真係榨得多汁同濃d 用左3-4年了 都仲好新淨 用返10年8載絕對冇問題 而且 ...

咁講啦,每個人價值觀都唔同,我都係果句,要我俾$3998買個成本只係幾十蚊嘅產品,我會心理唔平衡囉,唔好同我講話廠家要乜嘢研發成本,記住榨汁機絕對唔係乜嘢高科技產品,基本上研發成本近乎零,其實我用$799買巳經心理唔平衡,只不過無辦法咁解

大宅

baby668 發表於 16-9-17 15:23
咁講啦,每個人價值觀都唔同,我都係果句,要我俾$3998買個成本只係幾十蚊嘅產品,我會心理唔平衡囉,唔好 ...

其實大家諗法唔同 不過如果你覺得榨汁機同慢磨榨汁機係一樣真係冇討論空間
大家用得開心就得 同埋最重要安全

子爵府

oceandeepsea 發表於 16-9-12 11:51
其實我無買過,只係屋企大部分既電器都係樂聲,有時唔信邪,一用其他牌子,就衰左
...

而家日本電器已經得番Sony, Panasonic,做主流,但已經大不如前,其他唔係已經破產就或者已賣咗俾大陸做山寨電器,例如當年名音響Akai, Sansui已變大陸山寨電器

翡翠宮

回覆樓主:

其實内地買都可以揀個名牌,九陽、美的、SKG等,而且去京東、蘇寧、amazon.cn等大網站買,點會喺淘寶小店買電器?京東用銀聯信用卡,amazon.cn用VISA/Mastercard,都無手續费,用到私集轉運。
京東 www.jd.com
亞馬遜 www.z.cn

網購天地好多人淘Hruom,二百幾,同韓國惠人Hurom差少少嘅山寨冒牌,咁都夠膽!我見到但費事潑冷水~

首頁
12345...6

尾頁

跳至