美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 小情人 的帖子

好呀,下次見C幫你問下。

別墅

月巴月巴 發表於 17-8-18 17:03
樓主,加油
我都係跟c減肥,但冇做運動減肥,單靠飲食控制減肥,已經減左30磅啦,但係肉係鬆泡泡 ...

係呀,做運動個身型會好睇好多,減到30磅都厲害,要繼續努力呀 我呢兩三個月成日都打拳 ,身邊朋友都話個身型睇落去冇真實磅數咁重。

別墅

luvubabemiu 發表於 17-8-18 18:20
好奇一問,你未join前個飲食系點嫁?

我以前好中意食零食,特別係朱古力同餅乾,Lunch可以食晒成個碟頭飯,有時零食當正餐添,諗返起其實以前真係好唔健康

別墅

luvubabemiu 發表於 17-8-19 17:11
我岩岩join左,今日跟test餐第三日,第一日忍唔住食多左個包仔同朱古力,我都系勁鍾意食零食,之後兩日就 ...

如果真係好中意食零食,你試下問下營養師有冇d低卡d零食俾你丫。不過我依家好少食零食lu, 我會轉換d零食等於要跑幾耐步,一諗到要跑返粒幾鐘先消耗到一排朱古力,我就唔想食喇

別墅

小情人 發表於 17-8-16 22:56
我有個飲食問題可代為問吓你的營養師嗎?以我所知每100克黑豆應該有接近400卡路里,但點解這個營養標籤寫 ...

營養師覆左我,話食物有可能喺加工過程入面流失左部份營養,所以卡路里都會有唔同,例如用黃豆整豆漿,但豆漿同所用嘅黃豆個卡路里都會唔一樣。至於流失左邊部份嘅營養就要睇返food label 比較返。

別墅

回覆樓主:

Day365 足足一年啦!!!!

睇返以前自己,冇諗過一年後會有咁既成績
所以冇野冇可能架!!!!

別墅

2017年9月3日 Day373 減至137.0 (共減74.4磅)

面對減肥而來最大嘅挑戰,要到韓國生活半年,
完全陌生嘅環境,
希望返黎可以冇肥到啦!!

別墅

回覆 maggieyim616 的帖子

唔知會唔會犯版規,我pm覆你丫

別墅

回覆樓主:

Day?? (減肥期暫停中+韓國留學中) 減至129.8lbs 累減81.6lbs

好耐冇上黎update啦!!!!
至8月底去左韓國留學,
生活習慣真係逼住要改變,
學校耆宿冇得自己煮,
韓國人食野又偏咸偏油,
都仲可以落到磅真係好感恩,
不過磅數的確會上上落落,
因為外出食飯多左好多,
亦因為要同同學交際social,
食得油左好多...
不過慶幸都keep到磅!!!!

直到依家我都減左80磅有多,
回望返真係覺得好神奇,
由要上淘寶買加加加加加大既衫褲,
到依家係韓國街頭隨便都買到合身既,
呢個真係減磅而黎最開心見到嘅轉變。
好彩減左磅先黎留學,
依家韓國天氣勁凍,但基本呢度好難搵到肥妹size既衫
(可能我唔知路啦~哈哈) 如果我仲係以前咁,真係凍到喊都未買到衫!!!

呢一年好多人問我關於見營養師嘅問題,
如果大家有咩問題可以繼續PM我,
(我比較少上黎bk啦...如果唔見我覆可以係ig搵我),
如果需要會員referral 亦可以問我拎會員號碼。

仲有3個月就返香港啦,
希望繼續keep到磅,
返香港之後就要重新見營養師,開始最後3個月既減肥期!!
到時希望可以減到最理想既體重(120LBS)!!!

別墅

berryhwan00 發表於 17-12-4 22:47
我啱啱join 左2個星期,要減80磅。今日見c , 無落磅仲要升左。2個星期先減得果1磅。見你咁成功,話頭幾 ...

其實減肥期咁長,一定會經過好多唔同階段架,我都有跟足飲食做足運動都唔落磅嘅時候,最緊要相信你嘅營養師同埋有耐性,減80磅不是夢,加油呀

別墅

WhiteBee 發表於 18-1-23 14:41
想問下幾多錢啊?我要減ge lbs差唔多。
3/2上去

PM 你

別墅

camanbi 發表於 18-3-5 02:04
請問你用左幾錢?

PM覆你丫(emoji)(emoji)

別墅

OChan0510 發表於 18-4-11 16:00
我都想問問樓主用咗幾錢,同埋可唔可以俾會員號碼我?

我Pm左你

別墅

Picho 發表於 18-6-17 17:26
樓主好有毅力 我都好想試,幾問要幾錢?可以分享會員no.

已PM你(emoji)(emoji)

別墅

maggieyim616 發表於 18-7-3 02:41
請問個plan要幾錢?

Sorry 因為好耐冇上黎
所以Miss左你msg
我Pm覆返你資料丫

別墅

美魔女 發表於 18-7-24 08:07
Pm me plz

好呀 ~~

別墅

回覆樓主:

2018年9月28日 狀況更新

由2016年9月開始減肥到依家已經兩年啦!
雖然呢個post已經石沉大海,
但都想借呢度同大家分享下呢兩年減肥嘅心路歷程!

其實減肥呢兩年真係覺得自己改變左好多,
最重要係當生活習慣改變左,隨之有好多事情都會有改變!
以前唔願郁、行多兩步都喘晒氣,
到今日可以享受跑步,做好多唔同嘅嘗試,
呢個係比起減走幾十磅脂肪黎我更重要!(當然外表上既改變都好重要)

唔知當呢個post浮返上面嘅時候,
仲有冇2年前已經見證住我開始既網友睇緊,
不過無論你係第一次睇呢個post定以前都睇過,
都多謝曾經鼓勵我嘅人!
希望大家都可以下定決心,成為更好嘅自己。

有關營養減肥嘅問題,
我開左blog去分享呢兩年嘅經歷,
有呢方面需要嘅jm可以去睇下
WWW.FATTYKAY.COM
或者繼續pm/留言俾我啦!雖然有時覆遲左,但我都有睇大家既pm架!

別墅

kyliema2006 發表於 18-9-28 18:43
好勁呀~恭喜妳!

謝謝你呀~~

首頁

尾頁

跳至