美容扮靚

跳至

首頁
12345...19

尾頁

伯爵府

fattykay 發表於 16-8-16 20:50
我係快X坊到學~因為上網見到佢地有女士游水班,價錢都唔貴,但我今個星期日先係第一堂,學完同大家報告ok ...

好呀,等你報告

侯爵府

fattykay 發表於 16-8-16 23:44
更新過去十日嘅進度

2016年8月6日至16日 210.4磅->206.4磅

加油

侯爵府

回覆樓主:

請問你點樣練重量訓練?我頭痕緊,我一直都係急步行(有氧),但缺少肌肉訓練,要諗吓做D乜野訓練可以增肌

別墅

回覆 amosin 的帖子

因為本身有屋企人有做開,所以叫屋企人教~~
不過其實我學嘅都好basic 架咋,哈哈

大宅

回覆樓主:

hi,我都係米記減,目標201減到130,而家減左33lb。。。不過我係產後肥點解你會反彈既?體質問題?

別墅

回覆 sandwich 的帖子

屋企依家教我做靠牆深蹲,因為我都周身橫肉,冇咩肌肉..
所以屋企話呢個比較入門,對易我呢D冇咩肌肉黎講比較易HANDLE
不過我做頭個3-4日...第2日起身隻腳好似斷左咁~
網上都有好多網站有教到,JM可以參考下~
如果自己做都要小心..因為屋企人都提話如果做錯動作,
不但Train唔到d肌肉....仲好易整親~

侯爵府

fattykay 發表於 16-8-17 09:36
回覆 sandwich 的帖子

屋企依家教我做靠牆深蹲,因為我都周身橫肉,冇咩肌肉..

好,唔該晒

別墅

Emma0303 發表於 16-8-17 09:31
hi,我都係米記減,目標201減到130,而家減左33lb。。。不過我係產後肥點解你會反彈既?體質問題 ...
其實我相信最重要嘅原因過去我都係用d 好極端嘅減肥方法,試過下午4點後就唔食野/7點後水都唔飲,
一係餐餐都係食清烏外+西瓜就算~
加上過往我主要靠節食,唔係好做運動
一正常飲食飯+懶做運動....體重就急升~~
其實減完又肥減完又肥呢個過程真係好灰!

大宅

加油呀!!

洋房

做stepper做得多會唔會影響膝蓋? 我之前都好想跑步,但我上半身好重,d人話對膝蓋勞損會嚴重,建議做下瑜伽就算,但我覺得好似帶氣運動 (跑步等等) 先會減到肥

洋房

樓主加油!!! 你好勁啊! 之前減到咁多kg,我由細到大都想減肥,但係得個諗字,做2日運動就唔做,我都要同樓主學下野先

別墅

phoebelam8539 發表於 16-8-17 10:45
做stepper做得多會唔會影響膝蓋? 我之前都好想跑步,但我上半身好重,d人話對膝蓋勞損會嚴重,建議做下瑜伽 ...

呢個我都有擔心既,不過我諗量力而為,如果腳痛真係要停停,不過so far 我暫時都可以。其實唔做stepper 可以試下落街急步行,只要個心跳率係fat burn zone 應該都可以有作用。

別墅

LoveyCathy 發表於 16-8-17 10:10
加油呀!!

謝謝大家!我會努力架!

別墅

phoebelam8539 發表於 16-8-17 10:48
樓主加油!!! 你好勁啊! 之前減到咁多kg,我由細到大都想減肥,但係得個諗字,做2日運動就唔做,我都要同樓 ...

其實唔好學我,我次次肥返都多過我減嘅,先搞到依家成200磅

大宅

加油呀!我都想學游水,等你報告呀

別墅

等緊樓主再分享減肥方法呀!

別墅

我都想學游水,但覺我咁大個人先學好似會比D小朋友笑><其實多唔多JM唔識游水?

大宅

回覆:phoebelam8539 的帖子

做重訓可以增肌,加消脂,比做帶氧更好,因為帶氧消脂之餘減埋肌,同埋要半小時候才消脂,所以做重訓會比較快修身

大宅

引用:請問你點樣練重量訓練

原帖由 sandwich 於 16-08-17 發表
請問你點樣練重量訓練?我頭痕緊,我一直都係急步行(有氧),但缺少肌肉訓練,要諗吓做D乜野訓練可以增肌
...
買個3磅啞鈴操下,再做深蹲80~100下,半小時左右,已經係重訓啦

侯爵府

yuen061 發表於 16-8-18 11:01
買個3磅啞鈴操下,再做深蹲80~100下,半小時左右,已經係重訓啦

謝謝您的建議

首頁
12345...19

尾頁

跳至