婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

可能幫襯佢買咗幾廿年報紙,好似屋企人咁熟呢
但我好唔明,真係有咁多人鍾意睇BB架咩?三九唔識七的BB都睇一餐?

樓主的做人處事我好多嘢都唔認同,但呢件事,公道啲,如果係我我都唔忍,一向唔鍾意有生保人入屋,如果阿媽話我知有人來屋企作客(就算係自己親戚),我都會人客到達前鎖好房門走為上著,何況係自己需要休息既時候?不過件事過咗去啦,而家都唔可以返轉頭解決。

樓主宜家快快手手做咗同姑仔場大戲咪算囉,又無人話做戲要用真心,話之你憎你姑仔憎到死,都搬咗出去啦,以後除咗過時過節都唔洗見到佢,見到佢都唔一定要同佢講嘢,SAY HI SAY BYE咪算囉。過幾年可能你姑仔有自己家庭,咁就可以更少聯絡啦。就算佢嫁唔出,過多幾廿年你99...(大吉利是,但總有呢一日),到時你同姑仔可能十年都見唔到一次,仲有乜嘢好嬲?

原文章由 yucopooh 於 08-11-15 11:01 發表
"連留下報紙檔都上黎睇, 我實在真係休息唔到, 真係有一日沖出去想死,"
甘你99又真係勁煩wo~樓下賣報紙都關事??

伯爵府

原文章由 wmpl 於 08-11-14 19:32 發表

我估計你有少少產後抑鬱,,所以個情緒先咁難控制得到,,哩啲嘢,,同男人講佢哋好少真係會明,,不如同你老公一齊去見吓健康院嘅姑娘,睇吓可唔可以幫到你?!專業人仕嘅意見,我諗你老公會比較信服,,亦都係一般人嘅想法,,都唔會再成日提住叫你去見佢個妹啲嘢嘅!!

多謝你明白, 可能我之前無講得咁清楚, 所以令大家產生誤會, 真係唔好意思. 不過, 唸深一層, 我知自己都有唔0岩, 希望遲d好d可以放底成見啦.

反而, 之前我有叫老公同我去睇醫生, 不過, 佢好忙, 拖拖下又好似無乜野咁, 所以無去到.

點都好, 真係多謝大家.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得樓主之前講o既野冇乜人"十卜",跟住再爆D其他野出黎,等其他人"十卜"下,我o係其他版見樓主又講自己99點衰點煩,係呢度又講99點撐自己唔幫自己個女......

好喇,到依家,樓主又話自己99係佢坐月時又呢又路,跟住又暗示自己有產後抑鬱(又話要生又死,都唔諗下自己o既BB),我自己都係生完BB冇耐,都好明白樓主既情況,不過你99都係開心,想同人分享下,而你依家又講到你99咁差咁,你係咪對個個人都唔鍾意架,定係你淨係鍾意你自己一個人呢?

都係果句,凡事唔好淨係企係自己o既角度睇,試下企係人地個角度睇下,好多煩惱都唔會發生o架啦!

伯爵府

原文章由 BBqueenie 於 08-11-15 10:26 發表

不過我想知樓主有無去睇醫生呀?? 你精神壓力大到想死要去睇醫生呀..唔係好影響你同 BB 呀....小心身體呀...我諗你需要去睇心理醫生

我有想過睇嫁, 不過, 老公唔得閒, 之後我同d friend講, 佢地話個個人生完都會有d, 話好正常. 佢地又俾我呻下, 跟住又好似無乜事咁, 以家番番工有同事同我出街下, 又安慰我, 個人開心番d.

不過, 我遲d都想睇下, 希望幫助到.

伯爵府

原文章由 yucopooh 於 08-11-15 11:01 發表
"連留下報紙檔都上黎睇, 我實在真係休息唔到, 真係有一日沖出去想死,"
甘你99又真係勁煩wo~樓下賣報紙都關事??

真係幾煩嫁, 不過, 我知道佢開心, 所以咩人都叫黎睇BB, 所以至無出聲, 不過就收收埋埋, 一次個發晒出黎, 就出事law.

伯爵府

原文章由 mkt 於 08-11-15 11:38 發表
樓主宜家快快手手做咗同姑仔場大戲咪算囉,又無人話做戲要用真心,話之你憎你姑仔憎到死,都搬咗出去啦,以後除咗過時過節都唔洗見到佢,見到佢都唔一定要同佢講嘢,SAY HI SAY BYE咪算囉。過幾年可能你姑仔有自己家庭,咁就可以更少聯絡啦。就算佢嫁唔出,過多幾廿年你99...(大吉利是,但總有呢一日),到時你同姑仔可能十年都見唔到一次,仲有乜嘢好嬲?

你講得0岩, 我唸住奶奶再親口同我講個時, 我會應承佢, 等大家好黎好去, 多謝你意見.

伯爵府

原文章由 小妮子 於 08-11-15 14:36 發表
我o係其他版見樓主又講自己99點衰點煩,係呢度又講99點撐自己唔幫自己個女......

好喇,到依家,樓主又話自己99係佢坐月時又呢又路,跟住又暗示自己有產後抑鬱(又話要生又死,都唔諗下自己o既BB),我自己都係生完BB冇耐,都好明白樓主既情況,不過你99都係開心,想同人分享下,而你依家又講到你99咁差咁,你係咪對個個人都唔鍾意架,定係你淨係鍾意你自己一個人呢?

因為個個始終唔係自己阿媽, 實有野唔滿意嫁啦, 所以我有時又覺得佢好煩, 有時佢係其他地方又好好喎, 我所以有時話奶奶啫, 希望你明啦.

[ 本文章最後由 leopak 於 08-11-15 14:59 編輯 ]

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原文章由 leopak 於 08-11-15 14:44 發表

我有想過睇嫁, 不過, 老公唔得閒, 之後我同d friend講, 佢地話個個人生完都會有d, 話好正常. 佢地又俾我呻下, 跟住又好似無乜事咁, 以家番番工有同事同我出街下, 又安慰我, 個人開心番d.

不過, 我遲d都 ...

呢d野唔遲得架...要快呀...如果唔係會好影響你身邊好多人..
我驚遲d 係你屋企人睇,,,唔係你睇呀...
好多野要快.....早d 去睇啦...唔係一定要人陪...睇心理醫生最好係一個人去睇...唔好有人陪....

伯爵府

原文章由 BBqueenie 於 08-11-15 15:09 發表

呢d野唔遲得架...要快呀...如果唔係會好影響你身邊好多人..
我驚遲d 係你屋企人睇,,,唔係你睇呀...
好多野要快.....早d 去睇啦...唔係一定要人陪...睇心理醫生最好係一個人去睇...唔好有人陪.... ...

下, 點解唔好有人陪, 我唸住等老公聽下, 有多個人知好d麻.

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

原文章由 leopak 於 08-11-15 15:25 發表

下, 點解唔好有人陪, 我唸住等老公聽下, 有多個人知好d麻.

有d 醫生唔係 主張有第三者在場...
而且C6係到呀...你係講野比醫生知...醫生比意見你....定想藉醫生把口講D野比C6知呢??

男爵府

樓主, 你個病其實係"乞人憎", 見呢度唔係個個都認同你, 你就繼續數你奶奶同姑仔, 講到自己好似小公主咁, 咁你姑好夠係人哋個女, 你奶奶個寶貝啦, 做你屋企人真係慘, 咩嘢都咬住唔放.

禁止訪問

民房

原文章由 小妮子 於 08-11-15 14:36 發表
我覺得樓主之前講o既野冇乜人"十卜",跟住再爆D其他野出黎,等其他人"十卜"下,我o係其他版見樓主又講自己99點衰點煩,係呢度又講99點撐自己唔幫自己個女......

好喇,到依家,樓主又話自己99係佢坐月時又呢又 ...

我也有同感.
如果樓主真是咁樣博同情,她就真是一個無藥可求的自私精.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

leopak

大家都會有見面既機會,大家同檯食飯咪小說話多食飯囉,我出去都唔會同某d人講野,因為怕麻煩同唔想同佢地傾計‧

呢d叫做"同檯食飯,各自修行"

大宅

睇咗咁耐, 忍唔住要講兩句
妳一開始就話妳姑仔點衰 & 99點錫妳, 好啦個個都覺得係妳咁樣對姑仔唔啱, 妳又話係因為99好煩先搞到妳咁......咁即係點呀

別人的罪在眼前, 自己的罪卻在背後 ( 托爾斯泰 1828-1910)
為過失辯解, 卻更突顯過失 (莎士比亞 1564-1616)

男爵府

agree
原文章由 豬豬師奶 於 08-11-17 13:47 發表
睇咗咁耐, 忍唔住要講兩句
妳一開始就話妳姑仔點衰 & 99點錫妳, 好啦個個都覺得係妳咁樣對姑仔唔啱, 妳又話係因為99好煩先搞到妳咁......咁即係點呀

別人的罪在眼前, 自己的罪卻在背後 ( 托爾斯泰 1828-1 ...

洋房

別人的罪在眼前, 自己的罪卻在背後 ( 托爾斯泰 1828-1910)
為過失辯解, 卻更突顯過失 (莎士比亞 1564-1616)

非常認同

男爵府

原文章由 天x 於 08-11-17 21:27 發表

非常認同

100% agree...
呢幾句好甘, 我mark 底佐....多謝

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

樓主,

Sometimes you just cannot control what others type in forums. I wish to show my support to you as anyway I won't be able to understand exactly what'd happened. Hope you won't be too upset la ~~
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至