母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

911 breastfeeding gathering

Dear all moms,

want to hold a gathering on 9/11
afternoon, does anyone have any
good ideas of the meeting place?

大宅

Re: 911 breastfeeding gathering

monmantong:
不如你找pigpig談談,較早前與她商量過八月底在她家聚會(愉景灣),但她這幾天好像沒上來,或許延至911也好。

男爵府

Re: 911 breastfeeding gathering

譚媽媽,
You are always the one who will respond to me
at this topic , thanks.

if go to 愉景灣 , i also want to go with
my hubby if we can gather on Sunday, however,
personally, i will not be available
after 9/11, because my brother will come to
HK from Canada and stay for 6 weeks, i need to
reserve the weekends for him.

男爵府

monmantong

I want to attend the 911 gathering and I prefer Kowloon side ... :-P

男爵府

LoveYiLok ,

where do you proposed?

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

還是天氣熱的日子, 建議是室內. pigpig家實是理想之地!
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

男爵府

monmantong

其實去那裡都冇所謂, 你去邊我就去邊!

別墅

911我都得呀!唔知o個日pigpig得唔得呢?
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

唔好意思,呢幾日無咩上黎,因為有少少感冒。
其實,譚媽媽都有pm過我,但我同老公都覺得9月會比較適合,因為近排天氣都實在太熱!
911我無問題,歡迎各位母乳媽咪到我家一聚。
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

日期:2004年9月11﹙星期六﹚
地點:愉景灣
時間:?早上定下午
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1)pigpig
2)
3)
4)
5)
6)
我諗最多只可以6個家庭,有興趣的媽咪可以報名,當然孕媽媽都歡迎啦!

大宅

1)pigpig
2) 師奶仔 (28個月囡囡)
3)
4)
5)
6)
我諗最多只可以6個家庭,有興趣的媽咪可以報名,當然孕媽媽都歡迎啦!

母乳餵哺
健康成功第一步

別墅

I think Sat afternoon is much preferrable by most moms as we may have to work that morning.

1)pigpig
2)irischanpl + 9 mths Pui Man + husband
3)師奶仔 (28個月囡囡)
4)monmantang + 11 mths Moses + ? husband
5)
6)
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

首先多謝pigpig! 我認為下午較方便大部分的媽媽和寶寶, 因為有些人要入愉景灣的交通需時, 如果早上, 就會要好早起床, 部分寶寶是不容易喚醒的; 而一些上班媽媽也可是來得到, 不過最主要是pigpig方便為主.

pigpig,
感冒好了嗎? 保重身體! 多休息啊!

師奶仔,
上次見面, 我們"兩地分隔", 未有暢談, 希望今次可以來到, 補數! 現正安排中 :wink:
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

男爵府

Pig Pig,

Since there is the limit at your home, do you think we can meet
at your home first, and then go to your club house, or
someplace else near your home, so that more mothers can participate?
i think they will be interested. For example, we can go to the
bleach for walk, chat..

男爵府

1)pigpig
2)irischanpl + 9 mths Pui Man + husband
4)monmantang + 11 mths Moses + ? husband
5)冰 极 + 10 months boy
6)

大宅

1)pigpig
6) gigiso + 10mths boy

伯爵府

我老公911生日, 所以今次來不到
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

男爵府

1)pigpig
7)LoveYiLok + 5 months boy + husband (後備得唔得?) :mrgreen:

琥珀宮

Glad ,
多謝關心,食過藥,已經好好多了!
其實,我自己上午or下午都無所謂,不如就下午好嗎?
師奶仔,
希望今次可以再次見到你,自從上於chingchingma家見過後,都好久不見了。
因為,我搬左屋,都係愉景灣,但個廳就細左少少,所以,未能好似上次甘,一次過邀請太多媽咪,請見諒!
我自己就覺得就算有爸爸參加都無問題,唔知你地覺得點呢?
另外,我希望,報了名的媽咪,如果當日未能出席的話,請盡早通知我,等後備的媽咪可以加入,好嗎?
我會pm給參加聚會的媽咪,希望911見到大家啦!
我屋企樓下都有一個公園,如果下午4點後,就唔會曬,都係一個聚會的好地方;但會所就應該唔可以啦!因為呢度個會所好嚴,唔可以帶訪客入去,如果唔係的話,都不失為一個好地方!至於海灘,由我屋企可以行樓梯到海灘的,如果唔去公園的話,都可以去海灘玩沙,但一定一定要帶蚊怕水,我唔主張大家游水,因為這個海灘的水質麻麻地,小雪游完後,皮膚敏感,睇左好多次醫生。
除了,我屋企、海灘、公園之外,我們都可以去廣場聚會,但如果天氣太熱的話,都會幾辛苦,如果去的話,就一定要4點後,可以於廣場跑跑跳跳、吹泡泡﹙小雪最喜歡﹚
各位媽咪,你地想要咩活動呢?請提出!

琥珀宮

時間:下午3時開始
1)pigpig+小雪﹙29個月﹚
7)LoveYiLok + 5 months boy + husband (後備得唔得?)
我諗最多只可以6個家庭,有興趣的媽咪可以報名,當然孕媽媽都歡

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊