親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

請有經驗JM分享下,thx

大宅

回覆樓主:

可考慮Hong Kong Airlines 去gold coast,最平3000 幾來回,係gold coast 可以搭公共交通、揸車、內陸機去其它cities.
另外亦有人選擇singapore轉搭scoots.

大宅

引用:可考慮Hong Kong Airlines 去gold coast,最

原帖由 meow 於 16-08-22 發表
可考慮Hong Kong Airlines 去gold coast,最平3000 幾來回,係gold coast 可以搭公共交通、揸車、內陸機去其 ...
但我有朋友話澳航做promo時都堅平,有冇人試過買到,大約幾錢?

q**p

子爵府

Winson_baby 發表於 16-8-22 21:59
但我有朋友話澳航做promo時都堅平,有冇人試過買到,大約幾錢?

坐亷航去新加坡或吉隆坡轉機,可以好平。

男爵府

今年一月澳航 promo 買暑假去
Sydney入 Melbourne走再加2程內陸機
$6000
但原來特價機票要起飛前24小時才可免費揀位
我出發前2星期見d位已無乜位揀
驚要分開坐
於是比錢揀位
每程每個位澳幣30元
內陸機免費

男爵府

Depended on where you go in Australia.

HK airlines if you go Gold Coast or Cairns.

I live in Melbourne. Normally take Jetstar via Singapore, but need to book early for discounted tickets.

大宅

視乎你去邊同幾時去
唔同city唔同價錢

複式洋房

回覆樓主:

Can check Air Asia, 係吉隆坡轉機, 睇等幾耐啦,因為等得耐真係幾辛苦

大宅

回覆:Catvole 的帖子

我想出年復活節去

q**p

侯爵府

畀面勳章

ikioma 發表於 16-8-23 00:24
今年一月澳航 promo 買暑假去
Sydney入 Melbourne走再加2程內陸機
$6000

6000 include taxes? thanks

大宅

我都係今年一月買左澳航個promotion直航去Gold Coast。大人$4617, 小孩3234(連稅)。

平飛只可24小時前選座位,但我吾知乜野原來做吾到網上check-in,所以冇得劃位。

打去CS問關於座位的問題,他們說因為有小孩了同行,電腦已幫我們group埋一齊,但booking吾會show出來。 來回兩程都坐近機尾位置,可以不雖比錢劃位(如有小孩同行)。

ViolaKin    發表於 16-10-7 11:05

大宅

回覆 EWSL 的帖子

吾好意思,我都留意緊機票,乜澳航都有直航去GC?第一次去澳洲,暫决定GC,但都吾知+多邊個城市好?(吾自駕)……咁多位,有冇意見?

大宅

maymamayma 發表於 16-8-28 12:06
回覆 EWSL 的帖子

吾好意思,我都留意緊機票,乜澳航都有直航去GC?第一次去澳洲,暫决定GC,但都吾知+多 ...

Sorry! 直航去布里斯本,我們再楂車去GC

大宅

EWSL 發表於 16-8-28 12:13
Sorry! 直航去布里斯本,我們再楂車去GC

我十天(連搭飛機時間)全程玩GC! 一日一個境點,超hea⋯⋯但好舒服!

大宅

剛剛問左,澳航出年復活節墨爾本來回$6300連稅!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

澳航2大2小暑假 ~ HK - Brisbane - Sydney - Melbourne - HK 4程機,共HK$27,xxx

平均約 HK$7,000/人,我覺得幾抵

如果遇到 promotion 重抵

大宅

回覆 Koala_Chu 的帖子

2大2小,想飛hk~Sydney~Brisbane~hk係咪即係平過6000已可買?不想走回頭路,係咪可以咁買?(我未試過出入吾同機場……見笑)

子爵府

回覆:去澳洲,點轉機價錢最平

各位大大, 想請教大家, 我想brisbane入, cairns出。
即係 hk--> brisbane --> gc-->cairns--> hk

請問點先最抵?

如果用asiamile換 cairns > hk抵唔抵?

子爵府

回覆:去澳洲,點轉機價錢最平

各位大大, 想請教大家, 我想brisbane入, cairns出。
即係 hk--> brisbane --> gc-->cairns--> hk

請問點先最抵?

如果用asiamile換 cairns > hk抵唔抵?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

maymamayma 發表於 16-8-28 19:51
回覆 Koala_Chu 的帖子

2大2小,想飛hk~Sydney~Brisbane~hk係咪即係平過6000已可買?不想走回頭路,係咪可 ...

可 check 不同航空公司夾價,有 jm 話新加坡轉機都平,揾啱價錢再決定

通常會去完 Brisbane 先落 Sydney,我見旅行團路線都係咁

首頁

尾頁

跳至