論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想搵個印姐姐,今日去agency了解行情。原來周圍都最少一萬仲未計保險有無邊間口碑好,搵個好既海外又有咩 秘訣

大宅

Emma0303 發表於 16-8-22 19:28
想搵個印姐姐,今日去agency了解行情。原來周圍都最少一萬仲未計保險有無邊間口碑好,搵個好既海 ...

如果一定要請印都無計,印9成貴過菲,國家太cap水

子爵府

如有親戚朋友有請開姐姐的搵佢地姐姐介紹同鄉,三千樓下就可以(不包保險同驗身)。

伯爵府

你用app 或者facebook搵,再搞direct hire. 平D,約$5-6000

洋房

回覆 yiqiyihui 的帖子

想請問有無link可以refer下?謝謝

子爵府

tuenmunoasia 發表於 16-8-22 20:03
如有親戚朋友有請開姐姐的搵佢地姐姐介紹同鄉,三千樓下就可以(不包保險同驗身)。 ...

請最如果我搵朋友的姐姐介紹姐姐。大家傾好後。手續應該要點做?

子爵府

yp26 發表於 16-8-23 11:27
請最如果我搵朋友的姐姐介紹姐姐。大家傾好後。手續應該要點做?
如是印傭要經agent辦手續約三千樓下,提供入息證明住址證明僱主身分證副本,簽好合約交費用給agent,如無特別延遲一般一個多月就會批出working visa,當然要安排姐姐驗身和買保險,你搵任何agent都可以未必要搵姐姐原本的agent,如是菲傭姐姐可以自行到領事館同入境署辦手續不經agent。

伯爵府

bsalvin 發表於 16-8-22 23:24
回覆 yiqiyihui 的帖子

想請問有無link可以refer下?謝謝
FB group : Hong Kong Domestic HelpersApps: Helper Library

珍珠宮

回覆樓主:

有d熟人介紹平d
另有d搵朋友姐姐介紹可以平到4千蚊

大宅

回覆樓主:

就係無熟人

子爵府

自己搵本地完約菲姐啦, 都係 $700 有找

除非本身識個海外工人, 否則真係唔好自己搵海外, 又要俾agent 賺, 萬一過程有咩問題, agent 係唔會負責, 亦唔會理你... 你變咗 total lost .. 好大風險博唔過

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Emma0303 發表於 16-8-22 19:28
想搵個印姐姐,今日去agency了解行情。原來周圍都最少一萬仲未計保險有無邊間口碑好,搵個好既海 ...

你在邊區?

子爵府

Emma0303 發表於 16-8-24 09:18
就係無熟人

我都係無熟人 依家都係問馬朋友啲姐姐有無好介紹咋

大宅

陪月勳章

引用:自己搵本地完約菲姐啦,+都係+$700+有找除非

原帖由 AndrewMami 於 16-08-24 發表
自己搵本地完約菲姐啦, 都係 $700 有找

除非本身識個海外工人, 否則真係唔好自己搵海外, 又要俾agent 賺, ...
請問Jm 係咪試搵本地完約菲姐? 係咪都係fb 搵?
請教有什麼要注意? 搵啱後手續點做?

子爵府

引用:Quote:原帖由 AndrewMami 於 16-08-24 發表

原帖由 babyhk 於 16-08-27 發表
請問Jm 係咪試搵本地完約菲姐? 係咪都係fb 搵?
請教有什麼要注意? 搵啱後手續點做?

...
係, 我自己喺fb 出ad 搵本地完約菲
你可以 study 吓我個 post, 你就明

[分享自己請本地完約菲姐姐, 只需 $700 .. 唔需經 agent] http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=15628444

禁止訪問

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+babyhk+於+16-08-27+發表請問

原帖由 AndrewMami 於 16-08-27 發表
係, 我自己喺fb 出ad 搵本地完約菲
你可以 study 吓我個 post, 你就明
Thanks!! So many pages..studying 😅😅
8卦問下,請問工人so far 用咁耐ok Ma?

大宅

manmanyochan 發表於 16-8-27 22:58
我都格咗兩個月價,最平請海外印收7500,有好多收9000-13000,貴到嚇死人
...

所以正常ok架姐姐無僱主放出來 比成萬分分鐘請件公主

子爵府

引用:Quote:原帖由 AndrewMami 於 16-08-27 發表

原帖由 babyhk 於 16-08-27 發表
Thanks!! So many pages..studying 😅😅
8卦問下,請問工人so far 用咁耐ok Ma?

...
絕對ok, 因家中有事, 好彩姐姐幫我照顧兩個小朋友, 等我哋放心去辦事... 同返到屋企有餐安樂飯食 ...

大宅

manmanyochan 發表於 16-8-27 22:58
我都格咗兩個月價,最平請海外印收7500,有好多收9000-13000,貴到嚇死人
...

邊間7500?可pm?

首頁

尾頁

跳至