懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日到健康院檢查是醫生話BB size好似細咗啲,寫左紙比我去屯門醫院照超聲波,聽日去排期。唔知幾耐先有得照~ 好擔心啊 !

別墅

回覆:szelambb 的帖子

哂妳bb幾大?幾多cm?我個仔7個月個陣,頭圍跌出界,係私家照完一切正常,只不過個腦size細啲,其他正常

大宅

放心,我陀細女時size也偏細,八個月時仲差d唔達標,結果出世都六磅幾。出世之後佢增長好快,兩個月時已經變成生長線100%...BB係有自己的生長速度,只要響肚入面健康正常,就唔使太擔心!體重可以出世後再追!放鬆d~

別墅

健康院會話 BB size 大定細? 係咪度肚皮個時知道架? 我前日去健康院度肚皮, 個護士剩係話 size 差唔多... 即係正常? (我34W6)

子爵府

但健康院無得照超聲波, 摸肚都知細左

子爵府

回覆:今日健康院檢查話BB size 偏細

我琴日度都係話偏細,私家照超聲波就話中碼偏大,信度肚定超聲波多d丫

別墅

澄樂媽媽 發表於 16-8-24 00:30
哂妳bb幾大?幾多cm?我個仔7個月個陣,頭圍跌出界,係私家照完一切正常,只不過個腦size細啲,其他正常

...
情況就係去健康院,見醫生嘅時候佢用軟尺度到BB 32 cm ,佢就話寫紙比我去醫院照。咁琴日我落左去醫院約期喇,結果醫院排比我個期重遲過我個預產期,個職員叫我過兩三日再打電話黎check 醫生可能會編過早啲嘅日期比我。我唸我會book定私家出去照會好d喇。都唔知等到幾時~

別墅

maggie92 發表於 16-8-25 13:19
我琴日度都係話偏細,私家照超聲波就話中碼偏大,信度肚定超聲波多d丫

...
咁緊係信超聲波啦,我前日就係係健康院醫生就咁用手軟尺幫我到32cm ,
就話我偏細,我依家都諗住出私家照一次安心啲。

別墅

我琴日去健康院度肚姑娘都話size細左兩週,但見醫生後,醫生又話ok,我上星期先私家產檢完,而家護士講完我又有啲唔安樂......唔知搵唔搵私家照多次好?

首頁

尾頁

跳至