自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我打左比x惠報價,價錢是心水。
但想問問各位有用過這間公司搬屋的朋友,搬得ok嗎?會唔會又遲到又r茶錢之類的情況?
我都打算要比貼士,應該比幾多?
謝謝分享

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

super~mama 發表於 16-8-27 11:15
但想問問各位有用過這間公司搬屋的朋友,搬得ok嗎?會唔會又遲到又r茶錢之 ...
我搬左兩次都係搵實惠, 因為我兩次都係約朝早第一單, 兩次都無遲到, 可能我唔算多野, 所以好快手搬晒, 佢地無R茶錢, 但我又俾多兩三百Tips
但記住搵佢地搬, 係之前一定要自己清晒野, 搬完佢地會再點多次數, 所以最終價同報價會有出入

大宅

回覆樓主:

幫襯過兩次,一次係搬屋,朝早第一轉,冇遲到仲早咗少少。另一次係拆+清理傢俬,約咗下晝三點幾,應該前面嘅 order 做耐咗,呢次就遲咗 1 個鐘!

我覺得 service ok 嘅,網頁亦寫明員工唔會“”茶錢,不過佢哋服務唔錯所以我都有畀少少咁啦。要準時就最好揀上午嘅時間。

男爵府

牛年勳章

我都幫襯過 做野好快手 冇主動要茶錢 不過我有俾三百蚊

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆:實x搬屋

有用過,最好朝早第一單,師傅好氣好力D,又吾會遲,師傅好有禮貌、好落力,有個櫃有少少壞幫我整返,吾比r茶錢,但我吾好意思吾比,同佢報價出入$200左右。介紹過比同事都話平、靚、正

男爵府

上個月搵佢地搬完,報價最平係佢地(最少平2千),我改單改少左野但寫字樓同事都好好,無話厭你改少左就態度差劣。一朝早第一單,無遲到仲早到,手腳極快,上到來好快搬既搬拆既拆,6個人分工合作。無話要比貼士但我地嘆為觀止自動比多300幾400。無一樣野整爛,下次搬屋一定搵呢間。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我用宜家同實惠一樣件計
非常好,無收茶錢,係我見佢地好快手好笑容無遲到,自己臨尾比佢地

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

茶錢正常會比
一人一百都要
辛苦錢
醒左貼士搬都醒神d
天氣咁hot
我仲會開大冷氣tim

子爵府

呢間平同快手,無r tips,但如果有玻璃或易爛既野你最好自己搬返或放紙箱pack好兼叫佢輕放。因佢地要快好多時唔會錫住試過佢地整爛我d野,不過我無投訴一分錢 一分貨自己小心d

大宅

回覆樓主:

咁就好了,咁多人用過都話好,而家放心曬

別墅

幫襯過一次,快手快腳有禮,不過我個衣櫃同電視櫃都拆爛左,所以唔會再揾佢地搬屋

大宅

kakakuma123 發表於 16-8-27 17:24
幫襯過一次,快手快腳有禮,不過我個衣櫃同電視櫃都拆爛左,所以唔會再揾佢地搬屋

...

咁樣睇黎唔比佢地拆安全

大宅

super~mama 發表於 16-8-27 11:15
但想問問各位有用過這間公司搬屋的朋友,搬得ok嗎?會唔會又遲到又r茶錢之 ...

非常快 又好態度 又盡力

子爵府

用過,師傅好細心,幫我搬完洗衣機仲裝埋,但佢見到有d漏水仲幫我睇埋咩事,好好人!無R 貼士,但見快手同有禮貌,我都有自動俾少少。

首頁

尾頁

跳至