想生BB

跳至

首頁
12345...22

尾頁

別墅

想生第2胎,上年小x左後都仲未有,今個cycle食左排卵藥,唔知今次有無機呢

禁止訪問

別墅

等33天 發表於 16-9-1 13:58
樓主好心急wori love it
報下到,dd 13/9
呢兩晚都會同c6努力

我呢幾晚隔日隔日咁好努力開工,我琴日用紅d check過應該排左

禁止訪問

別墅

等33天 發表於 16-9-1 14:14
我昨日紅d 已經110%,而家都仲over 100%,排未呢?
我計昨日+14day (dd13/9)
...

正常話淺左就係排出左? 你今晚再驗下睇下

子爵府

畀面勳章

poyilam 發表於 16-9-1 11:53
想生第2胎,上年小x左後都仲未有,今個cycle食左排卵藥,唔知今次有無機呢
...

同路,追第二胎,今個cycle食排卵藥,今日day 14,明早見醫生照下點攪,因紅D未深,可能要用藥再谷

別墅

kathylala 發表於 16-9-1 14:52
同路,追第二胎,今個cycle食排卵藥,今日day 14,明早見醫生照下點攪,因紅D未深,可能要用藥再谷
...

加油

別墅

kathylala 發表於 16-9-1 14:52
...

我驗過血話我雌二醇差dd,醫生話如果今次既排卵藥唔得既話下個cycle返去加劑量,大家加油

子爵府

畀面勳章

poyilam 發表於 16-9-1 14:58
我驗過血話我雌二醇差dd,醫生話如果今次既排卵藥唔得既話下個cycle返去加劑量,大家加油
...

雌二醇係咩?
我只係照過輸卵管,amh同荷爾蒙(LH,Fsh個D同促乳素)
今次第一次食排卵藥,谷到有粒15.5mm,但內膜唔夠厚,醫生叫我呢兩日勤力點,星期五照睇下點做

別墅

kathylala 發表於 16-9-1 15:04
雌二醇係咩?
我只係照過輸卵管,amh同荷爾蒙(LH,Fsh個D同促乳素)
今次第一次食排卵藥,谷到有粒15.5mm ...

雌性激素,負責調節女性特徵、附屬性器官的成熟和月經-排卵周期,促進乳腺導管系統的產生……唔知係唔係唔夠所以我d卵子都唔太靚,其實我第1胎都係做iui架,個時醫生都話卵子大得唔夠……今次想試下排卵藥先,唔得又要去做iui啦~

子爵府

畀面勳章

poyilam 發表於 16-9-1 15:16
雌性激素,負責調節女性特徵、附屬性器官的成熟和月經-排卵周期,促進乳腺導管系統的產生……唔知係唔係唔 ...

如果藥唔得就會用針架啦,iui我有同醫生講想做,我第一胎自然4個月中 ,現在想生多個,但體質已經無以前咁好狀態,再加上多囊了,醫生話叫我同老公傾下先,唔急住既,所以我都會預試多幾次先iui

複式洋房

今日照卵泡,醫生話最大個粒先1.07mm.要下個月先去照,咁我就估計或者有機會排左。我早兩日試過體溫低溫後升高過,但個度數又吾多高。當時用紅d有連續2日淺紅色印比較深,但又不是好深。用cb測排卵連續4日 圓形圖案。都吾知點解,吾通身體太差。。。
今日下午試左dodo
希望有福

子爵府

畀面勳章

cometome 發表於 16-9-1 19:27
今日照卵泡,醫生話最大個粒先1.07mm.要下個月先去照,咁我就估計或者有機會排左。我早兩日試過體溫低溫後 ...

卵泡起碼18-22先會爆而排出,你現在只係10mm左右,等下
過多幾日就試下驗紅D,未到高峰期

大宅

揮手~ 今個月第一個月食排卵藥,50mg,D3開始食5日,無返去照卵,淨係用紅d自己check,D17深粗,D18(1/9)轉淺應該排左~

31/8,1/9,2/9凌晨dodo,連續3日,辛苦c6了,希望成功

別墅

回覆樓主:

13 dd報到
29排,當晚do

其實係卵子排出受孕,還是在卵巢受孕?

別墅

MrsLau2014 發表於 16-9-2 02:07
揮手~ 今個月第一個月食排卵藥,50mg,D3開始食5日,無返去照卵,淨係用紅d自己check,D17深粗,D18(1/9) ...

我係第5日食~都係無返去照卵泡呀~排卵期就隔日隔日咁dodo…大家加油

別墅

janetgarfield 發表於 16-9-2 07:23
13 dd報到
29排,當晚do

未排出佢地相遇唔到架,排出左後蟲蟲見到蛋蛋就會好努力咁冲入去

別墅

poyilam 發表於 16-9-2 07:31
未排出佢地相遇唔到架,排出左後蟲蟲見到蛋蛋就會好努力咁冲入去
...

今次係第3 cycle,開始摸熟量體溫,用紅d
排前連do3日,排後只do左1次,唔知中唔中

複式洋房

回覆 kathylala 的帖子

明白,謝謝.
我係由M COME第16日去照,會太遲嗎?
用CB CHECK由DAY 13 到DAY 16只出現 圈圈.
用紅D 長期淡接近白,但試過DAY14,15比較深少少,DAY16又轉淺.
(兩樣都是第1次使用)
卵泡一般發育時間需多長?

子爵府

畀面勳章

cometome 發表於 16-9-2 10:10
回覆 kathylala 的帖子

明白,謝謝.

你本身cycle幾多?
一般三常cycle 28-30日,所以一般day 13-15去照會見到大粒卵
但你用排卵都未有深,day16先去照到有粒10mm,仲要時間,照計可能要多幾日到一星期先到會爆既size
你如果平時cycle準,咁你今日月就有機會遲排

首頁
12345...22

尾頁

跳至