論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

BK Milk勳章

本人單親的.有個5嵗仔仔 加 4個月囡囡。
我自己因為想搵多啲錢選擇返通宵工 想搵個工人湊夜晚可以睇小朋友 同做啲基本家務 湊返學
但因為未試過請工人 無從入手。 想其他媽媽指教下

複式洋房

baby_kaka666 發表於 16-9-3 23:18
我自己因為想搵多啲錢選擇返通宵工 想搵個工人湊夜晚可以睇小朋友 ...

你有無父母可以幫手睇下仔女呀? 你d小朋友咁細個,唔識投訴,完全依賴工人照顧好危險架,我覺得宜家d工人質素唔係幾好,要請一個錫小朋友嘅工人都好講彩數,如果有老人家睇住工人做野會安心d,但請現成工人應該難d架,請海外工人會易d,但要等幾個月,你搵agent幫你搵啦。

別墅

BK Milk勳章

loveubabybaby 發表於 16-9-4 00:00
你有無父母可以幫手睇下仔女呀? 你d小朋友咁細個,唔識投訴,完全依賴工人照顧好危險架,我覺得宜家d工人 ...

無牙.幾個月太耐

複式洋房

baby_kaka666 發表於 16-9-4 00:05
無牙.幾個月太耐

我覺得搵現成姐姐都幾難架,因為現成姐姐揀工,佢地唔鍾意照顧NB,重要湊兩個細佬,佢地未必願意,不過你都可以試下搵agent睇下有無嘅,可能撞岩有。但你有無試過搵本地姨姨湊呀? 我第一次請咗個衰印傭整我BB,所以我宜家超級唔放心俾工人單獨照顧小朋友,感覺上本地姨姨係香港人會安心d。

伯爵府

我自己因為想搵多啲錢選擇返通宵工 想搵個工人湊夜晚可以睇小朋友 ...

最快方法,去agent 碰碰運氣,請現成工人,但最快都要個半月到!但最好唔好請斷約

男爵府

你呢個情況請工人真係難d
因為有nb bb 好多工人已經唔多想做
你仲要返通宵
即係夜晚工人都冇得好好休息
將心比己
如果你係工人 你會唔會做
而家d工人會揀工
就算請到 都要留意下工人
始終長時間冇人睇住

子爵府

就你情況,我會建議你找社會福利處幫手仲實際,例如找托兒嗰啲,外僱比你請到,但到時佢出咗咩問題你仲要煩多個人的事,找社福嗰啲起碼安心啲,咁你先可以安心工作嘛,同埋如果找到社福幫手,你可以唔返通宵就最好唔好返通宵啦,捱壞身子點陪小朋友呢?保重

首頁

尾頁

跳至