婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

原文章由 onon1022 於 08-11-14 00:18 發表
其實係你角度...又要湊女又要湊仔...係辛苦係煩...不過你奶奶佢地都係為你好...先買野比你...算啦...唔好嬲啦...

係呀~在我角度,湊2個係好辛苦...而家D功課好深,日日D家務都做唔完...我有時間都休息下啦~總之唔想人煩我啫...我都係講完就算,唔搵人傾下好大壓力...THANKS^^

男爵府

原文章由 wmpl 於 08-11-12 18:13 發表

而家個問題,唔係你哋唔知自己想點?係佢哋好想為你哋做啲嘢,表示吓心意,但又唔知自己咁樣係好容易令人哋覺得煩~~

如果話咗唔好,唔要,跟住佢哋都仲係要做,就係人都會忟,不過有時又可能係自己反應太大,同埋仲未習慣同 ...

哈哈~你說得對呀~仔女永遠都係父母眼中的小朋友...但係我都第二次生啦~大女都8 YEARS OLD 啦~唉~唔好睇少我啦~

男爵府

原文章由 Ashley0605 於 08-11-13 14:27 發表
比人捉咗就誇張d, 但病就好容易, 我個番個仔一返到即日發燒, 我個仔就反到香港先燒

係呀~最怕BB唔舒服,佢會好辛苦,做父母心痛咖~

男爵府

我個仔九歲喇,由我個仔啱啱出生就話要帶返鄉下點燈到而家,我都say no.一次都唔返,我99乜方法都試過,仲話我哋唔返佢自己帶噃,我咪大返佢,如果佢自認攪得掂,而又保証個仔冇事咪即本帶囉,62一聽即刻唔敢出聲,仲叫99收聲,話如果真係有乜事點賠番個仔俾我噃

首頁

尾頁

跳至