興趣嗜好

跳至

首頁
34567...48

尾頁

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

魚毛媽2008 發表於 16-9-14 22:52
來弟唔可以再跟帶弟小學嗎?
係呀, 佢兩個係同一間, 好彩帶娣唔洗我理, 咩都自己搞掂...二年級來講, 真係好叻..
自己做功課, 自己溫默書, D野整整齊齊每晚放係我房等我返來簽, 有時自己搞掂晒, 仲幫手篤住個細佬做功課, 不過個衰仔唔多聽佢支笛......

帶娣佢自己搞掂自己, 已經幫輕我好多了.....

蕃茄薯仔湯    發表於 16-9-29 09:36
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

琥珀宮

kokobear 發表於 16-9-14 22:22
我仔都係,暑假睇慣電視;而家要慢慢調節。日日都話唔知要做咩/唔識做,跟到我氣咳
...
..SAME HERE...

開左學2個星期, 已經唔見左3支筆, 兩舊擦膠.......問佢佢咩都話唔知呀, 唔知幾時唔見, 唔知放左去邊.....d 工作紙返到來, 全部都係巢既............嘔血...
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

180 發表於 16-9-15 12:49
..SAME HERE...

開左學2個星期, 已經唔見左3支筆, 兩舊擦膠.......問佢佢咩都話唔知呀, 唔知幾 ...

friend嚟㗎,一模一樣
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

祝各位中秋節快樂。

琥珀宮

kokobear 發表於 16-9-15 14:10
friend嚟㗎,一模一樣
搞到我日日都好似審犯咁......

侯爵府

回覆樓主:

中秋節快樂:mother:

侯爵府

回覆樓主:

琥珀宮

...琴日去左沙灘玩左半日, 又BBQ又玩沙.......散晒....

侯爵府

180 發表於 16-9-19 12:25
...琴日去左沙灘玩左半日, 又BBQ又玩沙.......散晒....

羊羊

侯爵府

回覆樓主:

水晶宮

環保接龍勳章

so cheap!!!

http://www.baby-kingdom.com//forum.php?mod=viewthread&tid=18584339&extra=page%3D1

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

dororo68 發表於 16-9-20 09:52
so cheap!!!

# 26 回覆,比較起來更化算咁喎。

時間充裕,可計畫一下去東京近郊。

樓主勉強玩到一日半。交通都用不少精神體力,可能佢年輕

180    發表於 16-9-20 15:18
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

琥珀宮

so cheap!!!
永安自由行套票, 東京, 5日4夜, 機票連酒店, $27XX 一位, 我而家等緊築地confirm幾時搬, 打算同我姪女2月去...(如果築地未搬的話....)

琥珀宮

so cheap!!!
3日2夜, 太趕, 只係得1日玩.....

琥珀宮

佢真係唔會放過每一個show off既機會....

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18590178&extra=page%3D1&page=1

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

日日放工趕住返嚟跟功課,見隻仔多功課又多抄寫;真心戥佢辛苦!
佢尋日做做吓功課同我講:「媽咪,我唔想升小學,我想讀返幼稚園」
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

180 發表於 16-9-21 13:35
佢真係唔會放過每一個show off既機會....

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthr ...

個孝順子和他共赴東型咪都要攞彩
其實得一天咁大把。
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

琥珀宮

kokobear 發表於 16-9-21 21:44
日日放工趕住返嚟跟功課,見隻仔多功課又多抄寫;真心戥佢辛苦!
佢尋日做做吓功課同我講:「媽咪,我唔想 ...

friend 嚟㗎, 我仔又係講同一句一字不漏一模一樣。

琥珀宮

我仔就唔多抄寫功課, 用腦功課多, 工作紙呀嗰d , 但敝左呀仔腦筋唔靈活呢!

琥珀宮

10月會第一次默書, 今晚開始同佢溫, 真係嘔血100升, 只溫3句句子, 溫極都唔識, 3句句子只係頭盤, 仲有好多要默都未溫! 絕對係考驗耐力同EQ 嘅大 Project!

首頁
34567...48

尾頁

跳至