嬰兒用品

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

暖奶器對我B好重要

我女成3歲先戒晒夜奶,個暖奶器用黎座定支水響一個岩既溫度,佢一要飲就即落奶粉搖暈,20秒內開好支奶。
我地黎囉Babe

公民黨班9今日食左9糧未呀?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

Pig仔亨 發表於 16-12-28 00:57
我仔宜家歲幾,傷風時用好有效。但真係bb個陣就完全無用過

同意!吸鼻器可以吸出很多鼻涕。

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

回覆 Minicakester 的帖子

我覺得吸鼻器好好用,我女傷風感冒我幫佢吸到好多鼻涕出黎,佢又舒服返

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

長短和尚袍真係廢!唔計綁繩依點,阿B未滿月喊既時候就踢被,冬天成日要住!U記係月嫂叫買,M牌拍鈕同袍都有但係二手既佢二個表哥仔着完到佢都無變型!

水晶宮

好媽媽勳章

回覆:最後悔買左既bb用品

綁繩和尚抱,我咁論盡,綁得黎凍c,佢一路喊,一路綁,唔知邊條打邊條,佢又郁,我又煩

床單(我自己車,d布重唔平)最後都係用隔尿布

大宅

丙丙 發表於 17-2-19 22:51
綁繩和尚抱,我咁論盡,綁得黎凍c,佢一路喊,一路綁,唔知邊條打邊條,佢又郁,我又煩

床單(我自己車, ...

講起d繩想剪曬佢,都唔知邊個設計

禁止訪問

美好大世界2017勳章

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:丙丙 發表於 17-2-19 22:51 綁繩和尚

原帖由 Minicakester 於 17-02-19 發表
講起d繩想剪曬佢,都唔知邊個設計
咪係!去健康院磅重時重“炆”,又要除又要著

\"呢\"咁hea

別墅

樓主這個分享很好!

沖涼網, 用過一兩次已收埋咗

暖奶器, 我覺得用保温壼仲方便, 唔駛插電, 出街都得

別墅

50246419 發表於 17-2-15 11:11
暖奶器對我B好重要

我女成3歲先戒晒夜奶,個暖奶器用黎座定支水響一個岩既溫度,佢一要飲就即落奶粉搖暈, ...
請問你用邊個牌子? 恒温咁好
我那時坐人奶用TT, 一時熱得濟, 一時坐唔熱, 後來索性用保温壼裝暖水, 仲方便

大宅

wyeth冷知識勳章

回覆樓主:

1。奶樽夾-夾左出黎都係要用手
2。暖奶器-用暖水仲快
3。鞋仔-成日唔見左隻鞋,著防滑襪仲好

複式洋房

sososu 發表於 16-9-7 14:55
2. Axxxt蒸汽消毒器,個design好唔friendly, 個物料好線,蒸完想攞下面d樽真系好撈搞

其實基本上所有消毒 ...

我第1胎買tt..跟住用咗1次就放咗出去(因食人奶全埋身),第2胎我見黃色鴨鴨便又靚就買咗,仲方便過tt..覺得買得抵,真系唔需要咩牌子。(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

我張combi high chair 用到而家20個月都仲有用swing同音樂呀~下午午睡,放bb係上面等佢自己訓,訓著再抱返去睡床~

侯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

beebee2008 發表於 17-2-23 16:52
我那時坐人奶用TT, 一時熱得濟, 一時坐唔熱, 後來索性用保温壼裝暖水, 仲方便
...

我都係用TT喎,你扭左響一個度數,就成晚都係同一個溫度,唔會時熱時唔熱架喎
我地黎囉Babe

侯爵府

beebee2008 發表於 17-2-23 16:52
...
用保温壼裝暖水, 仲方便->日抖我都係用用保温壼既熱水,但當你訓到半夜三四點果陣,個暖奶器同個奶粉格響你床邊,令你唔洗行落地而又可以15-20秒整好支奶,你就知有咩分別了
我地黎囉Babe

男爵府

開心吸收勳章

Nbs 發表於 16-11-20 10:08
Me too. 我有成 5 6 個,好彩全部係朋友送。 Bb 郁唔到對腳好唔中意。
我買左Gro Bag0-6月睡袋送俾我剛出世姨甥孫,側邊開拉鍊換片好方便,腳有好多位唔會郁唔到。反而買了幾個Philips Notched New Born NICU Soothie Pacifier 0-3 months就冇用,因為BB唔食奶咀都好瞓得,還特登網上訂回來。

水晶宮

csk 發表於 17-3-1 15:07
我買左Gro Bag0-6月睡袋送俾我剛出世姨甥孫,側邊開拉鍊換片好方便,腳有好多位唔會郁唔到。反而買了幾個Ph ...

我有 gro bag呀 ~ 不過可能我無堅持啦,見佢唔太鐘意就無再迫佢用喇。 宜家佢又反身又會企起身,更加唔會用喇。

民房

我BB初生時著綁帶底衫,因為一開始唔知佢幾大隻,綁帶可以調節鬆緊,岩哂初生。到佢2-3 個月腳仔Young young 就轉拍鈕衫

禁止訪問

大宅

prettyjo123 發表於 17-5-17 06:58
我見佢有兩種的,一種有洞,一種冇洞,請問邊種好用?

夏天有窿窿就涼d, 有時可以當底衫,我兩款都有買

首頁
34567...9

尾頁

跳至