夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前未有bb 拍拖兩年我地好似模範情侶咁,而家結左婚一年個仔十個月我地關係愈尼愈差,一個月sex得2-3次
生b後做左ftm... 我成日都好憎佢,有時連說話都唔想同佢講... 咁搞法遲早離婚

複式洋房

回覆:uwimuy 的帖子

應該關係変差,唔關bb事,你諗下問题在那裹,會唔會系大家個位置轉変未慣,你都轉变做ftm ,如果可以你請姐姐凑仔,自已做返野會好d。

大宅

回覆 uwimuy 的帖子

點解好憎佢?

大宅

Ftm係佢要求我,家用又少,少到我連街都費事出,有時bb喊、扭又會俾說話我聽同發悔氣。bb出左世咁耐一次涼都冇幫佢沖過,一星期餵兩三次奶,每日放工番屋企食飯,食完飯就沖涼訓教(佢早訓)陪得個仔一個幾鐘,朝早五點幾又起身做gym...
我想講生bb前我地個生活唔係咁,成日出街拍拖食飯...
因為錢,我提意過不如weekend佢放假我做下part time ,但佢又唔中意

別墅

uwimuy 發表於 16-9-7 00:57
之前未有bb 拍拖兩年我地好似模範情侶咁,而家結左婚一年個仔十個月我地關係愈尼愈差,一個月sex得2-3次:ig ...
我都係因為生B搞到夫妻關係差以前他對我很好,他知道再有B就不能接受,我壓力大到BB都冇埋,C6的態度冇變返好都係鬧離婚,又唔肯坐低傾,我都係ftm我仲有2個小朋友要照顧加上同C6關係而家咁,我現在是不開心的但唔知道如果我選擇分開會不會後悔,所以現在就當冇事發生咁繼續生活!你個B仲咁細個有好多時不要再同以前比較會開心D,起碼你老公有返屋企先啦,我個個一星期也見不到一次出咗去玩話要減壓,係你未有鬧交之前好好坐低傾下啦!

大宅

evason 發表於 16-9-7 09:49
我都係因為生B搞到夫妻關係差以前他對我很好,他知道再有B就不能接受,我壓力大到BB都冇埋,C6的態度冇變返 ...

有時我會諗 其實分開會唔會好d? 但我要拎膳養費 bb一定要跟我!反正而家有爸爸陪同冇爸爸陪都好似冇咩分別

翡翠宮

你好驚佢? 佢要求你就聽話; 佢唔LIKE你就唔做?
呢D case; 你返工已經可以即時解決你坐困愁城既問題.

大宅

mini1204 發表於 16-9-7 10:08
你好驚佢? 佢要求你就聽話; 佢唔LIKE你就唔做?
呢D case; 你返工已經可以即時解決你坐困愁城既問題. ...

請左工人未到,到左我番番工,希望情況得以改善

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

uwimuy 發表於 16-9-7 09:28
Ftm係佢要求我,家用又少,少到我連街都費事出,有時bb喊、扭又會俾說話我聽同發悔氣。bb出左世咁耐一次涼 ...
有左bb之後, 大家角色轉變左, 都要適應同溝通架, 對男人黎講, 佢要搵錢擔起頭家, 你係屋企負擔湊b家務, 至少佢都有陪個仔個幾鐘啦

侯爵府

回覆樓主:

出番黎做野 否則佢永遠睇你唔莫講話老公 出面d 人都睇你唔起 你以為揍仔好叻 但其他只覺得marian 可做 你的身分等同marian, 只係自己感覺好啫

伯爵府

有仔女關係變差係正常架

瑪瑙宮

uwimuy 發表於 16-9-7 09:28
Ftm係佢要求我,家用又少,少到我連街都費事出,有時bb喊、扭又會俾說話我聽同發悔氣。bb出左世咁耐一次涼 ...

番工喇, 您都未必適合做 ftm .

大宅

micsin 發表於 16-9-7 11:51
出番黎做野 否則佢永遠睇你唔莫講話老公 出面d 人都睇你唔起 你以為揍仔好叻 但其他只覺得marian 可做 你的 ...

做ftm淨係自己一手一腳帶小朋友呢方面感覺好,其他都不太好,感覺好悲微,由其係問佢拎錢個下

翡翠宮

其實係咪唔關bb嘅事,係你兩個溝通有問題

水晶宮

呢種狀態對你兩公婆都唔好,兩個溝通多D啦

公爵府

熱血金章 畀面勳章

做咩憎佢?

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

我都覺關係差了, 次次都是BB引起的問題。我有時很憎C6。

大宅

回覆:bb令兩夫妻關係變差?

我都係。放工返到識得坐係度打機,一唔係入廁所度,好似各自各生活咁。而家連一眼都唔想望佢,好辛苦。

複式洋房

我老公收工好夜,返到嚟個仔都訓咗,一星期先放一日假,又成日話唔識湊仔,個仔唔肯跟佢,緊係啦⋯個仔醒嘅時候都唔同佢玩吓⋯個就出世到依家就嚟一歲,從未試過幫個仔沖涼,餵奶只喺頭一兩個月幫過幾次,之後就冇再試過幫手⋯有時收工收早少少都寧願同朋友出去飲酒食飯,我覺得個仔好可憐,有爸爸同冇爸爸冇乜分別⋯我99仲成日叫我要體諒佢,話佢返工咁忙都係為頭家⋯但有時佢收早都唔返嚟陪個仔,又成日話唔識同個仔玩!個仔都唔肯俾佢抱咁滯⋯至於對我,更加唔使講,唔識關心,唔識同我傾計,我覺得對住佢好辛苦⋯依家得個仔支撐住我,好想同佢離婚,但又對離婚後嘅生活覺得好迷惘⋯

大宅

回覆 哈B媽咪 的帖子

我C6都係咁,成日打機整電腦,個電腦整咗年幾都仲日日有得整架喎又話BB唔跟佢,但又唔諗吓佢自己付出過幾多,有幾用心陪吓BB最討厭係C6咩都指意佢老母(99)唔知以為我同佢老母生架,C6冇份架

首頁

尾頁

跳至