婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我99都對我絃好我都會尊重她

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Casttle 於 08-11-14 14:41 發表
我冇62有99, 我同老公結咗婚三年la, 我都冇收過佢生日利是, 但係佢生日我地一定有同佢慶祝, 我自問都係一個心地唔錯既人, 對老人家我好錫同尊重, 佢入院做手術, 住咗兩星期, 我日日都煲湯攞去醫院比佢同佢沖洗, 不過 ...
多口搭咀…
但求做好自己本份,不要望有回報,當突然有回報時,會特別開心嫁…不要為區區一封利是介懷…對老人家好是個人修養品德…老人家好相信一句說話—日久見人心…你對佢好,佢心中有數…Gd-LUCK

公爵府

我62每年生日都會早一月同我地講, 話要出去食飯.

至於我地生日, 算啦..

男爵府

好媽媽勳章

我99, 姑奶, 姑仔, 阿嫂, 個個都記得我生日 佢地好細心買既禮物全部都合用同鍾意.

大宅

咁多人錫你,真好 。我相信你一定係個好抵錫的人

原文章由 mywong 於 08-11-15 14:23 發表
我99, 姑奶, 姑仔, 阿嫂, 個個都記得我生日 佢地好細心買既禮物全部都合用同鍾意.

男爵府

樓主有咁好既6299真係要好好珍惜敬愛 其實我 6299都唔算太差,雖然佢哋從來都唔問我幾時生日,但一到阿仔生日,佢哋俾開利事阿仔都會順便俾埋我 不過年年都係咁講呢句,吖‥我哋唔知你幾時生日,唔理幾時都好喇,而家順便俾埋你喇﹗mouth:
相對地我自己阿媽就從來都唔記得我係幾時生日,唔好話利事都冇封,連紅雞蛋都冇隻

男爵府

唔好話我生日,就連佢既乖孫生日佢都可以冇任何表視的

http://kawaii-kids.com/

珍珠宮

我99啲新抱係唔會有生日!

男爵府

我老爺奶奶都好好, 未結婚前生日都會比利是, 今年第一年結婚, 一早就話幫我地book定澳門酒店話等我地可以romantic一下, 不過我就拒絕左唔想佢哂錢, 之後就約左食飯同我慶祝, 仲有我老公既阿姨一齊慶祝, 封利是之餘仲送左兩個Gucci袋比我, 初初送左一個之後驚我唔鍾意, 跟住再送第二個, 攪到我勁唔好意思, 所以之後再搵機會請返佢地食飯...
生日正日仲sms我同我講happy birthday, 我老公仲呷醋話佢生日都無喎

大宅

BK Milk勳章

原文章由 cat130 於 08-11-16 22:54 發表
我老爺奶奶都好好, 未結婚前生日都會比利是, 今年第一年結婚, 一早就話幫我地book定澳門酒店話等我地可以romantic一下, 不過我就拒絕左唔想佢哂錢, 之後就約左食飯同我慶祝, 仲有我老公既阿姨一齊慶祝, 封利是之餘仲 ...

嘩.. 好到+ 0 1 呀..

大宅

老公家人平時只會同小朋友及兩老慶祝生日.而我自己既家人就會同每個人慶祝. 舊年我生完第二個,在生日前既星期六,我老公家人話出去食飯,跟住上叔仔屋企坐下.上到去玩左一陣,點知原來佢地買左個蛋糕比我,嗰一刻好奇怪,點解佢地會知?原來係叔仔有心,佢特登買既.連我老公都唔知,仲話,我都無wor.嗰刻覺得有d唔好意思,因為平時無架.過2個幾星期又到我生日嘞.睇下今年有無先....可能都係只此一次. 哈哈~~ 不過,anyway,都好多謝佢地.

首頁

尾頁

跳至