親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 oldbean 於 11-2-15 01:32 發表

嘩!你講d唔講D,咩態度!! 程式我都識寫,不過係xy#z&

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 3b 於 11-2-14 21:14 發表

SumSumBB,

不如我0係新0個邊答你, 請移玉步.

都係 Auntie 3b 最乖、最聽話,獎妳5個叻:

希望其他老友記,都可以 copy and paste 去新 topic 處作回應,"請移玉步",麻煩哂 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 BB-CLEVER 於 11-2-14 09:51 發表

SumSumBB,
吓??? 你已經開始訂房喇, 我要快 D plan 行程, 依家刨緊各位網友資料, 你地個個都係日本通, 好勁呀!!! 前年暑假自由行北海道, 全程自己plan, 老公冇幫過手, 我己經覺得自己好叻喇, 今次再plan 東北, 又 ...

不過冇我份 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-14 12:13 發表
唔好嬲, 我唔係一定唔去, 只係要再仔細諗清楚去的目的啫如房價太貴而我又唔係一定要睇某祭, 咁就可能只係遊東北唔追祭, 而且8月都應該幾熱, 行程真係要好hea先可以令團友happy囉! 話你知點解會有咁大轉變, 就係在小樽的那天, 天氣好差好大雪(第二日從新聞知道原來日本大部份地區都強雪, 在神奈川有間平房因屋頂積雪太重, 整個屋頂塌下壓死咗一男子), 我在運河想點都行雪燈之路, 突然間阿妹妹好嬲又好大聲咁話: 媽咪! 咁大雪你重行, 你傻夠未呀! 我當時企咗係度幾秒, 醒返之後就話好啦好啦, 唔睇啦返札幌吧! 所以唔好一廂情願覺得係好野要同家人一齊做, 原來一路佢哋無反對去睇祭只係"陪"我的, 但過咗火就會令大家都唔開心呀!

自從我認識"一廂情願"呢4個字之後,就已經好深切咁明白箇中意義 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-14 12:21 發表
唔會啦, 今年再去玩都要住得平實點啦, 我都係打工仔唔可以下下充大頭鬼麻 有無平靚正介紹吖!

冇錯,妳都係打工仔,不過就係"非一般打工仔" !!

男爵府

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-15 02:24 發表

不過冇我份 !!

KaHeiBaBa,

你唔係日本通, 係日本之父呀嘛! 哈哈!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 mickeyeva 於 11-2-15 00:25 發表
Hi SumSumBB,
你買4日 Flex JR East Pass,那麽來回函館是否另外購買來回車票?函館落青森另外買票, 我們不是從函館返港, 是由秋田走的, 秋田的東橫INN是最近火車站的一間, 唔使經雪地已到酒店, 你有無訂這間??
請問A F ...

個個東北祭都可以睇完後坐幾個字新幹線去第二個城市住,唯獨是秋田比較偏遠,火車班次又少,睇秋田竿燈祭一定要住秋田,所以我最緊張是訂秋田住宿,好彩我都訂到秋田的東橫INN,佢好似是火車站直結,1分鐘到步,加上會員可以入會員專用休息室享用按摩床,好似幾OK。

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-15 02:20 發表

都係 Auntie 3b 最乖、最聽話,獎妳5個叻:

希望其他老友記,都可以 copy and paste 去新 topic 處作回應,"請移玉步",麻煩哂 !! ...

Deleted !!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

由於新版已開, 呢邊我要關上了, 多謝十卜

原帖由 KaHeiBaBa 於 08-11-13 03:31 PM 發表

所以我 "暫時" 唔好蟹、唔好波 !!

妳 plan o左好耐嘛,我o地依家見到 D 機票勁平,歐羅 同 英磅 又勁平 (同三月去歐遊時真係爭好遠),Agent 又話唔駛 + Christmas surcharge (機票又話平過 CX 公佈個 D 幾百 ...

首頁

尾頁

跳至