自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

將會帶三、四歲小朋友去safari world, 想請問帶小朋友去過的媽媽們,認為需要包車連導遊嗎?抑或只要包車入open zoo部分,其餘睇show、餵動物自己安排已經ok? 因為我地未去過,唔清楚地方有幾大

有位叫Davit的導遊包車連導賞,請問有人哩一兩年跟過佢團嗎?ok嗎?會否好匆忙?

Thanks!

男爵府

包車入Safari zone已ok,其他的好簡單,唔洗導賞的

wcpcelia    發表於 16-9-12 10:35

別墅

回覆樓主:

我10月都去, 請問davit 係邊搵的?

子爵府

引用:我10月都去,+請問davit+係邊搵的?

原帖由 mm2014 於 16-09-11 發表
我10月都去, 請問davit 係邊搵的?
Google search \"Davit safari world\"

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

torotoro 發表於 16-9-11 22:22
將會帶三、四歲小朋友去safari world, 想請問帶小朋友去過的媽媽們,認為需要包車連導遊嗎?抑或只要包車入 ...

我上次有老有嫩有包車 , 冇導賞 , 時間較彈性 , 其實坐的士都得

別墅

回覆樓主:

thanks torotoro.

離園的時候怕不怕無的士? 要講價嗎?

子爵府

引用:thanks+torotoro.離園的時候怕不怕無的士?+

原帖由 mm2014 於 16-09-12 發表
thanks torotoro.

離園的時候怕不怕無的士? 要講價嗎?
有車叫,但預俾人抬價....

水晶宮

回覆 torotoro 的帖子

搭的士都得架. 我N年前去都係搭的士入埋去.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 爸B勳章

torotoro 發表於 16-9-11 22:22
將會帶三、四歲小朋友去safari world, 想請問帶小朋友去過的媽媽們,認為需要包車連導遊嗎?抑或只要包車入 ...

今年8月頭去過,其實响酒店call uber 去,然後動物園有shutter bus 去open zoo, 30 泰銖一位,離開動物園預早10分鐘又call 定uber, 準時响正門等,非常easy

子爵府

引用:Quote:torotoro+發表於+16-9-11+22:22+將會

原帖由 gp仔 於 16-09-12 發表
今年8月頭去過,其實响酒店call uber 去,然後動物園有shutter bus 去open zoo, 30 泰銖一位,離開動物園 ...
請問動物園㗎巴士ok唔ok?

另外入場門票你香港買定嗎?有去埋海洋世界果邊嗎?thx!

男爵府

好媽媽勳章

我3年前搵Davit, 我覺得佢唔錯。

男爵府

我之前係叫酒店幫我包架的士. 去到的士車埋我地入猛獸區. 之後我地自己坐好似火車果架遊覧車去參觀其他野生動物. 再用腳週圍行睇show. 走果時都好多的士在門口. 因為塞車, 佢地唔肯跳標, 我加$ 就ok

子爵府

引用:我3年前搵Davit,+我覺得佢唔錯。

原帖由 ~瑤瑤~ 於 16-09-12 發表
我3年前搵Davit, 我覺得佢唔錯。
請問趕嗎?因為佢標榜自己帶客睇得最多嘢,但其實我帶住小朋友唔想趕,想慢慢睇小朋友有興趣的動物

大宅

torotoro 發表於 16-9-12 19:22
請問動物園㗎巴士ok唔ok?

另外入場門票你香港買定嗎?有去埋海洋世界果邊嗎?thx!

shutter bus 好ok, 可能比私家車車身高啲,所以好清楚,而且平日冇乜人搭,所以我地幾個家庭可以左右座位走來走去

大宅

回覆樓主:

shutter bus 司機係好優閒咁慢慢駕駛,期間我地架車要讓後面啲私家車行先,所以,我地有足夠時間及空間可以影相

首頁

尾頁

跳至