婦女醫護

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

媽媽好辛苦,行又痛,坐又痛,我相信佢要做手術既機會係非常大,但佢又好驚,好想搵個好既醫生比佢,爬文見呢幾位醫生都有JM睇過,但都係比較耐之前既comment, 所以想再問下有無JM最近找呢幾位醫生做左痔瘡手術可再比下意見嗎?
媽媽真係好辛苦,請大家幫幫忙!

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

留毛~~~~

咁我想問鄘醫生係咪都接男病人架?

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

lemontea520 發表於 16-9-15 12:29
留毛~~~~

咁我想問鄘醫生係咪都接男病人架?
yes
心盲最可怕。

公爵府

fwp 發表於 16-9-15 15:26
yes
謝謝咁我叫我老公打去book 先
我老公之前做過一次割痔瘡, 應該割唔清, 3個月又再發過...
佢話唔要再睇之前個醫生
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

lemontea520 發表於 16-9-15 15:31
我老公之前做過一次割痔瘡, 應該割唔清, 3個月又再發過...
佢話唔要再睇之前 ...
可唔可以知道他之前看那个医生?
心盲最可怕。

公爵府

fwp 發表於 16-9-15 22:35
可唔可以知道他之前看那个医生?

講名會唔會比醫生出律師信架 好像之前婦產科有個醫生好認真甘出信
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

lemontea520 發表於 16-9-16 00:17
講名會唔會比醫生出律師信架 好像之前婦產科有個醫生好認真甘出信
你没有说他不好,也说的是事实,不会出信。你可以 pm 我。
心盲最可怕。

公爵府

fwp 發表於 16-9-16 21:11
你没有说他不好,也说的是事实,不会出信。你可以 pm 我。

劉銘邦呀
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

親子王國15週年勳章

回覆:痔瘡醫生:鄺美玲, 林子倩, 李綺雯?

我幾個月前去林子倩醫生道做痔瘡槍手術,我好嚴重,第四期,佢都講到明因為太嚴重只做到內痔,同埋易返發,我又唔想做全統切割手術,所以照做,果度環境好,服務都好,做完當日就可以返屋企,腸鏡加痔瘡槍2萬3。

依家雖然有外痔,但已經冇之前嘅痛苦。

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:Quote:fwp+發表於+16-9-15+15:26+yes謝謝咁

原帖由 lemontea520 於 16-09-15 發表
佢話唔要再睇之前 ...
林子倩果間有一個男醫生都係姓林,我細佬搵佢做痔瘡槍ok, 再介紹我,不過我想搵女醫生先揀林子倩

大宅

oiyau2005 發表於 16-9-20 00:10
我幾個月前去林子倩醫生道做痔瘡槍手術,我好嚴重,第四期,佢都講到明因為太嚴重只做到內痔,同埋易返發, ...
請問腸鏡同痔瘡槍係同一時間做嗎?媽媽覺得痛應該係外痔,係咪多數要做傳統切割手術呢?

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:Quote:oiyau2005+發表於+16-9-20+00:10+我

原帖由 Naxos 於 16-09-20 發表
請問腸鏡同痔瘡槍係同一時間做嗎?媽媽覺得痛應該係外痔,係咪多數要做傳統切割手術呢?
...
同一時間做腸鏡加痔瘡槍,全身麻醉,做完後唔算太痛,可以行到。

可以內外痔都有嘅混合型,我就係,如果粒痔瘡去完大大走咗出嚟,要用手或要一段時間先走返入去肛門較入位置,仲有滑嘅分泌物同埋痛就係內痔。外痔係肛門口,去廁所會突出多少少,但去完會大部分入晒去,亦都唔痛,因太近肛門口,痔瘡槍效果冇咁好,但傳統切割手術復元慢,傷口外露同痛好多,所以我用痔瘡槍。

其實你可以帶媽咪去睇一次,應該約$600,睇下醫生意見,佢係侵會都有掛牌,應該都可做傳統手術。

大宅

oiyau2005 發表於 16-9-20 09:34
同一時間做腸鏡加痔瘡槍,全身麻醉,做完後唔算太痛,可以行到。

可以內外痔都有嘅混合型,我就係,如果粒 ...
謝謝你呀!我見林醫生果度有種叫多普勒超音波引導痔瘡動脈結紮術,請問係新野黎的嗎?

我地都打算帶媽咪去睇李醫生同林醫生,當聽多個意見,同埋最緊要媽咪自己覺得安心。

公爵府

親子王國15週年勳章

Naxos 發表於 16-9-20 10:06
謝謝你呀!我見林醫生果度有種叫多普勒超音波引導痔瘡動脈結紮術,請問係新野黎的嗎?

我地都打算帶媽咪去 ...

結紮都係舊, 痔瘡槍係最新最常用, 你可以到時再問醫生意見, 希望你媽媽早日脫離痔瘡痛嘅煩惱, 我自己感受過, 真係同生仔有得比.

禁止訪問

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:我媽媽嗰陣係做多普勒超音波引導痔瘡動脈結

原帖由 tomlee1234 於 16-09-20 發表
我媽媽嗰陣係做多普勒超音波引導痔瘡動脈結紮術嗰個呀,
即日做完即日走得.
同佢嗰度照腸鏡如果有瘜肉都有得 ...
可能佢冇咁嚴重可以紮,可能我嚴重,林醫生建議我做痔瘡槍,都有照腸鏡有瘜肉會割埋,不過我照咗冇。

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

oiyau2005 發表於 16-9-20 00:10
我幾個月前去林子倩醫生道做痔瘡槍手術,我好嚴重,第四期,佢都講到明因為太嚴重只做到內痔,同埋易返發, ...
你係旺角診所做? 林醫生手勢好5好? 有冇耐性解釋?

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:Quote:oiyau2005+發表於+16-9-20+00:10+我

原帖由 yuyumon 於 16-09-26 發表
你係旺角診所做? 林醫生手勢好5好? 有冇耐性解釋?
係旺角,佢都好有耐性有解釋手術嘅情況,做之前佢都講明我好嚴重,容易返發,同只可以處理內痔部份。佢做咗好多年又成日做,應該冇問題。

手術後一個月大便仲有少少泌血,佢check傷口話有肉芽,即埸麻醉做小手術燒咗去,都係全身麻醉冇唔舒服,之後就冇泌血情況。

首頁
12345...17

尾頁

跳至