婦女醫護

跳至

首頁
34567...17

尾頁

複式洋房

oiyau2005 發表於 16-9-20 09:34
同一時間做腸鏡加痔瘡槍,全身麻醉,做完後唔算太痛,可以行到。

可以內外痔都有嘅混合型,我就係,如果粒 ...

林醫生都話我係混合痔,但不能用痔瘡槍(emoji)

複式洋房

回覆 capri_tall 的帖子

謝謝你的分享:) 但我想問不用住院是在診所直接做手術嗎?林e生檢查的時候會否很痛?即日睇即日做?聽人講 傳統切除手術很痛的 我都很很怕要做手術

複式洋房

amy061900 發表於 16-11-16 18:54

謝謝你的分享:) 但我想問不用住院是在診所直接做手術嗎?林e生檢查的時候會否很痛 ...

佢個度係類似一個小型醫院咁,可以直接做晒照大腸鏡及做手術,而且林醫生做檢查時都無痛只係有d唔舒服,今次見完林醫生只係做一個普通既檢查同比藥,同約時間照大腸鏡或可以當日做埋手術,我都有問醫生我可否做痔瘡槍,但佢話我呢種混合痔係做唔到,就算做都會返發,佢講到當日做完手術可以即日出院,而且當日都好多人做同埋呢度都好多JM都係林醫生度做,做左佢一了百鳥!

複式洋房

謝謝你講解得錦詳細 但林e生有冇話如果照腸鏡加做手術 大概几錢丫?希望你盡快康復 快d擺脫煩人既痔瘡>.<

複式洋房

amy061900 發表於 16-11-17 09:56

謝謝你講解得錦詳細 但林e生有冇話如果照腸鏡加做手術 大概几錢丫?希望你盡快康 ...

希望幫到您(emoji)快點去睇!保險包晒架啦!

禁止訪問

複式洋房

謝謝你的分享 我都約左聽日睇林e生了 因為我的都很嚴重 不想再拖了&#128554;

複式洋房

amy061900 發表於 16-11-17 16:38

謝謝你的分享 我都約左聽日睇林e生了 因為我的都很嚴重 不想再拖了&#128554; ...

好呀!等你報告!

禁止訪問

複式洋房

剛剛見完林e生了 距都話我只可以做傳統果種 因為太大粒了 聽完真係冇曬心情 因為真係好驚痛 e生都有提過做完會痛二三個星期 唉 而家我都仲諗緊做唔做好

複式洋房

amy061900 發表於 16-11-18 18:47

剛剛見完林e生了 距都話我只可以做傳統果種 因為太大粒了 聽完真係冇曬心情 因為 ...

做完一了百了,點解唔做?

複式洋房

因為驚痛 不過最後都book左今個星期五去做> <

複式洋房

係呢 林e生有否提議你照埋腸鏡丫?

複式洋房

amy061900 發表於 16-11-18 22:23

因為驚痛 不過最後都book左今個星期五去做> <

我星期三呀!呢度咁多位JM做左都讚口不絕!唔洗驚啦!我做完話你知!

複式洋房

amy061900 發表於 16-11-18 22:24

係呢 林e生有否提議你照埋腸鏡丫?

有呀!佢叫我照左先決定做唔做都可以,但我話佢都麻醉得不如直接做埋!

複式洋房

好勇敢丫你我最擔心既係做完之後我會痛到照顧唔到我個仔 因為我個仔得一個月大喳 :( 係呢 你上次睇林e生距有冇開藥俾你食丫?因為我今次睇距淨係開左支藥膏俾我茶喳!同埋我想問你既痔瘡係未都好嚴重好大粒所以先一定要做傳統丫?因為我果粒係好似巨峰提子錦大粒所以e生話做痔瘡槍我做完會好似冇做錦 所以一定要做傳統 就算做傳統個傷口都會好大

大宅

回覆:amy061900 的帖子

係吾係外痔,所以做吾倒槍?

複式洋房

amy061900 發表於 16-11-18 23:03

好勇敢丫你我最擔心既係做完之後我會痛到照顧唔到我個仔 因為我個仔得一 ...

我都笠水架!不過仔都生左喔,仲要開刀,有咩痛得過生仔佢開左支藥膏,兩包通便粉,兩粒軟便藥,纖維藥喔,你個粒同我差不多,我就手指公頭, 我都狂問佢但鎗得唔得!佢話做鎗對我無用!!! 原來會痛咁耐, 我打算休息一星期

複式洋房

回覆 H00207 的帖子

旧唔係丫 我粒外痔林e生話可以唔洗理啵 因為如果切埋會驚肛門收窄 林e生話係因為我粒內痔太大粒 所以做痔瘡槍會做左好似冇做錦 所以一定要做傳統

大宅

回覆:capri_tall 的帖子

我都好大粒,話做槍,係吾係外痔所以傳統。

首頁
34567...17

尾頁

跳至