自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

隔離post講老公鬧老婆生完仔之後肥,我都好想呻下!
今晚中秋飯局,同老公屋企人食(係99女家果邊),成餐飯一直話我唔食野,話我貪靚減肥修身唔肯食,又話我bb size細無營養!我bb依家4個月,全人奶,14磅,一直meet住生長線,咁人有高矮肥瘦,唔一定大舊到史力加咁先叫好吧!2個月就戒夜奶,食訓痾全部有規律,成日笑,少扭計,我一個人湊都好ok!
講翻我自己,唔係瘦骨仙,面大四肢粗,一般身型!164高,49kg!陀b果陣狂食野都唔係重好多,可以話係肥b唔肥阿媽,我唔係讚自己,但呢樣野成為左我致命傷!一直俾人數落到依家!
我陀b 9個月先開始肥,臨生重左30幾磅,但生完2個月已經同懷孕前差唔多!bb百日宴果陣個個都問我點修身,其實真係無刻意去減!訓覺的時間都唔夠,修乜鬼姐!
今晚成餐飯不停踩我,甚至話我不負責任,為左自己靚,bb健康都唔顧blablabla!老公的婆婆仲離譜到話「生又唔見肚,生完又咁瘦,都唔知係咪真係你生架!」我忍唔住whatsapp老公叫即走,我要翻屋企!飯局過程中,老公都有解釋我無減肥,我食好多野之類!但成台人好似選擇性失聰咁,繼續踩我!
我真係冤枉過包大人!好唔開心!

伯爵府

嘩,甘難聽的說話,系人講架咩?

水晶宮

我99都係咁話我,我有左佢仲屈我話我嘔係自己扣喉。因為我怕肥所以陀b 都咁瘦,見佢d 朋友佢叫我企起身轉個圈,跟住同佢d 朋友講,你睇佢個肚丫,幾細,不過我就好彩個仔出世係重磅既,有8磅先塞住佢把口咋

funfun759    發表於 16-9-19 17:43
wcpcelia    發表於 16-9-19 09:44
懿仔媽媽    發表於 16-9-16 02:19

男爵府

siiu_Y0613 發表於 16-9-16 01:52
嘩,甘難聽的說話,系人講架咩?

聽晚仲要同62果邊的屋企人食,唉~

珍珠宮

貧窮媽媽 發表於 16-9-16 01:54
我99都係咁話我,我有左佢仲屈我話我嘔係自己扣喉。因為我怕肥所以陀b 都咁瘦,見佢d 朋友佢叫我企起身轉個 ...

「見佢d 朋友佢叫我企起身轉個圈」
低能, 當新抱係咩野? 貨物咩!
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

sillykaka 發表於 16-9-16 01:50
隔離post講老公鬧老婆生完仔之後肥,我都好想呻下!
今晚中秋飯局,同老公屋企人食(係99女家果邊),成餐 ...

幸好你老公撐你...
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

貧窮媽媽 發表於 16-9-16 01:54
我99都係咁話我,我有左佢仲屈我話我嘔係自己扣喉。因為我怕肥所以陀b 都咁瘦,見佢d 朋友佢叫我企起身轉個 ...

我7個月前,其實都好輕盈,後面睇唔似孕婦,又無水腫!
我b出世得6磅,細size,但一直meet到生長線,好健康!
就因為咁,個個都覺得我唔岩!特別今晚食飯都有一個孕婦在場,我老公表弟婦,6個月但好似就生得咁,成日問我點keep,但我真係無,我臨生前2日依然食4條大花膠,2只蛋去谷b!
唉~

男爵府

貓頭雀 發表於 16-9-16 01:57
幸好你老公撐你...

因為我老公成日話我食宵夜引誘佢,搞到佢都肥左10幾磅!

男爵府

回覆樓主:

你咁忍得
啱就老人家,唔啱路人咋
畀我唔會出現
bb亦盡量減少出現

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

肥又好,瘦又好,總有理由要屈個亞媽架啦…我大肚時肥左好多,但肥媽不肥b, 亞b出世得5磅8, 我生完99打比我,第1句問我點解亞b咁輕,係咪我唔食飯搞到佢咁喎,但我已經食到脹爆囉,佢唔吸收都冇計架!

伯爵府

回覆樓主:

我陀女都食得小,勁頂住,
好彩出世都7磅幾
發現只要勁瞓瞓瞓個胎就長肉

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:生完之後肥腫難分係錯,瘦都係死罪!(長)

你真係好脾氣,俾我聽到佢咁講,話之佢老人家,我一定話返佢!痴線!講野唔該用下腦啦!

子爵府

畀面勳章

我99試過咁樣話BB, 我一句得埋去, 係啦,似足佢老豆啦,瘦到/矮到呢 (我著高踭鞋高過C6,而佢只係重我10磅), 佢從此收聲

wcpcelia    發表於 16-9-19 09:46

子爵府

畀面勳章

同埋你餵人奶, 係瘦得好快架!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

d說話

我生兩個,都係個個都話睇後,唔覺我大肚,食好多亦無乜肥,兩個都差唔多磅數,阿仔係輕dd。 但阿仔3-6個月時差d超磅! 但之後,又定返,而家7歲,身形適中,唔肥唔瘦。
人人不同啦!真係無嘢搵嘢黎講

男爵府

懿仔媽媽 發表於 16-9-16 02:37
同埋你餵人奶, 係瘦得好快架!

我有解釋過,我喂人奶,又一個人湊b,無工人要自己做家務,可能呢個原因所以瘦得快!
但佢地就係一味話我節食減肥!根本聽唔入耳!

男爵府

懿仔媽媽 發表於 16-9-16 02:34
我99試過咁樣話BB, 我一句得埋去, 係啦,似足佢老豆啦,瘦到/矮到呢 (我著高踭鞋高過C6,而佢只係重我10磅), ...

上次飲茶,我99又係話我bb細粒,話人地果d點點點....
我有即時講,「因為似爸爸!」我99都無出聲!但過後又係成日講bb細碼細碼細碼!

男爵府

李豆豆 發表於 16-9-16 02:32
你真係好脾氣,俾我聽到佢咁講,話之佢老人家,我一定話返佢!痴線!講野唔該用下腦啦!

...

因為當時人多,費事尷尬,我唔駁嘴,唔黑面,選擇提早離場!

男爵府

豬吉 發表於 16-9-16 02:19
我陀女都食得小,勁頂住,
好彩出世都7磅幾
發現只要勁瞓瞓瞓個胎就長肉

我開頭訓得好好,6個月之後就訓得唔好啦!成日醒!

子爵府

畀面勳章

sillykaka 發表於 16-9-16 02:50
我有解釋過,我喂人奶,又一個人湊b,無工人要自己做家務,可能呢個原因所以瘦得快!
但佢地就係一味話我 ...
其實我身而家型同你差唔多,瘦過未生前。 你仲瘦我1KG。 我有2個仔,一個4歲一個14個月。有朋友冇見我幾個月問我湊2個係咪好辛苦,瘦左好多
不過瘦還瘦,個肚鬆哂囉,要多做SQUAT,PLANK同SIT UP

首頁
12345...6

尾頁

跳至