論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

請問renew passport係咪我要幫佢比錢?是否即日去灣仔都會續到passport?可否網上預約?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

水晶宮

你個工人點請番黎架? 9 月上工但12月護照到期? 即係個 visa 都唔方長啦?

passport fees, 係工人自付.

至於個 visa fees, 你已經比o左一次, 佢 個 passport renewed 之後果個 visa fees 就基於你點樣請佢返黎及事前知否佢個 passport 到期日, 而有得商榷.

男爵府

畀面勳章

birdbird 發表於 16-9-16 09:41
你個工人點請番黎架? 9 月上工但12月護照到期? 即係個 visa 都唔方長啦?

passport fees, 係工人自付.

OMG!!!咁我要搵agent搞清楚!唔該晒!

象牙宮

suika_gi 發表於 16-9-16 09:38
請問renew passport係咪我要幫佢比錢?是否即日去灣仔都會續到passport?可否網上預約?(emoji)(emoji)(emoj ...

passport=>她什么國家。去其國家領事倌。
visa =>HK 入境事務處。

是"工人个人私人証明文件",當然是自負的。(雇主幫佢付,是个人選擇)

你去外國 工作假期。 你的証件,証明文件。是不是自己負責先?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

Passport renewal 好似 $480/$490, 佢自付。
個visa到期日最盡到pasport到期前一個月。
個visa extend 就$190,你付。

伯爵府

同埋菲個passport 要成兩個月先出到。要快D搞了否則visa到期都未出到新 passport

首頁

尾頁

跳至