婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

我99之前都係咁, 每次佢比野我地. 我會好直接同C6講 "你食你咪攞囉" 咁佢通常都唔會攞...

大宅

BK Milk勳章

haha, 其實.. 點解會係咁既呢, 可能我地老左都會變成佢地咁..
佢地最終都係想我地好啫.. 睇開d 啦..

洋房

原文章由 celia_22 於 08-11-16 18:15 發表
你99質錢質肉質湯水都還好啦.. 佢做既野都好正面

我隻9就鐘意質糖俾個女女食
平時要 求佢睇住小朋友一兩日既時候都算了... 預左佢會咁

但 明明人地係坐定食晚飯既時候.. 一轉身無端端俾粒糖人地食
一睇我就覺得99 ...

你99對你已經好好了, 想起我生第一個BB的時候, 她煲左羅伯+雞湯我飲(好彩無飲到 ).

生第二個BB, 今次好了有雞食 (係外買家鄉雞)
真係十分多謝好她!

男爵府

相比之下,我 99 好似‥‥‥ 一至七除二之外乜都冇做過,佢試過叫我哋攞d生果返屋企 我都未開聲,佢個仔我老公已即刻話乜都唔拎走,99 唔敢再叫我哋拎

大宅

你就想啦! 我媽媽送比我既野我唔會隨便比人架,同埋我一定會食晒佢囉,唔好浪費嘛
原文章由 PCCW2319 於 08-11-16 22:03 發表

咁可以送俾有 "需要既人"......................> 我, 我唔貪心, 揀 1 , 3 & 5

大宅

我以前仲係hk時,逢星期五返奶奶度食飯,佢都會買定2 種以上的生果要我同老公拎返屋企 (紅磡-->上水)
湯:每人2大
佢出發點係好好,仲會買我鍾意食的生果(even "榴槤",only 我食,佢一屋都怕),但量太多。上星期個d都未食完,又有新的,個時都覺得幾煩。
但係,去o左美國,mag 都自己做&買,又好懷念個時有人錫。
我老公話我煲個d叫 "菜水" <--compare w/ 奶奶d湯,我又不能否認wor
奶奶ok 好架,可能見得少la

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至