想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

Hi,新手報到,今年9月38歲,剛結婚10個月,試左10個月都唔中,就算下個月bingo,生果時都近39啦。。。
由細到大都無諗過會結婚生仔,直至識到我老公之後就想要個完整既家。

上2星期去過家計會,book左check精液分析,照盆腔,抽血驗荷爾蒙。我想盡快bingo, 有自己既骨肉,除左E d 野,我仲要check 咩?聽大家所講,家計會得個拖字。

如果將來真係要做人工受孕,排政府,係咪有年齡限制,幾多歲?
如果我超齡,台灣/大陸 係咪平好多? 台灣定大陸技術高d?
謝謝大家解答。

水晶宮

Vicki027 發表於 18-6-12 22:14
Hi,新手報到,今年9月38歲,剛結婚10個月,試左10個月都唔中,就算下個月bingo,生果時都近39啦。。。
由 ...

Check輸卵管,做運動。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

男爵府

Vicki027 發表於 18-6-12 22:14
由 ...

排公家私症比較快,公家症好似過左40就唔收,報左名起碼排一年或以上~~想容易bingo,2夫妻要一齊有良好生活習慣,唔好熬夜,定時運動,男嘅先驗精,女嘅check子宮卵巢,38了建議去尖沙咀仁安做孕前檢查,唔好係家計會了,急死你佢地仲斯斯然慢吞吞我識人都38自然bingo,女方少運動一般香港人咁忙,但佢老公就幾健康成日運動嘅祝你快D bingo~要了解下自己嘅排卵週期呀,會容易D做人

大宅

laisausau 發表於 18-6-13 09:29
排公家私症比較快,公家症好似過左40就唔收,報左名起碼排一年或以上~~想容易bingo,2夫妻要一齊有良好生 ...

謝謝資訊,尖沙咀仁安, 貴唔貴?

男爵府

Vicki027 發表於 18-6-13 09:32
謝謝資訊,尖沙咀仁安, 貴唔貴?

我未睇過,不過最基本又必須嘅詳細檢查要幾千蚊,係度爬文見大剖分jm都係去仁安,你上網一search就有電話地址,直接打去問會更清楚

大宅

回覆樓主:

放胎後可浸脚?
放胎後除左休息瞓床,仲可以做d咩幫助著床?

別墅

回覆樓主:

38+,嚟緊9月ivf開針
好緊張,JM們要加油吖

大宅

我39啦,有個兩歲幾既仔仔,上年六月流產左....
依家準備再努力~~~

大宅

我41, 努力中. 但感覺好以好難

複式洋房

努力中

複式洋房

Bobo5781 發表於 16-9-22 18:28
我食卵子维生素,卵子加營素,每天早晚各一粒 (total 4粒)。改善精子質素是食精子维生素,每天早晚各食 ...

請問卵子/精子維生素+加營素可以係邊到買?需要睇醫生先有得買嗎?另外黃酒冰糖煮合桃係點整?可以教我嗎?我做完切除輸卵管手術後都諗住做威院私家,我今年都37歲了

大宅

回覆樓主:

我今年3月已經38歲了。女女而家歲半,想多追一個陪伴她長大。不過其實我跟前夫有2個仔,大既19歲,細既14歲。本來都好忐忑要唔要再生。但到最後,都決定再生多個。
今日先跟老公達成共識。希望儘快好孕啦。

伯爵府

我42,自然懷孕現在29周了。第一胎32歲時生,到大仔5、6歲時想順其自然有第二胎,點知一等咁多年先再有。大家努力!做運動真係會好D,保持心境輕鬆。我都半放棄狀態下有,可能個人放鬆都會易D。加油!

複式洋房

回覆樓主:

hi,下月40
ivf中

複式洋房

Shibin 發表於 18-5-31 15:43
我今年42,結婚一年多,現努力中。有朋友建議我做iui。

直接ivf
我2次iui都失敗

複式洋房

我38 , 上年12月試過iui失敗 , 自然bingo 剛剛8wk 啱啱註冊第一個 post
多多指教

別墅

Bobo5781 發表於 16-9-23 18:59
驚話我賣廣告,send 私訊比你

可以私訊我嗎。

已刪除用户

回覆樓主

大宅

想生BB熱投

pongpig 發表於 18-6-12 10:55
自然定人工,我41了 ,好想有B

我是自然,本已無意生育的知道有了後,擔心經濟及其他事情,所以搵資料,想不x,無意中找到bk,見很多人想要bb,想到發燒,同捚發現經濟不是我預期中的差……

首頁

尾頁

跳至