自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我凑住個仔係街等人15分鐘、頂唔順走左去玩了、(因為佢話e+我岩食緊嘢!)真係有問題!最憎人唔講信用、遲到都係唔講信用的一種!

珍珠宮

回覆樓主:

試過好多次。仲要係我阿媽,我忍唔住話佢浪費我時間,我阿媽竟然惡到鬧返我轉頭,仲嬲左我幾日。

還有係我老公阿嫂,次次成家包括老爺奶奶約佢地一家三口食飯,佢地必倒遲0.5-1.5小時。要我老爺奶奶兩位老人家乾等,我同老公都試過嬲到火都黎 。佢每次遲到既藉口都係阿仔未瞓醒(但係夜晚七點),兩公婆未執好野。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

yeemeif 發表於 16-9-23 22:50
我試過等個買家,等咗一個鐘,嚟到話無帶錢,同佢去㩒錢,去到話戶口無錢,件野唔買住,激到我
...

好同情你

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

好在我 無依D朋友.......

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁點解仲約出來

侯爵府

引用:有位朋友約左我出來,但係佢可以遲到一小時

原帖由 chan4664 於 16-09-23 發表
有位朋友約左我出來,但係佢可以遲到一小時後才出現, 我等到火滾之後就走了, 每次這位朋友出來,永遠都係 ...
如果好friend又有原因要遲我會坐住等食住等玩手機等一個鐘好快過,唔嬲得咁多

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

chan4664 發表於 16-9-23 22:37
有位朋友約左我出來,但係佢可以遲到一小時後才出現, 我等到火滾之後就走了, 每次這位朋友出來,永遠都係 ...

又唔早講會遲到,一定會嬲

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:我試過等個買家,等咗一個鐘,嚟到話無帶錢

原帖由 yeemeif 於 16-09-23 發表
我試過等個買家,等咗一個鐘,嚟到話無帶錢,同佢去㩒錢,去到話戶口無錢,件野唔買住,激到我
...
玩嘢

別墅

回覆樓主:

有,同一班人試過好多次。自此之後約早一小時

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

我悟到了,經常遲到的人不可當朋友,呢啲人通常都品德唔好,至少我遇到的幾個都係咁

男爵府

booooooger 發表於 16-9-23 22:48
我試過等三個鈡,點解等咁耐,因為我要當面小爆佢

無錯!(emoji)(emoji)

水晶宮

佛都有火

男爵府

無呢種朋友 有都即out
我自己係個守時既人
就算生左個女 要帶埋佢出去 我都係會準時
所以有小朋友都唔係遲到既藉口黎

珍珠宮

試過
朋友飯局/打麻雀都試過

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

我試過, 打比佢原來唔知醒仲未起身, 仲叫我幫佢買個牛角包 !

大宅

回覆樓主:

試過約中午12點,可以晚上8點先見到人

(唔係誇張,係真人真事)

約左一個時間出黎交收,我到左等佢,佢可以唔知醒,話跟住落黎佢唔夠時間出黎要取消

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

試過等2個鐘,
3個女仔等1個女仔,
當時沒手機的

瑪瑙宮

公事定私事

子爵府

回覆:你們試過等人等足一小時嗎?

冇電話時代,同BF(而家老公)約錯地址,大家企定定互等咗大家3個鐘……。

子爵府

最憎人遲到

首頁

尾頁

跳至