自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

據 CFK 公司宣佈表示,將預定於 2016 年秋天在 PC Steam 平台上推出人氣養成遊戲《美少女夢工廠》系列新作《美少女夢工廠2 加強版》(プリンセスメーカー2リファイン,中文名暫稱)讓玩家們下載體驗,定價 19.99 美金,對應語系包括日文/英文/中文/韓文等多種語系。另外官方也宣佈,之後還將會陸續把其他全部的系列作都重新移植到 Steam 上推出讓玩家們回味體驗!

《美少女夢工廠》為日本 Gainax 公司所推出的人氣養成遊戲,玩家們在遊戲中,將以一名退休騎士的身分來培育養成這名由女神交付的女嬰,直到女嬰成長為止;在過程中,玩家們可以針對女孩安排各種課程來加強女孩的能力,或是讓女孩來執行各種打工賺取培育資金,而隨著女孩的成長過程,未來將有眾多的可能性與發展(例如成為冒險勇者、大魔法師、酒店女王或王國皇后等等),自 1991 年推出系列首作以來,就以獨特的養成策略要素與玩法樂趣風靡眾多玩家,堪稱是女主角培育養成類遊戲的經典始祖人氣大作。

至於這次由官方預定在 Steam 平台上所推出的這款二代,則是之前所推出的二代全新加強版本,玩家們在遊戲中將從天界守護星手中得到少女的養護資格,並以一名父親的身分在這八年的時間裡守護少女成長,直到少女成為獨當一面的大人為止。不過在本次 Steam 版方面,除了將會把原本 16 色的畫面演出修正為全彩演出之外,還將會加入全語音的配音演出,並將會追加 Steam 版原創的追加要素登場,同時也將會對應遊戲的實績系統,讓玩家們體驗更加進化的《美少女夢工廠》遊戲魅力,也讓喜歡《美少女夢工廠2》的玩家們可以再度來回味體驗本作的魅力特色!

男爵府

另外官方宣佈,本次的二代重製為《美少女工廠》日本原廠 Gainax 與韓國代理發行商 CFK 兩家公司共同協力合作推出的全新企劃,而且除了這次的二代之外,之後也將會陸續把《美少女夢工廠》系列的全部作品都移植到 Steam 平台上重新推出讓玩家們來下載回味,喜歡《美少女夢工廠》系列的玩家們也可以隨時注意官方後續的發表,以免錯過這個難得回味的大好機會!

http://www.gamebase.com.tw/news/topic/98519416/
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

男爵府

我記得很多BK JM 以前都有玩美少女夢工廠, 今年會再推出啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我以前有玩,玩過好多個結局。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

曾經好鐘意玩~~

公爵府

我曾經好迷,有電話版就好了

RelaxHippo    發表於 16-9-24 00:06

子爵府

回覆:《美少女夢工廠2 加強版》Steam今秋推出決定

我以前勁鍾意玩,買咗呢一隻game ,仲送一叠結局嘅卡片,我費事拆洗出嚟咋,仲有好多張卡㗎!

男爵府

feifei_baby 發表於 16-9-23 23:52
我曾經好迷,有電話版就好了

Agree

大宅

BK Milk勳章

princessally 發表於 16-9-24 00:00
我以前勁鍾意玩,買咗呢一隻game ,仲送一叠結局嘅卡片,我費事拆洗出嚟咋,仲有好多張卡㗎!

...

好正呀!

珍珠宮

princessally 發表於 16-9-24 00:00

...
咁多個版, 我鍾意玩pm2同呢版

大宅

...

記得以前個結局多數都係做陪酒,都未試過做女王嗰啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

金魚眼甘比 發表於 16-9-24 00:17
...

係,我好似試過最勁都係外國公主,真公主真係好難

都係PC 版最好玩,app 的唔夠好玩,多謝樓主分享

子爵府

以前玩過勁多次,真係好正ge育成game!

子爵府

減齡達人勳章

我都曾經好鍾意玩,依盒好似5,6年前

大宅

畀面勳章

...

勁!我以前都有,不過吾知去晒邊

大宅

畀面勳章

金魚眼甘比 發表於 16-9-24 00:17
...

我會勁刨攻略,先可以玩到大部份結局

公爵府

以前都好鐘意玩

翡翠宮

以前好鍾意玩呢類遊戲, 仲有明星志願都大愛

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 hashtag影視迷勳章

LM

子爵府

回覆樓主:

好嘢,又有得玩~

首頁

尾頁

跳至