興趣嗜好

跳至
[運動] I ♥ 行山  

首頁

尾頁

珍珠宮

matmarc 發表於 16-11-6 13:15
牛奶廠隨便參觀的嗎?有燉鮮奶食嗎

尋日行幾耐呢? 今天脚冇事嘛?

尋日我就咁行啦a點到b點,紅點就係牛奶廠,藍點係生態園,但我整親就冇行過去lu.

大宅

熱血勳章

引用:Quote:matmarc 發表於 16-11-6 15:18 我尋

原帖由 Lorican 於 16-11-06 發表
係咪芒草呀?
聽講呢排大東山,龍脊都超多人
系芒草呀,但我在蓮花山山腰影的,路上遇見行山人仕話大東山多人過旺角,伯公坳排住隊上山落山

大宅

熱血勳章

回覆:matmarc 的帖子

http://www.weekendhk.com/lifestyle/weekend-leisure/%e5%91%a8%e6%9c%ab%e9%81%8a%e6%87%b6%e4%ba%ba%e5%8c%85-%e8%93%ae%e8%8a%b1%e5%b1%b1%e7%9d%87%e6%97%a5%e8%90%bd%e8%b7%af%e7%b7%9a%e6%8e%a8%e4%bb%8b/

我尋日跟條線行

珍珠宮

matmarc 發表於 16-11-6 20:23
http://www.weekendhk.com/lifestyle/weekend-leisure/%e5%91%a8%e6%9c%ab%e9%81%8a%e6%87%b6%e4%ba%ba%e5% ...

好靚呀,我都好怕超多人行既路,會盡量避開

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

今日一家三口去咗城門水塘行咗一圈

珍珠宮

kai3028 發表於 16-11-7 00:31
今日一家三口去咗城門水塘行咗一圈

好靚呀!但係咪超多人呀?見fb行山友講係荃灣得左成個鐘先上到小巴。

水晶宮

Lorican 發表於 16-11-7 00:36
好靚呀!但係咪超多人呀?見fb行山友講係荃灣得左成個鐘先上到小巴。

等82號小巴等咗成粒鐘先上到車
真係超級多人!

珍珠宮

kai3028 發表於 16-11-7 00:38
等82號小巴等咗成粒鐘先上到車
真係超級多人!

呢d簡單熱門路線就係咁
龍脊個邊搭車又係,上到山都要排隊慢慢行咁,都幾冇癮

水晶宮

回覆樓主:

暑假期間去咗蒲台島,靚到不得了,不過就好曬好熱,好辛苦

珍珠宮

kai3028 發表於 16-11-7 00:47
暑假期間去咗蒲台島,靚到不得了,不過就好曬好熱,好辛苦

好正呀! 點去架?係咪要一早搭船,船班次又唔密個d?

水晶宮

Lorican 發表於 16-11-7 00:52
好正呀! 點去架?係咪要一早搭船,船班次又唔密個d?

如果你去,記得帶足夠嘅水,嗰次我未全部行完,就頂唔順走咗

時間表睇得唔清楚可以入下面網址
http://www.td.gov.hk/tc/transport_in_hong_kong/public_transport/ferries/service_details/#k10

水晶宮

Lorican 發表於 16-11-7 00:47
呢d簡單熱門路線就係咁
龍脊個邊搭車又係,上到山都要排隊慢慢行咁,都幾冇癮
...

人多冇計,唯有慢慢行,唔好心急

珍珠宮

kai3028 發表於 16-11-7 01:00

如果你去,記得帶足夠嘅水,嗰次我未全部行完,就頂唔順走 ...

呢個算密,之前睇去東坪洲好似得朝早2班去,走好似5點又係兩班,平日仲好似冇。
見人地去,又係超靚。
但我唔知點解好怕想走又冇得即刻走既應覺

珍珠宮

kai3028 發表於 16-11-7 01:06
人多冇計,唯有慢慢行,唔好心急

所以我會避開呢d唔行,
行開山個d好有禮貌唔識都打招呼,但而家好多忽然行山友為打卡又唔愛護大自然,仲有好多都冇禮貌,寧願去d唔熱門,靜靜行下算。

禁止訪問

珍珠宮

西米同布甸 發表於 16-11-7 06:08
好靚吖,而家湊住小朋友,真是行唔到,好羡慕

小朋友大d 可以帶佢地去放電

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

睇完隔離版有感,
希望大家行山,愛護大自然
大家出黎玩都係想開心,禮讓一點
自己帶去既所有垃圾,用袋仔入住,到市區先掉。
想自己下一代都睇到美景,真係要好好保護大自然,唔好睇少一條草,個個走去破壞,好快就冇得睇。

siu05    發表於 16-11-7 16:37

水晶宮

Lorican 發表於 16-11-7 01:21
所以我會避開呢d唔行,
行開山個d好有禮貌唔識都打招呼,但而家好多忽然行山友為打卡又唔愛護大自然,仲有 ...

我係今年先開始行
bb班,又唔識路,只可以去熱門人
多地方,暫時都冇遇到掃慶嘅人!

水晶宮

Lorican 發表於 16-11-7 01:18
呢個算密,之前睇去東坪洲好似得朝早2班去,走好似5點又係兩班,平日仲好似冇。
見人地去,又係超靚。
但 ...

蒲台島嗰次真係
等咗好耐先有船走
你要預啱時間先唔洗等

首頁

尾頁

跳至