自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

一生都要帶固定器?
睇多個牙醫,攞second opinion啦.

琥珀宮

引用:想問脫4隻牙時耍全身麻醉嗎?咁後生全身麻

原帖由 sabun 於 16-10-05 發表
想問脫4隻牙時耍全身麻醉嗎?咁後生全身麻醉有冇副作用?例如冇記性?因呀女未考公開試 ...
普通脫牙咁,唔洗全身麻醉,通常分開兩次脫,每次一邊,仲有一邊無事可以食野。

琥珀宮

引用:+本帖最後由+Jnam+於+16-10-5+10:58+編輯+\\

原帖由 Jnam 於 16-10-05 發表
脫既唔係大牙唔影響食野功能,cool完牙整齊可以更容易keep 好成棚牙。

我當年廿歲第一次睇,聽到要脫四隻牙cool就卻步,但一路未死心,隔咗一年先下定決心脫牙去cool,係我呢世人做得最正確既決定及最值得既洗費!

用錢幫仔女cool牙,絕對絕對比佢地上課外活動或是去外地遊行,對佢地更有得著

珍珠宮

木土土 發表於 16-10-5 19:39
脫既唔係大牙唔影響食野功能,cool完牙整齊可以更容易keep 好成棚牙。

我當年廿歲第一次睇,聽到要脫四隻 ...

牙齒,眼晴

易壞,又唔會重生,唔似皮膚指甲頭髮
又係外觀印象既重點
真係要好好保護

自信心係由小培育既
一個睇落端莊乾淨既印象,絕對重要
尚算繁華盛世既今天
如果有人仲話為靚既就要大個有本事賺錢自己 cool,真係無言

珍珠宮

減齡達人勳章

我就係無錢比仔女去外遊,但會比幾萬阿女去箍牙。棚牙係用一世,幾十年,值得整返靚。

男爵府

sabun 發表於 16-10-4 16:26
好兩難選擇!今天呀女看矯齒科,牙醫話要脱四隻牙,然後才上cool,要cool3年,之後一生睡覺都要帶固定器, ...

有需要ㄧ定值得, 大個女靚好多, 仲多謝媽咪!

珍珠宮

其實我喺心痛佢受折磨囉!

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

每隻牙都有佢自己嘅功能,第一下咬就要用門牙,我媽假牙就係靠犬齒同大牙掛住
非常唔整齊係要搞搞佢,但要脫4隻牙真係要小心考慮,只改善到小小儀容我覺得係唔值

琥珀宮

引用:其實我喺心痛佢受折磨囉!

原帖由 sabun 於 16-10-05 發表
其實我喺心痛佢受折磨囉!
短期cool牙折磨,比起牙齒唔靚既長期折磨,簡直微不足道

琥珀宮

引用:Quote:木土土+發表於+16-10-5+19:39+脫既唔

原帖由 Jnam 於 16-10-05 發表
每隻牙都有佢自己嘅功能,第一下咬就要用門牙,我媽假牙就係靠犬齒同大牙掛住
非常唔整齊係要搞搞佢,但要 ...
唔係脫完牙由得佢有空位,cool完合番位係唔會影響咬食,四隻聽落好多,其實係上下左右每度只少一隻,而且cool牙可改善到的儀容,絕多數case真係不是「小小」。

你有看過angelababy小時候及少女cool牙前的相嗎?有無整容都好,佢而家係比少女cool牙前更加似小時候的樣子。佢未cool牙前就係換了恆齒唔夠位生哨牙,整個咀型都受影響,所以比小時候醜樣得多。

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+Jnam+於+16-10-05+發表每隻牙

原帖由 木土土 於 16-10-05 發表
唔係脫完牙由得佢有空位,cool完合番位係唔會影響咬食,四隻聽落好多,其實係上下左右每度只少一隻,而且co ...
在外國先進國家,所有兒童都有牙齒檢查,有需要矯齒係medical 包免費做,可想而知,矯齒好處係無可置疑

首頁

尾頁

跳至