懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好唔開心,琴日喺政府做完Oscar ,即時頸皮結果係3.4, 雖然驗血結果未出,不過頸皮過3 我估計report 都會係High risk ..

其實我之前已經做咗T21, report 正常,亦知道政府oscar 好多false alarm ..但始終擔心到喊咗出黎。

大宅

bb_loves_bb 發表於 16-10-4 19:10
好唔開心,琴日喺政府做完Oscar ,即時頸皮結果係3.4, 雖然驗血結果未出,不過頸皮過3 我估計report 都會 ...

唔好諗咁多,等報告啦,估估下心情唔好都會影響bb

子爵府

做埋抽絨毛??

複式洋房

skac 發表於 16-10-4 19:18
做埋抽絨毛??

別墅

T21報告結果正常的話,唔係已經安全嗎?

複式洋房

貓糧 發表於 16-10-4 19:22

我都唔知呀,不過我見d人oscar 係high risk ..醫生會recommend check 絨毛instead of T21

別墅

T21準過Oscar丫,Oscar係靠醫生度,拉多少少就話過厚。不用擔心

複式洋房

bb_loves_bb 發表於 16-10-4 19:10
好唔開心,琴日喺政府做完Oscar ,即時頸皮結果係3.4, 雖然驗血結果未出,不過頸皮過3 我估計report 都會 ...

T21準好多~ T21冇事9成9都冇事! 加油, 唔好諗咁多。

複式洋房

lovelyfour4444 發表於 16-10-4 19:55
T21準好多~ T21冇事9成9都冇事! 加油, 唔好諗咁多。

多謝大家安慰,但我有d confused T21 只check 到T21,T13,T18 既染色體,但頸皮厚係咪indicate 有染色體有問題,可能係呢3條染色體之外既,我既擔心係有其他染色體or 心臟有問題。

複式洋房

你好。我同你的情況完全一樣。返醫院見姑娘。佢話吾建議做抽絨毛及抽羊水。我19號要再返醫院照超聲波跟進。我有問私家醫生點解個落差甘大。醫生話頸皮指數高會拉高左Oscar個結果。醫生仲笑我。當然信T21個結果啦。大家一起加油。我都是平常心面對(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

其實我做nifty時有度埋頸皮,頸皮結果大家都一樣。你做t21有度頸皮嗎?

複式洋房

kaka_kiki 發表於 16-10-4 20:38
你好。我同你的情況完全一樣。返醫院見姑娘。佢話吾建議做抽絨毛及抽羊水。我19號要再返醫院照超聲波跟進。 ...

你頸皮幾多?同埋你oscar result 已經出咗喇?我祈求我驗血正常令我oscar 既results 變low risk ..不過我估通常過3已經會拉高個ratio ..你都加油!

複式洋房

lukelukeu 發表於 16-10-4 20:41
其實我做nifty時有度埋頸皮,頸皮結果大家都一樣。你做t21有度頸皮嗎?

我做T21 時冇度頸皮呀,咁你結果係點?

男爵府

bb_loves_bb 發表於 16-10-4 20:45
我做T21 時冇度頸皮呀,咁你結果係點?

nifty and oscar的頸皮都係1.8mm!

複式洋房

bb_loves_bb 發表於 16-10-4 20:44
你頸皮幾多?同埋你oscar result 已經出咗喇?我祈求我驗血正常令我oscar 既results 變low risk ..不過我 ...

我頸皮早上做Oscar度3.7。姑娘叫我盡快做T21...下午即去做。係私家度3.4...T21報告出先。正常。幾日後醫院打黎話high risk..之後拎埋T21報告見姑娘。。Solly..我睇錯左以為你Oscar報告都出埋。。姑娘話。。頸皮指數有機會下降的。。佢話呢個指數係擇左界甘囉。私家醫生就話佢見過好多指數仲高過我的人都冇問題。我遇左最壞打算係抽羊水再驗

複式洋房

kaka_kiki 發表於 16-10-4 20:58
我頸皮早上做Oscar度3.7。姑娘叫我盡快做T21...下午即去做。係私家度3.4...T21報告出先。正常。幾日後醫院 ...

加油!希望我地既BB 都冇事,健健康康

複式洋房

bb_loves_bb 發表於 16-10-4 21:08
加油!希望我地既BB 都冇事,健健康康

你都加油。。我開頭都很擔心的。對自己及小寶寶都要有信心(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我現在14wk..你呢

複式洋房

kaka_kiki 發表於 16-10-4 21:18
你都加油。。我開頭都很擔心的。對自己及小寶寶都要有信心(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我現在14wk..你呢
...

13weeks.

複式洋房

kaka_kiki 發表於 16-10-4 21:18
...

去咗劉子健到照早期結構,佢話BB有鼻骨,佢話其實好多3-4mm 頸皮BB 其實都係正常既。希望BB 繼續加油!

大宅

貓糧 發表於 16-10-4 19:22

t21 係99.9%準,最準係絨毛或羊水,100%

首頁

尾頁

跳至