自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

事緣,坐長途巴士正后面乘客開大聲睇短片,我話唔該細聲少少,之后佢特登成程車大聲咳,講d難聽話想搵交嗌,想點呀...

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

佢低質素

不過佢坐你後面又真係要小心D
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

象牙宮

回覆:想問各位,在公共交通上附近乘客大聲睇短片應否出聲

我會有禮貌地出聲,通常都肯關細聲又無咩事發生。

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:事緣,坐長途巴士正后面乘客開大聲睇短片,我

原帖由 fittybebe 於 16-10-10 發表
事緣,坐長途巴士正后面乘客開大聲睇短片,我話唔該細聲少少,之后佢特登成程車大聲咳,講d難聽話想搵交嗌,想 ...
我前日同老公搭巴士, 前面對後生男女坐低無耐就開著手機聽歌, 我老公問佢可唔可以熄咗去? 佢哋都合作~雖然佢哋一直傾計都大聲同粗口夾雜~

男爵府

回覆樓主:

以前會出聲,
依家唔會,最多轉位,
坐旁邊果個都唔出聲,我出咩聲,盞比人鬧。

大宅

回覆樓主:

個上左年紀既女士覺得我多事,唔應該話佢。
大家同一部巴士,跟本冇理他人感受

wcpcelia    發表於 16-10-11 11:14

子爵府

試過朝早個阿叔大大聲睇戲, 我埋去叫佢細聲D, 佢專登再開大聲D, 然後我再叫, 佢先塞earphone. 但下次見到佢, 佢再係咁, 我唯有塞住自己對耳聽歌.

另一次有個後生仔喺前面個位打PSP(好似係), 又係好大聲, 因為都算長途車 (元朗出九龍), 我男友叫佢細聲少少, 佢唔玩, 但拎手機出打機, 校得仲大聲過之前. 我男友再出聲, 佢唔理照繼續. 同一時間隔離位對B6母女同樣大大聲傾偈, 又係同佢講都冇用, 繼續.... 其它乘客冇人出聲. 但係不斷"gip gip"聲.

其實, 聲又出過, D人專登嘈住晒, 可以點?

子爵府

回覆樓主:

我一定會出聲。咁耐以黎得一次個厚面皮大叔唔理,繼續大聲睇片

男爵府

真心唔明白d人在交通工具睇片及打機既聲調好大聲, 真係好嘈及討厭.

好多小朋友都係咁做, 真係

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我都好討厭尼類人。但我認怕死唔會出聲。青山太多走犯

珍珠宮

回覆樓主:

我試過搭巴士有人播大陸劇好大聲,跟住我大大聲同阿媽講,"而家d 人真係無公德心,睇劇唔用head phone ,仲要較到咁大聲嘈住晒" 嗰個人即刻較返細聲。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

搭車都係搭果一陣啫....

我會忍佢,一陣撞著個燥狂嘅攞刀砍我點算......

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔出聲。戴耳筒聽歌同調位。甚至乎唔會做出任何動作俾佢知我對佢不滿。現金香港。無賴太多了。。。

珍珠宮

我都覺得呢種人係好自私,嘈住人仲要惡過人,仲有好多大人帶小朋友搭車為免佢地煩,就塞機俾佢地,開到大大聲,小朋友自細已吾覺有問題,大個左,俾人話就係人地有問題

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

係小朋友到老人都會,父母又唔教,依家 d人真係好鬼自私,不過我又唔敢話佢。

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我遇到幾次一位阿叔又係咁,我換位算數,因為吾知佢有冇病嘛,小心d好。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我係網上就大聲,現實係怕死鬼,所以我唔會出聲,會帶耳筒聽歌

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:搭車都係搭果一陣啫....我會忍佢,一陣撞著

原帖由 myaisha0435 於 16-10-11 發表
搭車都係搭果一陣啫....

我會忍佢,一陣撞著個燥狂嘅攞刀砍我點算......
我試過要坐一個鐘巴士,剛上車就有個女人打開本聖經大大聲讀經傳教,堅難頂 又冇理由落車姐,呢一陣唔係咁簡單

總有離別的時候

伯爵府

畀面勳章

自己黑人憎埋一份,在佢耳邊播歌開聲打機

首頁

尾頁

跳至