親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請指教, 因第一次去大阪:

1. 住邊區好啲: 心齋橋 or 難波 or 天王寺站 or ?. 主要都係行街shopping and eating. 有冇酒店介紹?

2. 除了USJ, 有冇其它theme park 推介?

THanks.

伯爵府

yokeeland 發表於 16-10-18 14:49
回覆 蘑菇 的帖子
D
我可以PM上年住的民宿給你,都好企理、大和乾淨。但梅田站行去要十二分鐘,唔知你怕唔怕 ...
唔該哂!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yokeeland 發表於 16-10-18 14:42
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

我地上次留七日,買了周遊券,基本上包左大部分的交通,(我們坐巴士由機場出梅田 ...
等我再研究下。唔該晒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

蘑菇 發表於 16-10-18 16:44
唔該哂!
你地亦打算聖誕去日本嗎 ?

伯爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 16-10-18 18:22
你地亦打算聖誕去日本嗎 ?
想新年去呀! 有冇大阪酒店推介? Below$1000/晚

子爵府

蘑菇 發表於 16-10-18 20:24

Hotel New Otani Osaka (大阪新大谷酒店)

子爵府

岩岩搵到hk airline 正正聖誕新年去大阪,仲要business class, 由台北出發,中停香港再去大阪,只係10000兩大一細

岩先想禁cfm.... C6 話佢...唉,總知去唔到

仲話我自己帶個女去算唔一家三口一齊我又唔想去

但未買飛既人,超抵呀!23去1號返都得呀

男爵府

住大阪只去一天USJ, 一天京都,
應該買什麼車票抵.

Thanks a lots.

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 16-10-18 12:51
我第一次自由行,想請教交通方面究竟買咩pass最方便無限拾地鐵 ? 我見好多條線又公營又私營,票又不能共用 ...

首先決定行程再睇下有無買pass需要。 我上次凈係買京都,大阪一日pass Yen700。 如果你去海遊館買套票抵,包一張一日車票(只供大人)

珍珠宮

carol-rol 發表於 16-10-19 00:30
首先決定行程再睇下有無買pass需要。 我上次凈係買京都,大阪一日pass Yen700。 如果你去海遊館買套票抵, ...
我都有一天會去海遊館,一天浸温泉,不過海館應該只夠半天玩唔倒一日,請問一日pass係咪mtr買就得,全日任搭 ?

珍珠宮

蘑菇 發表於 16-10-18 20:24
假期去通常比較貴,新年期間1千樓下酒店選擇可能未必太多,民宿或遠少少嘅就會平啲,不過尚有時間你可以慢慢睇下。

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 16-10-19 08:18
我都有一天會去海遊館,一天浸温泉,不過海館應該只夠半天玩唔倒一日,請問一日pass係咪mtr買就得,全日任 ...

我(emoji)日上午海遊館,之後去梅田行街。小童飛上網睇話可以係7仔買有9折,同埋留意門口每日3個時段有企鵝巡遊,上次去因落雨無巡遊

*車票有效期:發售期間內任意一天
*有效區間:大阪市営地下鉄・New Tram・巴士全線
發售地點:
<大阪市交通局>
地下鐵・New Tram全線站長室
地下鐵付費區內定期券發售點(除天神橋筋六丁目站)
大阪Visitors Information Center(梅田・難波)

<關西機場客運大樓1樓>
關西Tourist Information Center

大宅

回覆 肥V 的帖子

我坐HKEXPRESS, 1家4口, $8000

大宅

肥V 發表於 16-10-13 22:46
我一家四口20/12第一次出發去大阪,請問可否介詔一些比較交通方便的民宿。

我都係20-25/2 去大阪, 又係第1次1家4口去, BOOK左民宿

首頁

尾頁

跳至