親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想知道帶5個月bb去旅行,搭飛機,有冇問題?

大宅

yuklam218 發表於 16-10-23 23:40

最好唔好帶,BB太細,大吉利事BB有特發病,例如發燒又唔退,咁你又知唔知道點樣喺嗰邊搵醫院?
但係如果你堅持要帶,記得問醫生攞定平安藥,如果沖奶粉,要用蒸餾水,如果可以你咪帶埋屈仁氏蒸餾水囉。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

帶bb 搭飛機去旅行唔係問題, 仲細既我都帶過. 不過我會去d 語言易溝通到既地方, 同埋check 當地d 風土病先, 始終bb 太細又未打齊針, 小心d 好.

水晶宮

yuklam218 發表於 16-10-23 23:40

我覺得唔係搭飛機問題。而係去到當地(泰國)飲食, 天氣, 衛生問題。 除非係探親(近親), 如果唔係, 都唔會帶咁細BB出國。

天空之城, 快樂之地

水晶宮

兩個字...盞攪

大宅

引用:想知道帶5個月bb去旅行,搭飛機,有冇問題?

原帖由 yuklam218 於 16-10-23 發表
我之前帶過五個半月B女去沖繩,上落機最好俾奶BB飲,可以舒緩耳仔不適,un到佢訓就更好啦,台北沖繩都OK嘎,飛行時間短,乾淨,治安好,母嬰設施都好齊全

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

帶過一歲女。
最好揀d大品牌有信譽resort hea下算了。行程千祈唔好密,記住BB 幾小時就食一次,即成日要停低等佢食等佢痾等佢訓。

伯爵府

去泰國大d先啦,食到大人野先好帶,同埋水又唔多乾凈,又要自己帶水,好麻煩

首頁

尾頁

跳至