自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

十一哥 發表於 16-10-27 09:50
係, 因為好多都要巡完房先返去

如明知要巡房,點解唔約病人遲d?當然病人知道要等醫生的,但合理時間會好些。

侯爵府

如果醫生係醫院掛單,一早要去醫院先, 所以好多時都遲, 就算醫生係度, 你唔係第一個, book咗時間都要等. 好正常. 唔想等, 可以去睇另一個.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

巡房唔係理由,如果九點開診,可以七點幾巡房,然後準時番診所應診,私家醫院並冇規定何時巡房,所以何時巡房純粹係醫生個人決定。

如果真係關心病人既,就唔應該要病人久等

講完

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

專科多數遲

伯爵府

無辦法!因為你求佢囉!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

個人意見.....係例遲

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主:

我多數睇D準時,己係度返了。

男爵府

bufferzone 發表於 16-10-27 12:34
巡房唔係理由,如果九點開診,可以七點幾巡房,然後準時番診所應診,私家醫院並冇規定何時巡房,所以何時巡 ...

我覺得係儲夠一定數量病人先回診所睇症。
如9am 黎1個病人,9:30登記有2個, 10:00 登記有3個 咁計。醫生可能儲埋6個人10:30 先返黎睇,10:30 前繼續做另一工作。
我電話掛號時一定問醫生返左未,未返就登記先,醫生返打電話通知我。

禁止訪問

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:係,開9點,成10點先開始睇症。

原帖由 樂晴天 於 16-10-27 發表
係,開9點,成10點先開始睇症。

公爵府

回覆樓主:

所以我一定唔會睇呢類遲1,2個鐘的醫生。

公爵府

回覆樓主:

所以我唔中意睇醫生,病已經好辛苦仲要等

男爵府

睇下邊間啦..我個邊9點開, 醫生9點3,4會衝衝忙忙趕入去..睇症...

我覺得OK..醫生最重要係有醫德

首頁

尾頁

跳至