自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

吾知之前發生咩事,但點都好,揾個地方抒發出黎係有需要

男爵府

奶奶都有去,唔問姑奶都可以問下奶奶發生過乜事架揾社工係咪誇咗D

珍珠宮

叫樓主忍下喎.. 見到自己心肝寶貝晚晚發惡夢, 正常人都難忍啦.

息事寧人, 今日開始一段時間大家都唔好提尼D人物先啦.. 姑媽, 嫲嫲,表姐全都不能在小朋友面前提起.. 再慢慢引導佢講發生過咩事啦..

子爵府

之前姑媽點對姪女架?關係如何?

單純一次搵社工 報警好誇 呀嫲係度點都唔會虐待個小朋友掛 果度係公眾地方

珍珠宮

lalala8128 發表於 16-10-29 12:26
奶奶都有去,唔問姑奶都可以問下奶奶發生過乜事架揾社工係咪誇咗D ...
講真.. 大人們都封哂口, 唔搵外人插手, 搵包青天都無用.

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

當事人封口,就算樓主想幫姑奶講好說話,都唔知講咩好啦,做亞媽既見個女喊得咁慘,心痛理所當然。C6就當然想叫個老婆唔好出聲啦,到最後不了了之,當無事發生過,係男家常用手段。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

子爵府

回覆樓主:

真係救命,仲有人鼓勵樓主報警。你哋自己都未知咩事,叫警察做咩呀?點解衣家咁多怪獸? 完全浪費警力。

再講,你哋真係要學吓用腦思考,唔好嗡得出就嗡,報警? 我係個老公就從此厭憎個老婆,發癲,男人最憎女人搞風搞雨破壞自己同家人關係,由老公唔肯話家姐就知,你哋都害死樓主就教多d屎橋,煽動佢哋夫妻不和啦。信三姑六婆之言,自掘墳墓。

ninachu    發表於 16-10-29 14:21

大宅

月牙兒♡ 發表於 16-10-29 13:21
真係救命,仲有人鼓勵樓主報警。你哋自己都未知咩事,叫警察做咩呀?點解衣家咁多怪獸? 完全浪費警力。

再 ...

想問發生咩事?

大宅

其實晚晚發惡夢即係幾多晚? 現在仲有無?

若真係連續幾晚,又持續,我覺得見下社工都唔算緊張吧

個小孩都有返學,點會話見唔到媽咪就發幾晚惡夢?

我工人掛住玩電話,覺得我個女煩,打左我女一巴,成塊臉腫左,我女都係當晚睡得唔好,我都有老人家在添,一樣都睇唔住

因為件事唔係發生在自己小孩身上?

我覺得時間係一個幾好的良方,唔去見姑媽同嫲嫲一年半載,最多俾人話兩句,好過見到面有沖突

唔好同老公講咁多啦,不如自己做左,再通知佢,係為左個女,唔過火的話,佢都唔會太大反應

水晶宮

850212 發表於 16-10-29 12:10
你個女應該從未離開過你跟人去玩,所以有點分離焦慮,喊係好正常,做阿媽當然會心痛,但你所做的行為實在太 ...

Agree x 1000000

水晶宮

月牙兒♡ 發表於 16-10-29 13:21

再 ...

Agree ,

叫樓主報警太誇張吧!老公一定離婚啦!最好推上報比男家知出左呢D新抱

珍珠宮

sasa0516 發表於 16-10-29 11:55
岩岩個段我打少左字 我補充返了
係,接放都係我,我有講當日媽媽要去法庭做d事,所以姑媽嫲嫲接,我女答唔 ...

嫲嫲有一齊去?嫲嫲有冇講點解?係咪唔鐘意機動遊戲硬夾佢去玩?唔鍾意扮卡通人物?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你姑9有冇非禮/虐待佢?

可能逼佢玩d刺擊的野而你女嚇親.....以後唔好俾姑9單獨帶佢去街.

男爵府

既然發生左,我唔會再比小朋友跟姑9去任何地方,媽媽跟實,講真,果個係老公家人,就算點,小朋友又無表面傷痕,就算有都會唔好意思出聲,唔想搞到不和,所以作為媽媽要好高eq去處理,慢慢引導用平和既語氣氹女女講發生咩事,點解唔想見姑媽呀?但呢段時間就算逼住見都唔會比佢地獨處囉!

男爵府

俾我就會借呢個機會去唔見男家D 人。講真,你都逼唔到C6, 咁咪以後唔好見,
星期一食乜飯,唔好去。

子爵府

回覆樓主:

咁細嘅小朋友,應該有父或母陪伴先去。點解當初會由姑奶帶去?內容冇仔細交代,要去可以搵一日有父或母方便先一齊去。姑奶都係愛錫姪女,可能方法錯,但都係善意,唔應該搞到對付惡人咁,又社工又警察。咁做先太過分,唔成熟。

子爵府

alice06_hk 發表於 16-10-29 14:42
俾我就會借呢個機會去唔見男家D 人。講真,你都逼唔到C6, 咁咪以後唔好見,
星期一食乜飯,唔好去。
...

唔應該。盡量唔好同男家搞到咁惡劣,只會令夫妻關係惡化。

禁止訪問

子爵府

睇到1舊雲,究竟係咩事?無交代過嘅....

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

其實小朋友驚怕係咪因為迪士尼內有萬聖節呀

首頁
23456...7

尾頁

跳至