家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

早前一直聽到它想私有化,又話要獲幾多成股東同意 ~~~ , 我又沒留意事情進展 , 再收到銀行信通知時,戶口已是 $ 0 , 甘我d 錢有冇人追番?

大宅

正常來講, 應有一個回購股份作價, 好似54元多D...

快D問下你間銀行.

男爵府

回覆:萬達3699私有化左 , 我d 股變哂廢紙?

應冇咗!

大宅

GL27 發表於 16-11-2 13:56
正常來講, 應有一個回購股份作價, 好似54元多D...

快D問下你間銀行.

問左啦 …銀行話應該冇哂 !! 但見倉存有貸 ,叫我試聯繫萬達問下點做

wcpcelia    發表於 16-11-2 18:54

Lilypie Baby Ticker

侯爵府

只可以當wallpapaer用.

男爵府

私有化就渣都無架啦???

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

萬達私有化獲股東通過 | 蘋果日報 | 財經地產 | 2016-08-16
http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/art/20160816/19737898

本報訊】萬達商業(3699)公佈私有化方案獲得股東通過,約88.5%出席臨時股東大會的獨立H股股東投贊成票,有7.3%的H股股東反對,棄權的H股股東亦有0.3%,股份今起復牌,停牌前報51.2元。

繼續推動A股上市
大連萬達集團指,萬達商業除牌後,集團在港仍有一間上市公司(即萬達酒店、169),未來不排除旗下新興產業公司繼續到港上市。萬達商業將繼續推動A股上市,保證股東利益前提下,不排除採各種可能上市途徑。
萬達於2014年底才於本港上市,在今年3月獲控股股東大連萬達提出私有化,5月公佈私有化作價每股52.8元,並不作調整。
由於作價僅較其當年上市招股價每股48元溢價一成,屢傳惹來基礎投資者股東不滿。惟上月萬達公佈科威特投資局及國壽支持其私有化,令萬達在表決前獲得H股14.84%股東支持,漸見轉機。
按萬達已發行的H股近6.53億股計,整單交易作價近344.5億元。由於涉資龐大,此前傳萬達向境內外私募基金招手,並向參與者承諾退市後若未能於兩年內或2018年8月31日前於境內上市,將以每年8厘及10厘的利率向境外及境內投資者回購全部股權。
萬達商業成功私有化,是集團近期少有的好消息,此前集團位於武漢的萬達電影樂園在開幕僅19個月後暫停營業,萬達院線(深︰002379)亦公佈中止收購涉及372億元的萬達影視及持有美國傳奇影業的青島影投的計劃。

應該有錢收返~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

大力大力 發表於 16-11-2 16:58
萬達私有化獲股東通過 | 蘋果日報 | 財經地產 | 2016-08-16
http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/ ...

大力大力 , 請指點下點做好 ? 我打去中央問 , 又話咩實股可轉名 …但萬達可能日日唔同做法, 最好自己留意住 …
甘我打去公司問啦, 但個電話千年沒人聽 ~唔通要踩去中環office問 !?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 16-11-2 16:58 萬達

原帖由 欣媽媽 於 16-11-02 發表
大力大力 , 請指點下點做好 ? 我打去中央問 , 又話咩實股可轉名 …但萬達可能日日唔同做法, ...
你股票是存在銀行証卷戶口 ?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

如果股票存在銀行,上次#3699 簽左私有同意,萬達會把錢存入銀行你戶口~

如果股票存在銀行,無簽的......萬達可能會問第2次,但一定比簽左遲收錢~

再收唔到,就要要求銀行,把實貨(一張張股票)提出,自己去過戶處搞手續~

放心,在任何情況下,都可以取回款項~

買基金真係好傷

大宅

大力大力 發表於 16-11-2 18:56
如果股票存在銀行,上次#3699 簽左私有同意,萬達會把錢存入銀行你戶口~

如果股票存在銀行,無簽的...... ...

係,在銀行証卷户口抽新股,不過沒拿實股出來 ……之前有收過收購信,但諗住個價可能會被股東反對所以冇理會 ……
公司又聯絡不到 , 銀行又話冇哂嫁啦d錢 !! 甘我要等到幾時才會錢番 ?
我只想有個確實答覆 , 一手成皮半野嫁 …甘大間公司唔會甘吞左小股民d錢嘛

大宅

唔會無哂, 直踩去銀行証券部門, 搵個大粒的出來同你講, 如果佢都話無哂, 叫佢提出理據

大宅

你因為冇答應佢個私有化要約,係係唔會收到金錢的, 你而家係持有非在港交所上巿的公司股票, 我建議你首先向你銀行提出該股票, 之後收到轉名紙後, (記得在背後找一個見證人簽名) , 拿去合和中央證券度做一個轉名轉番D股票去你名下, 把股票好好收起先

之後, 好好留意佢D新聞, 看看會不會有息派, 或會不會有機會在A股上番巿, 到時佢可能會再公佈詳情, 總之, 衰D講句, 你因種種原因冇接受到要約價, 就唔會再有錢收番住, 要等啦

男爵府

欣媽媽 發表於 16-11-2 13:07
早前一直聽到它想私有化,又話要獲幾多成股東同意 ~~~ , 我又沒留意事情進展 , 再收到銀行信通知時, ...

私有化会有錢收架……用私有化个价賣比佢……应該銀行会幫你收錢架bor .

大宅

PUIPUI2000 發表於 16-11-5 10:48
私有化会有錢收架……用私有化个价賣比佢……应該銀行会幫你收錢架bor .
...

多謝各位意見 !!
昨天終於聯絡到萬達, 原來市場上仲有幾十個我呢類懵盛盛既小股東, 他話公司問緊律師會點做, 叫我放心 , 擺番係銀行唔好郁住, 等多幾個星期就應有解決方案 !
叫做放心哂 !

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

公爵府

欣媽媽 發表於 16-11-5 11:11
多謝各位意見 !!
昨天終於聯絡到萬達, 原來市場上仲有幾十個我呢類懵盛盛既小股東, 他話公司問緊律師 ...

原來咁複雜

子爵府

回覆樓主:

嘩!要學野,因來緊我隻匹克都私有化,我亦都是慒盛盛等運到。好驚蹯,都要留心返d信件先。

別墅

欣媽媽 發表於 16-11-5 11:11
多謝各位意見 !!
昨天終於聯絡到萬達, 原來市場上仲有幾十個我呢類懵盛盛既小股東, 他話公司問緊律師 ...

佢一定要用股東會同意的價錢向你購回股份, 一定追到的。

大宅

大鑊...我都有隻股票私有化左,我以為佢會直接用股東會個價錢,入返錢俾我....

首頁

尾頁

跳至