自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

佢哋好似收埋嚟賣咁,唔問佢哋都唔講,如果唔係見到佢哋sell我前面班外國遊客都唔知

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

Christmas coupon?一早知有咖

男爵府

回覆樓主:

抵不抵買?

男爵府

* 每套星巴克聖誕現金禮券套裝包括10張HK$30現金禮券、1張免費中杯裝(354毫升)手調飲品券及2條北極熊手腕帶。Each Starbucks® Christmas Gift Certificate Set includes ten HK$30 Gift Certificates, one Complimentary Tall Size (354mL) Handcrafted Beverage Coupon and two Polar Bear Wristbands.

禁止訪問

男爵府

回覆 wyma6836 的帖子

好吸引

禁止訪問

受到警告

男爵府

回覆 wyma6836 的帖子

I had Starbucks card already can I buy also?

水晶宮

洋蔥迷 發表於 16-11-6 11:36
佢哋好似收埋嚟賣咁,唔問佢哋都唔講,如果唔係見到佢哋sell我前面班外國遊客都唔知

...
我反而見擺o係收銀處有擺推廣牌, 亦有擺1 set出黎做 display

btw, 買現金禮券同埋使用現金禮券都無得儲星星呢

wcpcelia    發表於 16-11-7 18:37

別墅

Candy_CHUNG_LAU 發表於 16-11-6 22:01
我反而見擺o係收銀處有擺推廣牌, 亦有擺1 set出黎做 display

btw, 買現金禮券同埋使用現金禮券都無得儲星 ...

問咗staff,佢哋話,只要尾數係用Starbucks card比,咁樣就可以儲晒成杯嘢嘅星星,所以我先覺得抵

水晶宮

洋蔥迷 發表於 16-11-6 22:51
問咗staff,佢哋話,只要尾數係用Starbucks card比,咁樣就可以儲晒成杯嘢嘅星星,所以我先覺得抵
...

淨係尾數用SB card o既金額先有得計星, 例如用一張$30 禮券, 補$4
就只有$4 會計星,

張單上有寫幾多錢for earn 星

不過, 如果以聖誕推廣的飲品為例, 用禮券再以sb card補尾數方式係可以earn 到額外2粒星星獎賞的
當然啦, 禮券的金額係唔會計星的

e.g. $42/Tall size, 用1張$30 補$12 by SB card
就只有$12 for earn 星, 而唔會係$42 for earn 星

** 睇返最近數次消費記錄, 發覺所謂的額外2粒星星, 好似只係for 升級會籍 (倒數) ,
而金星獎賞 (earn25星換1) 冇計到呢2粒星星的呢

首頁

尾頁

跳至