美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

你要返工要留俾你買

真係咁想要,請事假去買吖嘛

大宅

akamenashi 發表於 16-12-4 01:05
你要返工要留俾你買

真係咁想要,請事假去買吖嘛

似乎呢度好多人都唔明個問題係邊,唔係話一定要買到限量版,買唔到不會世界末日,只是看不過眼在香港買野,事事大陸人優先⋯⋯不回應了,太多港_

複式洋房

好誇張呀

複式洋房

回覆 kikiwo 的帖子

我明你嬲嘅地方係邊,但我只可以同你講,大集團係咁架啦,唔向強國有錢人看唔通貪港豬個啲小市場咩,有骨氣咪以後唔用佢地啲野又唔洗死,投訴人地咪又當你唱歌

男爵府

算啦,ysl 都甘晤重視hk客。你試吓lane crawford ysl... 可以同lane crawford 反映

大宅

pinky-peach 發表於 16-11-9 19:20
強國人唔知係邊度收風收得咁快?正如sogo感謝周既catalog永遠比官網快有

我都想知

別墅

kikiwo 發表於 16-12-15 11:04
似乎呢度好多人都唔明個問題係邊,唔係話一定要買到限量版,買唔到不會世界末日,只是看不過眼在香港買野 ...

人哋無優先喎,都有排隊,你先係嗰隻港_囉,排唔切喺度9叫

侯爵府

回覆:YSL 聖誕限量版...........必定投訴

今次我都唔撐樓主喇,你話好似排演唱飛咁,啲排隊黨一人排唔知幾多人插隊就嬲姐。。規規矩矩咁排隊又限一人一支仲想點?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實大陸人排隊買野有什麼問題? 你去外地旅行甘岩遇到喜愛既化妝品會唔買嗎?

伯爵府

回覆樓主:

其實內地冇YSL專櫃咩?點解d大陸人甘鍾意黎香港買……其實內地大型shopping mall都有……係要黎香港同香港人爭……唔通香港買到d野香d?

伯爵府

回覆樓主:

如果公司出限量版時有本地人優先購買政策會好d

別墅

點解叫掙?大陸人未比錢嗎?公平交易有咩問題?鍾意邊度買野又有咩問題?香港人點解成日走去日本買野啊。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

正常一間舖,多人排怕秩序亂,咪決定開始派籌囉。唔一定係有某一d人一早收風會派籌wor

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實個ba已答左:未開門已開始排隊,投訴咩?真係認為港人優先?vip優先就有道理。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

華華子 發表於 16-11-10 11:30
下......甘都有得投訴?

香港人去日本/韓國買限量版skincare/make up products又駛唔駛預先得到全國日本人 ...
Exactly

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

moon_o_o 發表於 16-12-20 18:09
其實內地冇YSL專櫃咩?點解d大陸人甘鍾意黎香港買……其實內地大型shopping mall都有……係要黎香港同香港人 ...
香港無chanel, gucci, LV, Hermes嗎? 點解香港人去法國, 英國等地方旅行時會去掃貨? D貨香D嗎?
淨係香港人先有資格去世界各地買名牌, 買靚野, 而大陸人就什麼地方都不能買野嗎?

香港人是高人一等, 非香港人cheap過地底泥嗎?

子爵府

我自己都好喜歡YSL化妝品,但老實,我每次見到counter堆滿人,尤其是強國遊客,BA想招呼我地都冇位,我自己怕等又怕人多,係即刻走人。

YSL, Chanel幾乎個個月都有limited edition, 唔買又有幾可惜?真係想有人serve, 強烈建議去上環永安,冇乜嬸嬸有興趣,又冇強國人,BA上年紀,態度一流,我仲急過佢

複式洋房

甘都要炒

複式洋房

akamenashi 發表於 16-12-19 07:11
人哋無優先喎,都有排隊,你先係嗰隻港_囉,排唔切喺度9叫

你把口都幾賤,唔怪你老公"幫"人買事後...

複式洋房

moon_o_o 發表於 16-12-20 18:11
如果公司出限量版時有本地人優先購買政策會好d

絕對認同

首頁

尾頁

跳至