夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近因為bb停止左生長,所以要做藥流... 當日朝早去醫院,因為唔肯定會唔會真係要藥流,始終抱住一絲希望,希望照到bb有生長返,可以一切正常返,所以我叫老公返工先,我自己去醫生度照下睇下㸃先...照完,醫生話bb冇生長,仲縮細左,所以安排我等一陣就藥流...塞完藥一陣,開始好痛,又發燒發冷,醫院又要我返屋企等,bb冇咁快排出,所以我whatsapp老公,話我好辛苦,早知叫佢黎陪我,因為知道跟住就會流血,想佢照顧我,不過佢好忙. 所以跟住我忍住痛,去左買d野食,再返屋企,等待bb排出. 果一刻係條街度,肚又痛,又開始流血,感覺好無助. 到返到屋企,開始大出血,見住bb排出,獨自面對,想喊,但係喊唔出...老公係之後既日子有好乖咁幫手做晒d家務,我知佢想盡力補償. 但係我只係知佢當時係好理性咁揀左工作,佢覺得,唔陪我,我只係嬲一陣,氹返就冇事,同埋佢話佢都好想可以唔駛做陪住我. 我唔知我因為咁而唔開心算唔算公主病? 我係咪好任性? 其實我唔係要佢放棄份工,之前睇醫生果d我有自己去,可以自己搞掂我有自己搞,㸃解佢講到我好似好野蠻要佢放棄份工陪我咁? 我是在發小姐皮氣嗎? 我真係好過份嗎?

珍珠宮

開心吸收勳章

hp666 發表於 16-11-14 12:05
最近因為bb停止左生長,所以要做藥流... 當日朝早去醫院,因為唔肯定會唔會真係要藥流,始終抱住一絲希望, ...

其實你兩個都冇錯,只係一個感性一個理性吧...妳唔開心係人之常情,俾著邊個都會唔開心,而妳C6揀咗工作,或者佢嘅工作真係好重要令佢走唔開,但畢竟佢都做足工夫去氹妳,我覺得妳應該體諒,有冇小朋友係天意,佢留唔住亦無需埋怨,將來再努力吧!

但如果問我點選擇,我會同公司講出情況,我想公司亦唔會咁不近人情,為咗呢啲事而解僱的,最多蝕一日假俾公司啫!
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

咁你最初就唔好叫佢返工先
咁只會令佢覺得無咩咁大件事

水晶宮

男人有時係會太理性,唔理解女人呢D時候好需要佢嘅陪伴,只要佢都有心補償,唔好唔開心啦,好好養身

瑪瑙宮

養好身子要緊.

子爵府

畀面勳章

重點都唔响呢度,諗黎都冇用,算啦…

大宅

回覆樓主:

男人有時真係理性到一個點,令人好難受,可能佢地永遠都唔會明...亦係男人同女人既分別,就只可以接受...

男爵府

開心吸收勳章

男人心態, 好好完成目前工作後會用更多時間去陪返你.

侯爵府

最近因為bb停止左生長,所以要做藥流... 當日朝早去醫院,因為唔肯定會唔會真係要藥流,始終抱住一絲希望, ...

兩公婆相處無話對錯,互相遷就體諒下,男女大不同,好好溝通下。

男爵府

少事,沒有誰錯與對, 失去就是失去,不應彌補(心理作用)沒有意思。

唯一是溝通不足,導致未能完美配合 ,別自責,別怨人。 

最重要身體平安 !  

公爵府

回覆樓主:

大家都心情唔好啫,唔好再去想誰對誰錯了,好好休息調理好身體, 祝福你!

伯爵府

唔好再鑽牛角尖佢感性定理性喇。對大家都冇好處,又影響自己心情。佢又唔係完全唔關心,仲主動分擔家務,俾好多男人好嘅喇

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

你心情唔好,事件本身無人錯。
但佢應該體諒你,say 個sorry 氹下你,唔應該指責你。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

子爵府

男人對呢方面一知半解,你叫佢返工可能以為冇咩事或冇咁快。你都話佢對你好,證明唔係有心。好好養好身子要緊啊!加油加油啊!!

伯爵府

我睇落係樓主自己本身安排唔夠全面,可能太希望到最後一刻個胎無事所以唔想預先準備好真係要塞藥既後續處理......個老公幾無辜,不過無謂多諗,調理好身體從新出發
優悠在澳洲

禁止訪問

大宅

又係口不對心......又叫老公返工, 跟住要自己承受又唔開心.

你真係想佢陪你咪同佢講清楚囉, 男人有時係真係好蠢, 唔講出口佢以為你真係冇須要.

男爵府

回覆樓主:

如果佢冇答你、又係你叫我返工先、咁佢算係咁

大宅

可能佢唔想面對,所以選擇逃避.....

好好保重身體呀...

男爵府

回覆 hp666 的帖子

bb未!ready 她好!會再黎,當日我作小產我都喊死,好好保重,佢陪唔到你都成事實無計下次叫佢唔好返工

首頁

尾頁

跳至