2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位媽媽想請教下你哋嘅仔仔或仔女女,有冇開始好反叛? 我個仔本來都好乖嘅,但係佢呢排呢就開始發脾氣?唔知係咪因為有妹妹(仔3嵗,妹1歲) 有時仲會發脾氣發到點我做嘢好似做咗佢工人姐姐咁喎,不過我屋企係冇工人姐姐嘅.

一朝早仲大叫媽媽媽過嚟,我要飲奶奶!仲要叫都係樓上樓下都聽到... 晨早流流六點就俾佢嚇死 真係火都嚟呀 想睇下你哋有冇類似嘅經驗可以分享下點樣教下呢位小朋友。

thanks.

最嬲呢就係同佢講嘢嘅時候,明知自己做錯,竟然扮聽唔到仲另埋一面臉,真係畀佢激死呀.

男爵府

我個女仲衰,巨無令埋一面,而系巨大大聲喊住重複重複再重複甘講巨錯誤的觀點,喊到你覺得巨系錯都變成岩先收聲,巨一收就收曬,仲激你唔死

複式洋房

ELSA_LI 發表於 16-11-14 17:05
我個女仲衰,巨無令埋一面,而系巨大大聲喊住重複重複再重複甘講巨錯誤的觀點,喊到你覺得巨系錯都變成岩先 ...

我嗰個都有咁嘅情況, 係咪佢哋呢個年紀都係咁樣, 好有自己嘅意見同埋好固執.

佢哋呢個年齡可能係訓練媽媽爸爸嘅忍耐嘅階段

男爵府

大宅

ELSA_LI 發表於 16-11-14 17:05
我個女仲衰,巨無令埋一面,而系巨大大聲喊住重複重複再重複甘講巨錯誤的觀點,喊到你覺得巨系錯都變成岩先 ...

我個仔都系咁樣,仲要又長氣又固執

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我個女係近呢半個月開始令人好頭痛
一定要同你唱反調
又硬頸,又唔講道理
以前肯做肯聽既依家全部唔同哂
前幾日仲話唔鍾意媽咪。。。好苦惱
我睇書話三歲半係反叛期,唔通一定會咁?

首頁

尾頁

跳至