在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

D排整日見到D司機將D惡乘客放上綱,但我想問,如果我地遇上衰司機可以點?今日我又好似平時甘,帶住兩個小朋友搭的士返屋企,上車講去邊是常識吧!假如你聽唔清楚是未可以問,你過左聾我都無鬧你,叫你系避雨亭停,你又過埋,我唯有叫佢系下一個路口停。我都未鬧你,你還話返我轉頭,真是火都來,唔是拖住細噶,我真是想報警,態度又差,開車顧住同人傾電話,錯左唔道歉不但之,還話我錯,請問我地作為乘客,可以點?

複式洋房

totoyu 發表於 16-11-21 18:21
D排整日見到D司機將D惡乘客放上綱,但我想問,如果我地遇上衰司機可以點?今日我又好似平時甘,帶住兩個小 ...

剷爆距

複式洋房

係呀! 宜家D的士佬好衰!!!
又冇禮貌, 又扮唔識路

翡翠宮

其實我都會提前講咯,出門就預佐咩人都會遇到架喇

大宅

pigpigtseyan 發表於 16-11-21 23:31
係呀! 宜家D的士佬好衰!!!
又冇禮貌, 又扮唔識路
就是,佢有車cam,有咩事後可以公開片段,但我地做爲乘客遇到D甘噶衰人,都唔知點聲討!

複式洋房

我試過有次青衣去荃灣, 佢都同我係到兜路...
之後又話唔識路 要我帶路

禁止訪問

大宅

回覆樓主

有d的士佬真係好衰格,見我地帶住小朋友知你唔敢反抗會好串,我試過坐的士個的士佬嫌我去個地方唔順佢返屋企,全程口up up話我好坐佢車,阻住佢收工,又開好快,同埋係咁chok我同個仔,我個仔得三歲都識講太快啦,可能佢驚,我叫個司機開慢d我唔趕時間,佢無應我,但倒後鏡啤住我同黑晒面。個次之後我只搭uber, 香港的士優質好參差,有d好好人,但多數遇到衰旣,服務質素無管制

別墅

totoyu 發表於 16-11-21 18:21
D排整日見到D司機將D惡乘客放上綱,但我想問,如果我地遇上衰司機可以點?今日我又好似平時甘,帶住兩個小 ...

見你帶住小朋友,明恰你
我遇過好多的士佬系咁
我上次又系咩住個女撘的士
本身架的士系一個呀叔截既,但系呀叔見我咩住bb又攞住野就讓我上先,我一坐低未講去邊,個的士佬已經話個呀叔截左又吾上車 (吾知佢咩意思)咁我冇理佢,照講地址,講左2次佢都系下我,啲態度好似嫌短程咁,我再重覆左次,佢都下我,我嬲嬲地,爆左句車我去最近既警局呀,佢先開車,又可以車我去重覆左幾次既地址架wo 即系其實佢根本吾想做我生意 想我落車

首頁

尾頁

跳至