淘咗張5尺高架床

carrina
|
由於我間蝸居太窄,宜X嗰款長度差dd,唯有膽粗粗訂張同款但短少少。今日終於收到啦,不過要自己砌。好彩唔算好難砌,同c6兩個人搞咗差唔多3個鐘終於砌完
木床架冇味,有d鏍絲位要補補油,整體ok唔錯,仲送5尺椰棕 。唯一唔好係,賣家記得我張床要訂短10cm,但內梯位冇預窄番,搞到張梯遲d要鋸窄番先再裝

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
pwsmay    發表於 16-11-23 09:45
333s    發表於 16-11-23 06:29
JoannaD
|
fit位,正!
買了幾錢呀
carrina
|
JoannaD 發表於 16-11-21 23:30
fit位,正!
買了幾錢呀

床架1千3佰幾,運費7佰幾(全部港紙),送咗張薄椰棕。
333s
|
carrina 發表於 16-11-21 23:26
由於我間蝸居太窄,宜X嗰款長度差dd,唯有膽粗粗訂張同款但短少少。今日終於收到啦,不過要自己砌。好彩唔 ...

叻人, 才會挑省空間的床。
床長多少? 1.8M?

我淘鉄床, 一小時裝好。 穩健。1.9米的。
為了更省空間, 用側梯。 友人見又仿傚。
carrina
|
333s 發表於 16-11-23 06:33
床長多少? 1.8M?

我訂1米9,預鬆少少留個位zip晾衫架&拆洗冷氣
maggieho516
|
link pls
BeBe媽媽
|
回覆 carrina 的帖子

可唔可以放多幾張相呀?我都睇中呢張,
好多間都有同款,但仲未落手。
請問你床幾濶呀?張床玉又點?
(原本不打算要佢張床玉)
333s
|
carrina 發表於 16-11-23 19:08
我訂1米9,預鬆少少留個位zip晾衫架&拆洗冷氣

我仔也是1.9米鉄床。。床好易移的., 吸塵時我多數拉少少。 吸干淨D。
床下是電腦桌。

carrina
|
maggieho516 發表於 16-11-24 14:01
link pls
https://item.taobao.com/item.htm?id=534148279257&toSite=main

如果要買, 真係要記得提賣家要改埋梯位床欄長度, 如果唔係就要好似我咁自已鋸梯.
carrina
|
BeBe媽媽 發表於 16-11-24 14:18

可唔可以放多幾張相呀?我都睇中呢張,

我張係5尺床黎,新屋細但樓高所以唯有向高空發展
床墊粗粗地用住先,我淘咗張3摺厚身椰棕,等緊送。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
carrina
|
回覆 BeBe媽媽 的帖子

不過始終有D瑕疵位, 要買定白油自己補安裝記號位.
BeBe媽媽    發表於 16-11-25 21:07
muihsu
|
carrina 發表於 16-11-25 09:20
我張係5尺床黎,新屋細但樓高所以唯有向高空發展
床墊粗粗地用住先,我淘咗張3摺厚身椰棕,等緊送 ...

請問妳運返黎香港有無送上樓架?另有,床墊可以點訂?因我都想訂床墊,謝謝。
carrina
|
muihsu 發表於 16-11-27 20:59
請問妳運返黎香港有無送上樓架?另有,床墊可以點訂?因我都想訂床墊,謝謝。
...

因為都係頭一次而且急用,所以未有及時揾私集,賣家幫我用德邦送黎香港。運輸只到樓下交收唔上樓,因為成組床有100kgs重,我住嗰到又有10級樓梯先到大堂,而運輸又冇跟車,所以冇特登叫運輸幫手上貨。我同c6兩個夾手夾腳搬上樓就算。
carrina
|
muihsu 發表於 16-11-27 20:59
...

另外椰棕順丰不能集運,所以我張3摺5尺床墊就揾咗“玲玲集运”幫手送,佢都算幾平,不過服務如何就聽日先知。期待聽日送黎嘅傢俬
1010mum
|
333s 發表於 16-11-23 06:33
床長多少? 1.8M?

鐵床會不會上落時"吱吱"聲? 謝謝!
333s
|
1010mum 發表於 16-11-28 16:39
鐵床會不會上落時"吱吱"聲? 謝謝!

床腳是四方形。 很穩重。 沒听有"吱吱"聲。
床上 空隙較大, 我加簿床板。
厂家說, 加多 2行 橫杆, (加錢) 就不用床板。
如用床板, 就不加橫杆。

梯一可以選 側邊/ 床尾, 我定在床尾 (想省空間)

eeaa
|
參考
tcsljc
|

好正!
fatwai228
|
Janice
|
333s 發表於 16-11-28 19:37
床腳是四方形。 很穩重。 沒听有"吱吱"聲。
床上 空隙較大, 我加簿床板。
厂家說, 加多 2行 橫杆, (加錢 ...

請問邊間店訂?