想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章

請問有無人試過排卵期間流血 (很少量, 只是一,兩滴而已, 亦沒有持續出血)?

因我昨晚約十時 (Day 16), 去toilet小便時, 發現under裡有一 , 兩滴血.. 但沒有持續地出血... 請問有無人試過有咁嘅情況出現過呢?

呢d係咪就係叫做"排卵血"? 如是, 有無姊妹在bingo前也試過排卵期間流血呢?

Thanks a lot

joeyhui622

子爵府

好媽媽勳章

為何排卵會有血呀

大宅

咦? 我都有喎....
今日係day16,但day14開始有少少血(好淺色),昨晚開始有好"傑"嘅分泌with dd...血。咁有冇事架?

大宅

有無姊妹可答這個問題??

大宅

呢個情況我都有架!我都想知啊~

男爵府

5年前我計劃生bb時,刻意做記錄,我都係有左bb 前3個月每次排卵時都有呢種情況(係啡色一pat既分泌),我當時問過我個中醫,佢話有時會有呢種情況,係ok架,咁我都可以有左,所以應該無問題!

大宅

雲,

Thanks & 知道您都曾經有過這經驗也可有小寶寶.. 心情也放鬆不少...

謝謝

原文章由 於 08-12-2 17:57 發表
5年前我計劃生bb時,刻意做記錄,我都係有左bb 前3個月每次排卵時都有呢種情況(係啡色一pat既分泌),我當時問過我個中醫,佢話有時會有呢種情況,係ok架,咁我都可以有左,所以應該無問題! ...

禁止發言

大宅

祖兒豬,

您咁講都啱嘅, 起碼我知道自己是有排卵的

Thanks a lot!

原文章由 祖兒豬 於 08-12-2 22:10 發表
妳地唔洗擔心架!其實排卵期出血係好普通既現象,我差唔多個個月都會咁,但係我都一樣生到個健康活潑既bb仔!
如果妳想要bb個時,我覺得係一件好事!起碼比妳知道自已幾時排卵! ...

子爵府

如果係1/2滴, 真正排卵出血, 無事架.

我試過一次, 因為想要bb, 見到排卵出血個晚有dodo, 真係bingo佐, 依家就黎15周多啦.

外國網站話排卵出血係代表強生育能力同埋自然的排卵提示添. 但如果有些人想要bb, 以為m到唔do, 就會錯失時機啦.
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

子爵府

原文章由 叮噹小孩 於 08-12-2 01:24 AM 發表
為何排卵會有血呀

[url=http://forum.yoursun.com.tw/forum_posts.asp?TID=584&ID=4363]http://forum.yoursun.com.tw/forum_posts.asp?TID=584&ID=4363[/url]

http://www.justmommies.com/articles/ovulation-spotting.shtml

你仲可以去google search 打 ovulation spotting, 好多資料了解多d

[ 本文章最後由 Tabima 於 08-12-2 10:49 編輯 ]
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

大宅

畀面勳章

冇排卵血, 有BB機會會細d?

大宅

原文章由 Tabima 於 08-12-2 23:34 發表

我試過一次, 因為想要bb, 見到排卵出血個晚有dodo, 真係bingo佐, 依家就黎15周多啦.

外國網站話排卵出血係代表強生育能力同埋自然的排卵提示添. 但如果有些人想要bb, 以為m到 ...

Tabima ,
要當晚做呀?冇做咪miss咗囉?

大宅

Hi Tabima,

Really? 希望我和其他姊妹真的可像您一樣可以盡快Bingo啦

Many thanks for your details

Yours,
joeyhui622

原文章由 Tabima 於 08-12-2 23:34 發表

外國網站話排卵出血係代表強生育能力同埋自然的排卵提示添. 但如果有些人想要bb, 以為m到 ...

子爵府

好媽媽勳章

如是啡色 呢

子爵府

原文章由 blittle 於 08-12-2 08:57 PM 發表
冇排卵血, 有BB機會會細d?

無咁既論據, 有和無排卵血, 都有機會有bb,

如果想要bb, 有排卵出血, 可以天然知排卵期, 無就用排卵棒+睇分泌和量體溫等工具幫手搵, 以便 "重點出擊" 傘.

子爵府

原文章由 MaMaTracy 於 08-12-2 10:16 PM 發表

Tabima ,
要當晚做呀?冇做咪miss咗囉?

咁出血前一晚有無do? 精子有3天壽命架.

或者出血後一晚有無do? 因為排卵出血是代表"正在或將會排卵", 如果後一晚都有do, 都有機架.

當然, 中唔中好多野配合, 如果唔得, 放鬆d, 下次再接再厲啦,
"失敗乃成功之母"呀!

子爵府

原文章由 joeyhui622 於 08-12-3 12:12 AM 發表
Hi Tabima,

Really? 希望我和其他姊妹真的可像您一樣可以盡快Bingo啦

Many thanks for your details

Yours,
joeyhui622

唔駛客氣, 話說我有血個晚都好驚, 以為自己有暗病, 後來想起好像 bk 見過 "排卵期出血" 字眼, 於是上網 search 下, 果然好吻合, 但都怕, 直至驗到有孕, 同埋 過佐12周, 先覺得真奇妙. 因為我只有這一次經驗.

子爵府

原文章由 叮噹小孩 於 08-12-3 12:51 AM 發表
如是啡色 呢

按資料是正常, 我就是暗紅混和分泌.

如果不肯定和有懷疑, 看醫生啦.

大宅

原文章由 Tabima 於 08-12-4 06:09 發表

咁出血前一晚有無do? 精子有3天壽命架.

或者出血後一晚有無do? 因為排卵出血是代表"正在或將會排卵", 如果後一晚都有do, 都有機架.

當然, 中唔中好多野配合, 如果唔得, 放鬆d, 下次再接再厲啦,
"失敗乃成功之母 ...

有呀,喺29/11晚( 嘻嘻.半夜工更就.... ),跟住晏晝就開始有少少血,直到2/12就冇血喇.夜晚又dodo一次。呢個期間有dd分泌添。因為今個cycle我開始食排卵丸,平時都係35-40 day cycle架.咁今次有冇機呢?

首頁

尾頁

跳至