自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

放返自己櫃

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

順手

伯爵府

除非好熟啦, 好熟都要問過先用, 不過點熟都冇諗過拎人餐具用... 頂多借文具咋...

wcpcelia    發表於 16-12-2 14:42
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:公司有個兼職老海鮮,話公司嘅嘢就係公司,

原帖由 mmmo 於 16-12-01 發表
公司有個兼職老海鮮,話公司嘅嘢就係公司,可以任用任攞

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

私人嘢放返自己位,有D人真係唔理你咁多架~

以前我做過間公司,有個位安裝咗條鐵通俾同事在冬天時掛外套,試過有個同事傷風感冒覺得凍,問都唔問就攞咗我件外套著,抹完鼻張紙巾仲放入我外套衫袋,嬲到震呀~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ansonity 發表於 16-12-1 16:17
我本身習慣帶飯,所以有套餐具(叉+匙)放pantry方便用,已經貼左名。
我公司食飯時間flexible,所以時刻都 ...

有名當然唔用

提返佢囉,寫名架,就係驚俾人亂用,呢套匙义用嚟抝腳趾架,點知你咁唔小心用嚟食飯添

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

餐具同碗布我用完放返系位,唔會放pantry。

公爵府

Lihoma 發表於 16-12-1 17:52
私人嘢放返自己位,有D人真係唔理你咁多架~

以前我做過間公司,有個位安裝咗條鐵通俾同事在冬天時掛外套, ...

真係咩人都有

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

啲餐具擺返自己位啦,食飯先攞出去

侯爵府

我本身習慣帶飯,所以有套餐具(叉+匙)放pantry方便用,已經貼左名。

使人用具建議自己收合

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:公司已貼名用具會唔會隨便用?

私人野會放自己位。

男爵府

引用:Quote:ansonity 發表於 16-12-1 16:17 我本

原帖由 yurijm 於 16-12-01 發表
又會咁既
我以前做intern
擺私人杯係茶水間,都冇人會咁不問自取
都唔係好關衛生事,出街d餐具都係公用嫁啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

餐具我會放自己櫃桶

wcpcelia    發表於 16-12-2 14:43

翡翠宮

回覆樓主:

其實咁介意應唔好放去公家地方

我有同事之前又係咁,不過佢冇貼名! 佢話應該會個個都知卡通公仔餐具唔會係公用,跟住嘈左好耐,又鬧用果個係賤人又話唔衛生....

我忍唔住同佢講上面果句,佢仲話唔衛生之類,我問佢平時係咪都有帶餐具出街食飯? 佢即刻收聲

別墅

餐具甘私人梗係唔比人用啦,用人地餐具果d 人好無品仲要當自己盲左睇唔到,我相信一定睇到咯

伯爵府

私人嘢放自己位自己用。
就算放pantry,我都唔鐘意因有機會任人摸,始終餐具,衞生D好。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢d咁細件野放自己櫃桶!!! 除非好大件放唔落先放公家位!!

伯爵府

講真,擺得出黎就真係預左有其他人亂用。
我以前返工,餐具冼亁淨後,一係每日帶,一係放自己柜桶。

子爵府

嬲都正常,以後都係放自己個位以免又勞氣。

水晶宮

要放入雪櫃果d冇辦法啦, 其他私人物品放自己位。

首頁

尾頁

跳至