懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位JM大家好~我下年5月預產期,
黎緊打算請工人同產後1個月請陪月,到2個月後我就繼續返工,
請問如果2個月後只係工人揍bb,唔揾長老幫手睇bb有無問題?
成日聽人講工人信唔過,岩岩又有新聞係工人滾傷bb, 其實有無方法減低工人傷害到bb既可能性?

伯爵府

Iloveu520 發表於 16-12-2 15:35
請問如果2個 ...

其實呢d野肯定無得寫保單,你可以裝CAM,但距真係虐待bb你一來未必可以無時無刻睇住CAM,二來你睇到距都已經傷害左bb。

我覺得如果可以,你就請長老得閒就上去睇下,最好就唔好set死咩時候去,咁應該會好d。咁如果真係完全無長老肯幫手,你都無辦法。

別墅

我同你一樣 講真 請工人既野真係好睇彩數
佢好唔好真係博一博架咋

珍珠宮

我覺得請工人既同時,都要長輩睇住先會放心。因為要請一個靠得住既陪月真係好難。

大宅

睇到個單新聞, 真係好心痛 , 無論如何都要裝返個cam

珍珠宮

其實請工人都好睇運數,呢D好難講~最好就了解多D,同埋初期最好有長輩陪同~

子爵府

我無4大長老幫,只能夠靠工人姐姐。我好彩請到個好的,所以我好放心。有時無辦法,都要向現實低頭啦!

別墅

請問如果2個 ...

最緊要係個陪月夠好, 工人係靠唔住的,佢地唔識湊的。

大宅

個工人要係陪月係到果時到, 等陪月可以教佢.

別墅

請問如果2個 ...

我嗰陣第一胎都係-工人一陪月。工人係我生之前3個月到。等D架步熟手,陪月係我生之前2個月之前上唻屋企同工人見面,又熟習吓D環境,睇吓我有咩未買齊。到坐月個2個月,陪月姐姐除咗好用心湊B,煲湯水,仲教姐姐煲咩湯比我,同湊B。基本上,2個月training,依家姐姐凑B-腳踼。我都有裝cam,但mon 咗頭幾個月,都冇乜点mon. p.s.坐完月仲肥過有阿B嗰陣,坐完又要努力減肥。多謝陪月EE.如果有四大長老,更係揾佢哋randomly上去睇睇啦。

首頁

尾頁

跳至