親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人去過韓國 high 1 滑雪場? 有無雪dout for 小朋友架??? 果度靚唔靚架???

琥珀宮

畀面勳章

high 1 係比較新既滑雪場, 全國第3大, 有網友話有雪兜玩, 又有theme park, 衡溫泳池, health club, 應該幾好玩

男爵府

我都報左新年去high one 既團, 見章程果度好新好多設施, 仲有show睇, 好似幾好玩咁.

男爵府

小朋友5 YRS OLD...唔買雪靴可以嗎??? 用一次好浪費啊......(有無得租 / 替代品)?

男爵府

小朋友見到雪一定忍唔住去玩, 唔著boot好易濕腳, 會好唔舒服, 所以都係著boot好d, 有d平既$1xx-$2xx都有. 如果都覺得唔抵, 有d家長話帶對膠雨靴去都ok架, 不過著厚d既socks.

男爵府

回覆 #1 wendy_jed 的文章

想知邊方面的資料. 行車時間需要三小時,座位舒適,溫度很焗熱,記得入面穿著薄衫. 其實都相當狼狽因由旅遊巴行去火車站有一些距離還有樓梯要上,試想想是要連所有行李一起行過去火車站的........

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

我上年去完, 冇雪兜租要自己買, 我d小朋友想玩都唔得.

原文章由 littlesister 於 08-12-3 14:45 發表
high 1 係比較新既滑雪場, 全國第3大, 有網友話有雪兜玩, 又有theme park, 衡溫泳池, health club, 應該幾好玩

男爵府

有得租架禾.

琥珀宮

畀面勳章

原文章由 waisiuchuen 於 08-12-4 14:51 發表
有得租架禾.

係o咪滑雪場有得租架??

男爵府

係丫! 玩雪兜地方是highone入面另一個兒童玩樂雪場.
小朋友玩得好開心.

男爵府

high one 有兒童玩樂雪場? 大人可唔可以去玩架?

琥珀宮

畀面勳章

係囉, 我都想玩喎

原文章由 G-Ma 於 08-12-4 16:29 發表
high one 有兒童玩樂雪場? 大人可唔可以去玩架?

大宅

any link or web site for this resort?

原文章由 littlesister 於 08-12-4 19:51 發表
係囉, 我都想玩喎

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

吓! 有個兒童玩樂雪場架, , 原來highone有咁多設施, 個導遊都冇提過, 只是在滑雪場放低我地, 我地見到有另外小朋友有雪兜玩問導遊, 佢話要自己比$買冇得租 , 反而叫我地買套票(吊車)上山, 最後因為太多人上唔到, "side"晒d$

原文章由 waisiuchuen 於 08-12-4 15:36 發表
係丫! 玩雪兜地方是highone入面另一個兒童玩樂雪場.
小朋友玩得好開心.

男爵府

但我地d初學者, 係咪可以唔上山呀? 有小朋友無理由帶埋佢地上山架?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知果度係點, 不過有些滑雪場係上左山之後, 都有些比初學者玩的地方, 到時睇地圖先決定吧

原文章由 G-Ma 於 08-12-5 10:34 發表
但我地d初學者, 係咪可以唔上山呀? 有小朋友無理由帶埋佢地上山架?

男爵府

玩雪兜個雪場在另一面好近吾遠,但要座接駁村巴過去好方便.
其實吾滑雪都可以上山頂行下, 那裡有一間類似便利店,
可以飲下野行下. OK架! 因我全程照顧個女都無滑雪.

男爵府

請問係咪上左山唔滑雪就坐返吊車落山? 會唔會好凍?

原文章由 waisiuchuen 於 08-12-5 13:16 發表
玩雪兜個雪場在另一面好近吾遠,但要座接駁村巴過去好方便.
其實吾滑雪都可以上山頂行下, 那裡有一間類似便利店,
可以飲下野行下. OK架! 因我全程照顧個女都無滑雪. ...

琥珀宮

畀面勳章

原文章由 kianmama 於 08-12-5 09:57 發表
吓! 有個兒童玩樂雪場架, , 原來highone有咁多設施, 個導遊都冇提過, 只是在滑雪場放低我地, 我地見到有另外小朋友有雪兜玩問導遊, 佢話要自己比$買冇得租 , 反而叫我地買套票(吊車)上山, 最後因為太多人上 ...

你個guide咁架, 咩都唔話你地知 我幾年前去陽智山滑雪場, 個guide話坐吊車上左去就只可以滑雪/ look都要look落黎(不過個個場唔同), 所以我地冇買

男爵府

係呀, 我以前去過幾個滑雪場都係只有吊車上去, 唔比搭返落黎, 真係要自己look落去架, 所以想知道high one係咪咁, 但見到佢地上頂有間餐廳, 唔知會唔會有其他吊車比唔滑雪既人士使用?

首頁

尾頁

跳至